کهکشان بدون ماده تاریک کشف شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، ماده تاریک بخش عظیمی از جهان را پوشانده است. در کهکشانهایی شبیه راه شیری نسبت ماده تاریک به بقیه موارد حدود ۳۰ به یک است. این در حالی است که در کهکشانهای کوتوله حجم ماده تاریک ۴۰۰ برابر مواد معمولی است.
در همین راستا تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه ییل نشان میدهد کهکشان NGC۱۰۵۲-DF۲ رفتار عجیبی دارد زیرا در آن ماده تاریک وجود ندارد.
محققان با اندازهگیری تحرکات ۱۰ خوشه ستاره متوجه شدند آنها با سرعت ۳۷ هزار کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند. چنین سرعتی بسیار کم است و نشان میدهد هیچ ماده تاریکی در این کهکشان وجود ندارد.
پیتر ون دوکوم، محقق ارشد این تحقیق، میگوید: «اگر در این کهکشان ماده تاریکی هم باشد، حجم آن بسیار کم است. ستارهها تمام حجم آن را تشکیل میدهند و به نظر نمیرسد جایی برای ماده تاریک وجود داشته باشد».
محققان هنگام رصد آسمان با تلسکوپ Dragonfly Telephoto Array telescope و مقایسه اطلاعات به دست آمده با یافتههای تحقیق Sloan Digital Sky متوجه رفتار عجیب این کهکشان شدند. آنها برای مطالعه بیشتر از رصدخانه Keck در هاوایی و اطلاعات تلسکوپ هابل استفاده کردند.
دانشمندان هنوز نمیدانند NGC۱۰۵۲-DF۲ چگونه بدون وجود ماده تاریک به وجود آمده است. دوکوم در این باره میگوید: «ما تصور میکردیم در هر کهکشان ماده تاریک وجود دارد و همین ماده به تشکیل کهکشانها منجر میشود. بنابراین کشف کهکشانی بدون ماده تاریک جالب است و ایدههای معمول درباره عملکرد کهکشانها را به چالش میکشد. همچنین نشان میدهد ماده تاریک واقعی است و به طور جداگانه از اجزای دیگر کهکشانها وجود دارد. نتایج تحقیق ما نشان میدهد احتمالا شیوههای مختلفی برای تشکیل کهکشانها وجود دارد».
منبع: مهر
انتهای پیام/