دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1397 - 10:50

تدوین آیین‌نامه مشترک با ۳ وزارتخانه برای ساماندهی انجمن‌های علمی

دبیر کمیسیون انجمن‌های علمی ایران ۱۰ انجمن علمی برتر در سال ۹۶ را معرفی کرد.
کد خبر : 278259

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلامحسین لیاقت دبیر کمیسیون انجمن‌های علمی ایران گفت: از نزدیک به ۳۷۰ انجمن علمی کشور که در ۶ حوزه فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر، ادبیات، علوم انسانی و علوم پایه تقسیم بندی می‌شوند، حدود ۸۵ انجمن در رده A. یا ممتاز تقسیم بندی می‌شوند و همین حدود نیز در رده B. و بقیه در رده‌های C. و D. جا می‌گیرند.
وی افزود: تعدادی نیز در رده F. قرار می‌گیرند که به آن‌ها اخطار داده‌ایم که طبق آئین نامه اگر ۳ بار در این رده قرار گیرند، لغو مجوز خواهند شد.
چگونگی ارزیابی انجمن‌های علمی
لیاقت با اشاره به چگونگی ارزیابی انجمن‌های علمی گفت: ارزیابی بر اساس شاخص‌های عملکردی همچون تعداد نشریات، مقالات، برگزاری همایش ها، ارتباط با نشریات خارج از کشور و ... انجام و از صفر تا ۱۵۰۰ امتیازدهی می‌شود. انجمن‌هایی که بالاتر از هزار امتیاز کسب کنند در رده A. قرار می‌گیرند.
وی در مورد ۱۰ انجمن علمی برتر در سال ۹۶ نیز گفت: انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، انجمن مدیریت فناوری ایران، انجمن مهندسی گاز ایران، انجمن حسابداری ایران، انجمن مهندسی حمل و نقل، انجمن زراعت و اصلاح نباتات، انجمن ریاضی ایران، انجمن مهندسی شیمی، انجمن ژنتیک ایران و انجمن تجارت الکترونیک ایران به ترتیب ۱۰ انجمن برتر ما در رده ممتاز یا A. هستند.
دبیر کمیسیون انجمن‌های علمی ایران اظهار داشت: این ۱۰ انجمن در چند سال اخیر هر سال در رده A. قرار گرفته‌اند و برگزاری همایش‌های بین المللی، ارتباطات بین المللی، نشریه علمی با انتشار منظم، تعداد اعضای قابل قبول و برخورداری از اعضای هیئت علمی مطلوب را در کارنامه کاری خود دارا هستند.
لیاقت در مورد اهمیت انجمن‌های علمی و همچنین رتبه بندی آن‌ها نیز گفت: در مذاکراتی که با دبیرخانه نقشه جامع علمی کشور داشته‌ایم، از آن‌ها خواستیم در تنظیم اسناد و نقشه‌های جامع علمی از این انجمن‌ها به عنوان NGO‌های علمی کمک بگیرند.
وی ادامه داد: سعی ما این است که انجمن‌های علمی به جایگاهی دست یابند که به جای شرکت‌های مشاور، به سراغ آن‌ها بروند و از همین رو، برای استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی باید از یک سطح بندی در این زمینه بهره ببریم و رده بندی این انجمن‌های این هدف را برای ما محقق می‌کند. صحبت‌هایی با مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز داشته‌ایم تا از این دو نهاد نیز از ظرفیت‌های انجمن‌های علمی دارای رتبه برای کارگرو‌ها و فعالیت‌های پژوهشی خود استفاده کنند.
لیاقت تصریح کرد: در دنیا، انجمن‌های علمی از جایگاه بالایی برخوردارند. برای نمونه در آمریکا، از برخی انجمن‌ها برای ارائه گزارش و نظارت کارشناسی به کنگره دعوت می‌شود. ما نیز در تلاشیم تا انجمن‌های علمی به جایگاه واقعی خود برسند.
انجمن‌های علمی، در واقع NGO‌هایی آزاد و مستقل هستند که اندیشمندان و متخصصان را بدون هیچ چشمداشتی دور هم جمع کرده‌اند که هدف فعالیت آن‌ها خدمت رسانی و توسعه کشور است.
وی در مورد برنامه‌های آتی کمیسیون انجمن‌های علمی ایران گفت: در پی این هستیم تا براساس رده بندی انجمن‌ها از آن‌ها قدردانی مالی اگرچه ناچیز انجام دهیم. همچنین به دنبال به روزرسانی شاخص‌ها هستیم. همچنین به دنبال تدوین یک آئین نامه مشترک با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت ساماندهی انجمن‌های علمی هستیم؛ چون در این زمینه برخی هم پوشانی‌ها و موازی کاری‌ها وجود دارد که امیدواریم با این آئین نامه مشترک این موارد برطرف شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب