رشد 49 درصدی واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی/ اعطا مشوق های متعدد برای حضور بخش خصوصی
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، بحث خصوصی سازی واقعی از جمله مسائلی است که همواره از سوی کارشناسان اقتصادی مطرح است.
اقتصاددانان معتقدند تنها در صورت واگذاری به بخش خصوصی واقعی میتوان از مزایای آن بهرهمند شد.
در سالهای گذشته انتقادهایی به سازمان خصوصی سازی در راستای عدم واگذاریها به بخش خصوصی واقعی و ورود شبه دولتیها و یا خصولتیها مطرح بود.
جعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی، در خصوص تغییرات روند واگذاریها و سهم بخش خصوصی واقعی گفت: مجموعه نرخ حضور بخش خصوصی واقعی در مزایدهها از تاسیس سازمان خصوصی تا شهریور ۹۲ در حدود ۱۸ درصد بوده و مابقی شبه خصوصیها یا مواردی مثل رد دیون گزارش شده است.
وی افزود: با اقدامات صورت گرفته این رقم به ۶۷ درصد رسیده که این به معنی رشد سه و نیم برابری است.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در توضیح چگونگی دستیابی به رشد ۶۷ درصدی گفت: به طور مثال شرکتی به نام شرکت پالایش و پخش باید واگذار شود که این شرکت ۲۰۰ تا ۲۳۰ جایگاه سوخت دارد، اگر این شرکت را بخواهیم واگذار کنیم و با توجه به اینکه به طور متوسط هم هر جایگاه سوخت ۶ میلیارد الی ۷ میلیارد تومان قیمت دارد به طور میانگین باید بالای ۱۵۰۰ میلیارد تومان معامله شود که این حجم سرمایه امکان حضور بخش خصوصی واقعی را کم میکند به همین خاطر سازمان خصوصی سازی در اقدامی ارزشمند به جای برگزاری تنها یک مزایده برای ۲۳۰ جایگاه سوخت ۲۳۰ مزایده به صورت جداگانه و مستقل برگزار کردیم تا تحت این شرایط ورود بخش خصوصی واقعی را راحتتر کنیم.
سبحانی خاطر در ادامه خاطر نشان کرد: هر واگذاری به صورت مستقل برای تعیین قیمت به هئیت واگذاری میرود، آگهی روزنامه شده، الزاما هر دو باید روز مزایده بزگرار شود، الزاما هر دو باید روز قبل از مزایده پاکتهای پیشنهاد قیمت گرفته باشد، الزاما باید در حضور اعضای کمیته مزایده باز شود، برای تمام مزایدهها باید پاکتهای پیشنهاد قیمت گرفته شود و در حضور اعضای کمیته مزایده باید باز شود.
وی افزود: در این میان مشوقهایی نیز مانند فروش اقساطی با ۳ درصد تفاوت میان بخش خصوصی واقعی و نیمه خصوصیها از دیگر مزایای اعمال شده برای تشویق ورود بخش خصوصی واقعی و یا موارد مشابه است.
منبع: میزان
انتهای پیام/