دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1396 - 14:30

افزودن برچسب RFID به محصولات غذایی ممکن شد

افزودن برچسب RFID برای تسهیل شناسایی، دسته‌بندی و خرید کالا از سال‌ها قبل متداول شده است اما برای اولین بار با استفاده از گرافن افزودن این برچسب‌ها به مواد غذایی نیز ممکن شد.
کد خبر : 260745

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گرافن ماده‌ای قدرتمند ولی ظریف و باریک است و قابلیت هدایت گرما و الکتریسیته را نیز دارد. این ماده ضدباکتری است و حتی برای مقابله با سرطان هم به کار گرفته شده است.


اما حالا قرار است با استفاده از آن در قالب برچسب‌های RFID خریداران گرافن را نیز به همراه غذاهایی همچون نان و گوجه فرنگی بخورند. محققان دانشگاه رایس برای اولین بار راهی به منظور الصاق گرافن به انواع مواد غذایی یافته‌اند تا برچسب‌های RFID به طور مستقیم به مواد غذایی چسبانده شود.


در این روش گرافن با استفاده از گرمای اشعه لیزر به سطح مواد غذایی چسبانده می‌شود و از این طریق می‌توان اشکال جذابی را نیز خلق کرد. ماده اولیه مورد استفاده در این روش پلیمری به نام پلیمید است.


با استفاده از این شیوه نصب مستقیم حسگر روی مواد غذایی نیز ممکن می‌شود و لذا پیگیری و بررسی سابقه و تاریخچه تولید آنها، مدت ذخیره سازی در انبار، کشور تولیدکننده و همین طور اطلاع دقیق از مواد تشکیل‌دهنده غذاهای مختلف نیز تسهیل خواهد شد.


RFID مخفف عبارت شناسایی با فرکانس رادیوئی است که به عنوان جدیدترین تکنولوژی شناسایی به نحوی گسترده در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. مزایای این تکنولوژی جهت افزایش سرعت و دقت در کلیه فرآیندهایی که نیاز به شناسایی دارد به حدی است که امروزه بسیاری از کمپانی‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی در سرتاسر دنیا اقدام به انجام پروژه‌های بزرگ جهت بهره‌گیری از این تکنولوژی جهت تسریع و بهبود فرآیندهای خویش را دارند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته