دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1394 - 14:27
پژوهشگران کانادایی اعلام کردند:

اعتیاد به فست‌ فود مانند اعتیاد به مواد مخدر کلاس A است

نتیجه تحقیقی که اخیراً در دانشگاه مونترآل انجام شده است، نشان می‌دهد که خوردن غذاهای غنی از چربی‌های اشباع شده در مصرف‌کنندگان به رفتارهایی مشابه با معتادان مواد مخدر می‌انجامد.
کد خبر : 28436

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا غذاهای فست‌ فود یا جانک‌ فود تأثیری مشابه با مواد مخدر کلاس A در مغز بر جا می‌گذارند.


پژوهشگران دانشگاه مونترآل در کانادا طی تحقیقی که اخیراً انجام داده‌اند، از تأثیر اعتیادآور غذاهای دارای چربی اشباع شده خبر داده‌اند. چربی اشباع شده در مواد غذایی مانند کره، کیک، پای، بیسکویت، چربی گوشت، گوشت قرمز، سوسیس، کالباس، پنیر و خامه یافت می شود. این ماده همچنین در روغن حیوانی، روغن پالم و روغن نارگیل موجود است.


به گزارش دیلی میل، تحقیق پژوهشگران کانادایی نشان داده است که غذاهای غنی از چربی اشباع شده، رفتاری موسوم به «جست‌و‌جوی پاداش» را در افراد تشدید می‌کنند که شبیه به رفتار معتادان به مواد مخدر است که ناچار می شوند به مرور زمان، میزان مصرف مواد خود را افزایش بدهند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که چربی‌های خاصی تأثیری مشابه با مواد مخدر کلاس A (شامل هرویین، کوکایین، متادون، اکستازی، ال‌اس‌دی و قارچ‌ جادویی) در مغز بر جا می‌گذارند.


پژوهشگران دانشگاه مونترآل این تحقیق را روی سه گروه از موش‌ها انجام داده‌اند. رژیم غذایی یک گروه (گروه کنترل) کم‌چرب و شامل مقادیر مساوی چربی‌های «خوب» تک‌اشباع و اسیدهای چرب اشباع شده بود. به گروه دوم رژیم غذایی غنی از چربی تک‌اشباع داده شد که 50 درصد از کالری آن از چربی مشتق از روغن زیتون بود. گروه سوم رژیم غذایی غنی از چربی اشباع شده دریافت کردند- این بار 50 درصد از کالری رژیم غذایی از چربی مشتق از روغن پالم گرفته شده بود.


پس از هشت هفته با آنکه وزن اعضای گروه‌ها مشابه بود، رفتار آنها متفاوت بود و آزمایش‌های رفتاری نشان می داد که عملکرد دوپامین، ماده‌ای که مسئول عملکرد انگیزش و پاداش در مغز است، در گروه تغذیه شده با غذاهای غنی از اسیدهای چرب بسیار مشخص است.


سسیل هریهورتزوک، نویسنده مقاله پژوهشی تیم تحقیق دانشگاه مونترآل می‌گوید: «این بسیار شبیه به پدیده‌ای است که شخص معتاد به مواد مخدر مجبور است به مرور دوز مواد مخدر را بالا ببرد تا به اندازه گذشته‌اش نشئه باشد. به همین ترتیب، شخصی که چربی‌های اشباع شده بیش از حد مصرف می‌کند، باید حس کاهش پاداش را با جست‌و‌جو و مصرف غذاهای دارای چربی بیشتر و قند بیشتر جبران کند تا به همان سطح لذت و پاداش سابق برسد.»


همکار نویسنده او، پروفسور استفانی فالتون می‌گوید: «تحقیق ما نشان می‌دهد که تغذیه با چربی به میزان بالا، گذشته از افزایش وزن و چاقی، می‌تواند به نقصان عملکرد مغزی منجر شود و به اختلالات خلقی، اعتیاد به مواد مخدر و پرخوری بینجامد.»


گزارش از: ساسان گلفر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب