دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بهت نماینده زن پارلمان فرانسه با دیدن جامعه مدرن ایران

دلفین اُ درباره تجربه اقامت در ایران می گوید: «واقعا مبهوت جامعه مدرن ایران شده بودم. تحت تاثیر نوآوری و روحیه حاکم بر جامعه و به ویژه زنان قرار گرفته بودم. این در حالی است که محدودیتهای زیادی وجود داشته است و دارد. البته نباید فراموش کرد که این محدودیتها در همه جوامع از جمله فرانسه نیز وجود دارد.»
کد خبر : 263484

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، همه کسانی که روزی جمهوری اسلامی ایران را پس از درگیری های ذهنی بسیار و احتیاط های امنیتی فراوان به عنوان مقصد گردشگری خود برمی گزینند در همان قدم های اول ورود به سرزمین مان ساخته های ذهنی شان فرو می ریزد و این در مورد مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی نمود بیشتری دارد.


آنها با مقایسه آنچه در رسانه ها دیده و شنیده بودند با آنچه بطور ملموس حس کرده اند درمی یابند واقعیت عکس آن چیزی است که تصویرش را رسانه ها به ذهن شان تابانده و آنها را با تصاویر خیالی سیاه محصور و مسحور کرده بودند، بنابراین با کلی خاطرات خوش ایران را ترک می کنند و به سفیری برای ایرانیان در کشورهای خود بدل می شوند.


داستان سیاستمداران کمی متفاوت است


اما سیاستمداران غربی به دلیل برخی محدودیت های سیاسی و بعضا دیدگاه های غرض ورزانه کمتر از دیدگاه رسمی و رسانه ای کشورشان فاصله می گیرند.


با این حال خانم دلفین اُ، رئیس ۳۲ ساله گروه پارلمانی دوستی فرانسه با ایران است که سال ۲۰۱۵ میلادی را در ایران گذرانده است این شهامت را داشته که با عینک واقعیت ایران را ببیند و برخی واقعیت ها را بگوید.


او دو سال پس از اقامتش در ایران از حوزه انتخابیه پاریس به پارلمان فرانسه راه یافت. دلفین اُ پس از آن به ریاست گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران برگزیده شد.


او عضو حزب حاکم «به پیش» (!En Marche) است و از سیاستهای امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه حمایت می کند. دلفین اُ که کارشناس مسائل بین المللی است در سال ۱۹۸۵ از مادری فرانسوی و پدری کره ای متولد شد.


دلفین اُ بیش از چهار است که به کار تحقیقاتی درباره ایران مشغول است.


یورونیوز برای آشنایی با رئیس جدید گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران و طرح پرسشهایی در مورد تجربه اقامتش در ایران، تلاشها برای حفظ برجام، رابطه ایران و فرانسه، برنامه سفر امانوئل ماکرون به ایران و اعتراضات اخیر به حجاب در ایران با او مصاحبه کرده است.


وی ایفای نقش میانجی بین مقامات ایران و فرانسه را یکی از برنامه های خود به عنوان رئیس گروه پارلمانی دوستی بین دو کشور عنوان می کند. دلفین اُ می گوید: «من به طور خاص روی رفت و آمدهای دانشگاهی بین دو کشور کار می کنم تا روند پذیرش دانشجویان ایرانی در فرانسه و بالعکس تسهیل شود. مسائل مهم زیادی به جز موضوعات سیاسی در دستور کار قرار دارند.»


دلفین اُ یکی از اهداف خود در سمت ریاست گروه پارلمانی دوستی ایران و فرانسه را فراهم سازی زمینه ملاقات اعضای جامعه مدنی دو کشور می داند. او می گوید: «هدفی که شخصا به طور ویژه ای به آن علاقه دارم ملاقات با اعضای جامعه مدنی فرانسه و ایران و کمک به شناساندن بهتر ایران در فرانسه است. در همین راستا مرتب رویدادهایی را با مشارکت جامعه مدرن ایران برگزار می کنم تا فرانسوی ها ایران را بهتر بشناسند. این رخدادها را یا خودم برگزار می کنم و یا حامی رویدادهایی هستم که برگزار می شود.»


