واحد تهران جنوب و دانشگاه فنلاند پروژه های مشترک علمی اجرا می کنند
ملک نیا رئیس مرکز تحقیقات نانو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به خبرنگار آنا گفت: در راستای سیاست گذاری های مرکز تحقیقات فناوری نانو واحد تهران جنوب به جهت برقراری ارتباط با دیگر مراکز علمی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور، این مرکز دو پروژه مشترک سه جانبه با دانشگاه Abo Akademi University کشور فنلاند که دارای رنکینگ QS دانشگاه در بین دانشگاه های برتر جهان ۶۰۰ و در حوزه مهندسی شیمی ۳۰۰ است و نیز شرکت دانش بنیان نانو ماد پارس را تعریف و شروع به همکاری کرد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه ها در زمینه طراحی نانو سنسور و تهیه نانو اسکوفلدهای (داربست) مهندسی بافت بر پایه نانو سلولز آن است؛ ادامه داد: درحال حاضرکشور های متعددی فناوری تولید نانوسلولز و محصولات آن را از مرحله تحقیق و توسعه به مرحله تولید انبوه وتجاری سازی رساندند. آمریکا، کانادا، فنلاند، سوئدکشورهای پیشرو دراین حوزه هستند و اینک حمایت مسئولین واحد تهران جنوب و تلاش محققان مرکز فناوری نانو این واحد دانشگاهی موفق شدیم تا با دانشگاه Abo Akademi University که در ارزشیابی وزارت علوم جزء دانشگاه های ممتاز می باشد این پروژه ها را به مرحله اجرا درآوریم.
رئیس مرکز تحقیقات فناوری نانو واحد تهران جنوب افزود: سلولز به عنوان ماده زیست تخریب پذیرکه به سادگی از چوب بدست می آید همیشه مورد توجه صنایع است. با ظهور فناوری نانو و تولید نانو ساختاری به نام نانو سلولز فصل تازه ای در دنیای سلولز آغاز شدکه می تواند نوید بخش کاربرد های تازه ای دراین صنعت باشد.
ملک نیا با اشاره به خواص نانو سلولز و کاربرد های آن در صنعت بیان داشت: خواص متمایز نانو سلولز یا نانوفیبر سلولز که از جمله مشتقات سلولز گیاهان است درکاربرد های مختلف ازجمله مهندسی پزشکی، وسایل اپتو الکترونیک، نساجی، فیلتراسیون و مواد آرایشی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.
وی افزود: این خواص شامل خواص مکانیکی و گرمایی بالا بعلاوه شفافیت نوری، زیست سازگاری، وزن پایین و دسترسی آسان آن می باشد. نانو سلولز مادهای است که دارای نسبت طول به قطرزیاد بوده و قطر معمول این فیبر ها در حدود ۵ تا ۲۰ نانومتر است که میتوانند طولهای متفاوت در حد چند میکرون داشته باشند.
ساختار نانوسلولزی دارای مقاومت کششی بیشتر از کِولار بوده و از کاغذ نازکتر می باشد و میتواند در شرایط خاص، رسانای جریان الکتریکی باشد. کولار نوعی الیاف مصنوعی است که نسبت استحکام به وزن آن بسیار بالاست. این الیاف با وزن یکسان، ۵ برابر فولاد مقاومت کششی دارند. نانو سلولز را میتوان با استفاده از فرایند هیدرولیز اسیدی از موادی همانند چوب، گیاهان فیبری حاصل از پسماندهای صنعتی و کشاورزی و سلولز باکتریایی استخراج کرد.
مرکز تحقیقات فناوری نانو واحد تهران جنوب تنها با گذشت چند سال از عمر تاسیس (اسفند ماه 1393) خود، توانسته است با تلاش و پشتکار جهادی در زمینه تحقق پژوهش های متمرکز در حوزه های مرتبط با فناوری نانو و همچنین تولید علم و محصول دانش بنیان را برای تامین نیاز مراکز علمی، دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور را فراهم کرده و بستری برای ارتباط و تعامل علمی با مراکز مرتبط داخلی و معتبر بینالمللی ایجاد کند.
انتهای پیام/