۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
09:18 23 / 04 /1394
رویدادنگاری جدید یخ‌های قطب جنوب نشان داد

سرما و قحطی، نشانه انفجار آتشفشان

دانشمندان در طی بررسی‌های اخیر کشف کردند که سرما و قحطی نشانه انفجار آتشفشان است.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، دانشمندان با بررسی نمونه‌هایی از یخ‌های عمیق گرین‌لند و قطب جنوب به این نتیجه رسیدند که ۱۵ تا از ۱۶ تا از سردترین زمستان‌های موجود بین سال‌های ۵۰۰ پیش از دوران مسیحیت و ۱۰۰۰ بعد از میلاد مسیح رخ داده که تمامی آنها پس از فوران یک آتشفشان بوده است.


این یافته‌های می‌تواند تناقص بین اطلاعات به دست آمده از نمونه‌های یخ عمیق و حلقه‌های درخت را حل و فصل کند. این اختلاف باعث ایجاد مشکل در برقراری ارتباط میان هوای سرد و فوران آتشفشان‌ها در دوره‌های زمانی قبلی می‌شد.


جدول زمانی هسته یخی قبلی، ۵ تا ۱۰ سال در هزاره اول بعد از میلاد مسیح و با شروع افزایش تناقضات از میانه ۱۲۰۰ غیرمعمول بود. این اتفاق باعث شد دانشمندان از ارتباط میان فوران آتشفشان و عمده رویدادهای انسانی مانند قحطی و طاعون غافل شوند.


رویدادنگاری جدید از انفجارات آتشفشان نشان داد که چنین انفجاری تاثیر قابل توجه و مکرری بر وضع جوی دارد.


فرانسیس لودلاو، سرپرست این پژوهش و دکتری آب و هوا و انرژی از دانشگاه ییل در این‌باره می‌گوید: «قبلا اینطور به نظر می‌رسید که تاخیر بزرگی بین تاریخ یک انفجار و رشد یک حلقه از درخت وجود دارد بنابراین دانشمندان به اجبار نتیجه گرفتند که یا انفجار بر وضع جوی تاثیری ندارد یا باید اشتباهی در ثبت حلقه‌های درخت وجود داشته باشد».

گوشتیران
قالیشویی ادیب

خاکستر آتشفشان در بابل


لودلاو در ادامه می‌گوید: «همچنین در این تحقیق بسیاری از حوادث دراماتیک باستانی از جمله ضعیف شدن یا تغییر رنگ نور خورشید در بابل و چین باستان با تاریخ انفجارهای بزرگ مطابقت دارد. در واقع این حوادث تاریخی در حال ثبت مقادیر بالای افشانه سولفوری و خاکستر آتشفشانی ناشی از انفجارات در هوا بوده است».


این پژوهش شامل شناسایی، ترجمه و تفسیر مشاهدات مرموز آدمی از چین، بابل و اروپا بود که تاریخ آنها از ۲۵۵ قبل از میلاد مسیح شروع می‌شد. در این سال فردی از بابل قرص خورشید را شبیه به ماه توصیف کرده بود که به معنی وجود مقادیر زیاد خاکستر آتشفشانی و سولفات در هواست.


بنا به گفته لودلاو، جدول زمانی جدید می‌تواند به حل کردن منشا یکی از دراماتیک‌ترین اتفاقات اخیر تاریخ انسانی کمک کند، دوره زمانی ۵۳۶ تا ۵۵۰ بعد از میلاد مسیح، سردترین تابستان در‌همپشیر شمالی که موجب طاعون، قحطی و فقدان محصولات کشاورزی شد.


قبل از رویدادنگاری جدید، هیچ انفجاری که بتواند به طور متقاعد‌کننده‌ای موجب چنین پدیده طولانی مدت جوی و آشوب اجتماعی شده باشد، وجود نداشت اما حالا با کمک جدول زمانی جدید می‌توانیم انفجاری بزرگ در عرض‌های جغرافیایی بالاتر ازهمپشیر شمالی را شناسایی کنیم که به دنبال انفجار عظیم دیگری در مدار ۵۴۰ روی داده بود.


مترجم:‌هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر