بزرگترین باران مصنوعی در راه است
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، چین در حال آمادهسازی پدیدهای است که تبدیل به بزرگترین آزمایش باران مصنوعی دنیا در تاریخ تبدیل خواهد شد. این آزمایش در تلاش برای افزایش ریزش باران در فلات تبت است.
براساس گزارشها در این پروژه دهها هزار اتاق بخار سوختی در سراسر فلات تبت ایجاد خواهد شد تا بارش باران در این منطقه به سالانه 10 میلیارد متر مکعب برسد.
این برنامه بخشی از پروژهای به نام اسکای ریور است که در سال 2016 توسط دانشگاه سینگوای چین توسعه یافت. دانشمندان امیدوارند که با این کار میزان بارش باران در این منطقه را تا 1/6 میلیون کیلومتر مربع افزایش دهند.
براساس گزارش یک روزنامه چینی، این منطقه از آلاسکا بزرگتر و سه برابر اسپانیا است؛ اگر این برنامه با موفقیت انجام شود، با وجود محدودهای به این وسعت، احتمال بارش باران اضافی با حجم بالا میرود که معادل هفت درصد مصرف سالانه آب در چین است.
لی فنپی، مدیر کمپانی علم و فناوری هوایی چین، در این باره میگوید: «تغییر آب و هوا در تبت نوآوری مهمی برای حل مشکلات کمبود آب در چین است».
وی افزود: «این امر نه تنها به توسعه چین و رونق جهانی کمک میکند بلکه به سلامت نژاد بشر نیز کمک میکند».
این شکل از تغییر آب و هوا «کاشت ابر» نامیده میشود، شاید نام آن کمی علمی تخیلی به نظر برسد اما دانشمندان برای دهها سال به دنبال این تکنولوژی بودند؛ چین عمیقتر و بیشتر از هر کشور دیگری در جهان روی این مفهوم سرمایهگذاری کرده است.
درپروژه تبت، اتاقهای سوختی، ذرات نقره یدید تولید میکند که توسط باد به اتمسفر برده میشود تا ابرهای مرطوبی ایجاد کنند که قادر به تولید باران و برف است.
یکی محققان در این باره میگوید: «تاکنون بیش از 500 اتاق سوختی در دامنههای آلپی تبت و دیگر مناطق مورد آزمایش ایجاد شده است. اطلاعات جمعآوری شده خبر از نتیجه اثربخشی میدهد».
با این حال برخی از دانشمندان متقاعد نشدهاند که ایجاد باران مصنوعی توسط چین در چنین منطقه گستردهای، کار خواهد کرد چراکه بشر هنوز اطلاعات زیادی از روش کاشت ابر و تاثیر آن بر الگوهای آب و هوایی ندارد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/