«مبهوت جامعه مدرن ایران شده بودم»


دلفین اُ در پاسخ به پرسشی در مورد تجربه اش از دوران اقامت در ایران اظهار داشت: «من واقعا مبهوت جامعه مدرن ایران شده بودم. تحت تاثیر نوآوری و روحیه حاکم بر جامعه و به ویژه زنان قرار گرفته بودم. این در حالی است که محدودیتهای زیادی وجود داشته است و دارد. محدودیتهای قضایی و اجتماعی! البته نباید فراموش کرد که این محدودیتها در همه جوامع از جمله فرانسه نیز وجود دارد.»


رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران می گوید از نظر او ایران با «کلیشه هایی» که در مورد این کشور رواج یافته است فاصله دارد.


وی در مورد جوانان ایرانی گفت: «من نوآوری و شجاعت آنها را در این شرایط تحسین می کنم. نوآوری و اراده آنها تحسین برانگیز است.»


جامعه ایران را بیش از حد تحت تاثیر نظام سرمایه داری


او گفت: «جامعه ایران جامعه خیلی مدرن و البته گاه خیلی تحت تاثیر نظام سرمایه داری است. به نظرم جامعه ایران کمی بیش از حد تحت تاثیر نظام سرمایه داری و [ارزش] فردگرایی است. اما خوب می دانیم که این مشکل جوامعی است که خیلی سریع مسیر پیشرفت را طی می کنند. این مشکل مختص ایران نیست.»


او می افزاید: «در ایران تضاد و پیچیدگی خاصی بین سنت و مدرنیته وجود دارد. به نظرم البته در بعضی زمینه ها جامعه ایران خیلی مدرن بود زیرا ایران جامعه ای است که خیلی سریع لیبرالیسم اقتصادی و شیوه زندگی به آن شکل را پذیرفته است. این مسئله خیلی به چشمم می آمد که ایران همزمان با وجود حضور پررنگ سنت، بیش از فرانسه به نظام سرمایه داری روی آورده است. رابطه افراد با پول و ثروت و ظاهرشان برایم جالب بود. به نظرم این دقیقا نشانه کشورهایی است که خیلی سریع مسیر توسعه را طی می کنند. نظاره توسعه ایران خیلی مجذوب کننده است و در عین حال نباید از آن جلوگیری کرد بلکه باید با آن همراه شد.»


رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران در مورد دوران اقامتش در ایران و خاطره اش از آن دوران می گوید: «من عاشق ایران شدم. قبل از اقامتم چند بار به آنجا سفر کرده بودم. ایران را دوست داشتم چون دقیقا خلاف آن چیزی بود که تصور می کنیم. من در زمان اقامتم در آمریکا تصویر وحشتناکی از ایران داشتم. جامعه ایران از نظر مهمان نوازی، مهمان نوازترین جامعه ای بود که تاکنون دیده بودم. من سفر زیاد کرده ام اما مهمان نوازی و مهربانی ایرانیان فوق العاده است.»


«هوادار آزادی زنان هستم اما نگاه غربی ندارم»


رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران در پاسخ به پرسشی در مورد اعتراض اخیر گروهی از زنان ایرانی به حجاب تاکید می کند که هوادار آزادی زنان است اما نمی خواهد نگاهی «غربی» به ایران داشته باشد. نباید فرانسه یا غربی ها تعیین کنند که زنان ایران به چه نوع مبارزه ای نیاز دارند. از نقش آفرینی جامعه مدنی ایران در این عرصه خوشحالم و به نظرم باید آنها را تشویق کنیم و مورد حمایت قرار دهیم. اما نباید از بیرون چیزی را به آنها تحمیل کنیم.»


منبع:‌جام نیوز


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب