سعید فائقی: سرانه دانشگاه آزاد به لحاظ امکانات و زیرساخت های ورزشی اول است
سعید فائقی معاون فنی سابق سازمان تربیت بدنی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آنا درباره تاسیس دانشگاه آزاد و تاثیر این دانشگاه بر روی ورزش کشور گفت: اول از همه باید به این نکته توجه کنیم که دانشگاه آزاد برآمده از جمهوری اسلامی ایران است. در گذشته شرایط در کشور معمولا به این صورت بود که هر کاری ادامه روند کار قبلی بود، مثلا احداث مترو در سال 54 آغاز و بعد از یک وقفه دوباره از سر گرفته شد یا کارهای دیگر به همین صورت، اما تاسیس دانشگاه آزاد از تفکر بنیادین جمهوری اسلامی گرفته شده و این یکی از افتخارات ما محسوب می شود.
وی ادامه داد: اولین اثری که دانشگاه آزاد در کشور داشت این بود که علم ورزش را در ایران سراسری کرد و بعد آن را توسعه و گسترش داد. از طرفی برخی رشتههای ورزشی مانند مهندسی و روانشناسی ورزشی در این دانشگاه برای اولین بار تشکیل شدند و دانشگاه آزاد مبتکر آن بود. رشته مهندسی ورزشی تنها در ژاپن و ایرلند وجود داشت و دانشگاه آزاد ایران سومین دانشگاهی بود که این رشته را ایجاد کرد و دانشجو در این رشته جذب کرد.
فائقی با بیان اینکه دانشگاه آزاد باعث ارتقای سطح سواد ورزشکاران شده است، عنوان کرد: در گذشته وقتی صحبت از قهرمان المپیک یا جهان می شد کمتر کسی می پرسید در کنار این سابقه درخشان ورزشی، ورزشکار تا چه مقطعی تحصیل کرده است اما این روزها به واسطه شرایطی که دانشگاه آزاد برای ورزشکاران و قهرمان فراهم کرده است، همه در هر مقطعی در کنار افتخارات ورزشیشان از نظر علمی هم پیشرفت کردهاند. در حال حاضر بیشتر المپین های ما و قهرمانان دانشجویان این دانشگاه هستند و این نشان میدهد دانشگاه آزاد شرایطی برای قهرمانان فراهم کرده است که علاوه بر مدال آوری در رشته های مختلف ورزشی به وضعیت تحصیلی آنها هم بها میدهد.
معاون فنی سابق سازمان تربیت بدنی در مورد وضعیت زیرساختارهای دانشگاه آزاد در ورزش کشور گفت: سرانه دانشگاه آزاد به لحاظ امکانات و زیرساخت های ورزشی اول است و دانشگاه آزاد سرمایه گذاری خوب و مدرنی در این بخش کرده است. شما اگر به دانشگاه آزاد نجف آباد، کرج، خوارسگان بروید اول چیزی که مورد توجه قرار می گیرد استادیوم 30 هزار نفره در نجف آباد اصفهان ،سالن سرپوشیده است. یا دانشگاه آزاد قزوین هم به همین شکل است به این صورت که از اتوبان وقتی رد می شویم اولین چیزی که به چشم می آید استادیوم این دانشگاه است. همه این امکانات به خوبی نشان می دهد که دانشگاه آزاد در بخش زیرساخت ها شرایط خوبی دارد و همچنین معماری خیره کننده ای هم دارد که هر کسی را به وجد می آورد.
وی همچنین به فعالیت های دانشگاه آزاد در لیگها ورزشی هم اشاره کرد و گفت: در این چندسال اخیر ما دیدیم که دانشگاه آزاد سهم به سزایی در لیگ های داخلی دارد، در رشته های مثل ووشو، تکواندو، واترپلو، بسکتبال و... این دانشگاه تیمداری کرده است و لیگهای داخلی را رونق داده است، درست مثل گذشته که سهم به سزایی در این بخش داشته به طوری که ما در گذشته وقتی دانشگاه از تیمداری از یک رشته انصراف میداد واقعا نگران می شدیم. الان هم وضعیت به همین صورت است و اگر دانشگاه از تیمداری در یک رشته انصراف بدهد واقعا فدراسیون آن رشته مربوطه نگران می شود چرا که کیفیت لیگش افت می کند. الان شما رشتهای بسکتبال را ببینید که به نام دانشگاه آزاد رقم خورده چرا که در تیمداری در این رشته ید طولانی دارد و اولین تیمی بود که اولین لژیونر خارجی را به ایران آورد.
فائقی تاکید کرد: با شرایط و امکاناتی که این دانشگاه داشته و از طرفی توجه مسئولان به توسعه و اشاعه ورزش در بین دانشجویان و قهرمانان ملی نتجه می گیریم که این دانشگاه در ورزش کشور در بخش توسعه قهرمانی، انسانی و آموزشی و حرفه ای به لحاظ حضورش در لیگ های مختلف سرآمد بوده است. ضمن اینکه دانشگاه آزاد این مزیت را هم دارد که از بین کلیه دانشگاه ها سرانهاش از همه بیشتر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی میگویند دانشگاه آزاد در توسعه ورزش در بین دانشجویان کمی کوتاهی کرده است،عنوان کرد: به نظرم این صحبت نهایت بی انصافی است چرا که بیشتر دانشجویان در دانشگاه دو واحد تربیت بدنی پاس می کنند و عموما مربیانی که این دو واحد را دارند از قهرمانان و مربیان و افراد شاخص ورزش کشور هستند از همین روی اگر استعدادی هم این دانشجویان داشته باشند نادیده گرفته نمی شود.بنابراین نباید این موضوع را ندید بگیریم که دانشگاه در این امر هم پیشتاز بوده است، ضمن اینکه دانشجویانی که در مسابقات قهرمانی به دست بیاورند مورد تشویق دانشگاه قرار می گیرند و به آنها تخفیف شهریه تعلق می گیرد که این موضوع خودش انگیزه مضاعفی به ورزشکاران میدهد.
انتهای پیام/