عدهای میخواهند جامعه دچار یاس شود/ جنبش دانشجویی صرفا به مطالبهگری اکتفا نکند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید جلیلی در سی و هشتمین نشست جنبش عدالتخواه دانشجویی اظهار کرد: در عین اینکه در نظام اسلامی شعار و عنوان عدالت وجود دارد و این آرمان مهم دینی و ملکوتی را باید به دوش بکشد، اما فقط نام و عنوان کفایت نمیکند، باید بیشتر تلاش کرد در مقام عمل، و در نسبت با واقعیت امروز، جایگاه عدالت را مشخص کرد تا تکلیف معلوم شود.
وی گفت: برای تحقق آرمان عدالت نیاز به شجاعت است، و صد البته برای تحقق آرمان عدالت و هر آرمان دیگری شجاعت به تنهایی کافی نیست، شرط لازم هست اما کافی نیست.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر فرهنگی با بیان اینکه نقطه قوتمان نباید به ضعف تبدیل شود، بیان کرد: اگر مزیت را در مسیر درست استفاده کردیم، مزیت میماند و گرنه موجب نقصهایی خواهد شد، که ما را در دنبال کردن اهدافمان ناکام خواهد گذاشت. اگر دوگانههای توهمی در ذهن ما شکل گرفت، این دوگانههای توهمی ممکن است، ما را در میدان واقعیت زمینگیر کند. مبارزه با راحت طلبی جمع نمیشود، اگر بخواهیم مبارزه کنیم باید سختیهای مبارزه را به جان بخریم که بخشی از مبارزه هم سختیها و مصلحت اندیشیهاست. قرار نیست در مسیر مبارزه صرفا منفعت شخصی حتی اخروی را در نظر بگیریم، قرار است بیشترین ضربه را به دشمن بزنیم، حق نداریم شخصی بیاندیشیم.
جلیلی در جمع دانشجویان عدالتخواه بیان کرد: امروز در حوزه عدالتخواهی هم با مجموعه موانعی روبه رو هستیم؛ که حتما اولا باید آن شجاعت را نگهبانی کرد، آن تعلقاتی که ممکن است انسان را در مسیر زمینگیر کند مراقبت کرد، در ثانی از آنجا که ما در دنیا زندگی میکنیم و محکوم به رعایت قواعد این دنیا هستیم و طبق اراده الهی سنتهایی در جهان برقرار است و باید تلاش کنیم حداکثر توان خود را برای ضربه زدن به جبهه دشمن استفاده کنیم. در این میدان محاسبه کردن نه تنها حرام نیست بلکه واجب است و اگر خلاف این باشد ما به تکلیف خود عمل نکردیم.
وب اضافه کرد: امروز جامعه ایران در آستانه چهلمین سال انقلاب خودش در حوزه ظلمستیزی و عدالتخواهی با چه چالشهایی مواجه است و از چه موانع طبیعی باید عبور کند؟آیا برای رسیدن به عدالت امروز در جمهوری اسلامی ایران با مانع مواجه هستیم؟ بله حتما موانعی هست، جنگ حق و باطل همزاد بشر هست و همیشه هم خواهد بود. اما اگر موانع نباشد آیا عدالت محقق خواهد شد؟ مشکل اصلی امروز در جامعه ما چیست؟
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: دهه شصت دوران طلایی جنبش دانشجویی هست. در دهه شصت برای موفقیت چه کردند؟ تظاهرات کردند؟ تحصن کردند؟ بیانیه نوشتند؟ لانه جاسوسی اشغال کردند؟ در دهه شصت برای تحقق آرمان عدالت چه حرکتی انجام دادند؟ علاوه بر آنکه همه این کارها را انجام دادند با وجود اینکه رئیس جمهور این کشور کسی در تراز شهید رجایی بود و کسی نمیتوانست متهم به بیتوجهی به مستضعفین کند، در آن شرایط که فضای کلی جامعه عدالتخواهی بود و فضای کلی دولت هم در اختیار رجاییها و فیاض بخشها و عباسپورها بود، جنبش دانشجویی صرفا به مطالبهگری کفایت نکرد.
مسئول شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم عمار گفت: بچههای دانشجو جریان عظیمی به نام جهادسازندگی تشکیل دادند، نهضت سواد آموزی را همین فعالان آمرانخواه دانشجویی تشکیل دادند، برای تحقق آرمان عدالت حرکت کردند و در مسیر حرکت به یکسری موانع و مفسدین برخوردند، اما نکته اول این است که حرکت کنیم. امروز در جامعه وضعیتی داریم که اگر عدالت مطلوب ما بود آن را بررسی کنیم، که چقدر محصول ظهور و تثبیت موانع و چقدر محصول شکوفا نکردن قابلیتهایی بوده که شکوفا نشده است، امروز جامعه ما به شدت تحت بمباران انواع و اقسام جریانهای معطوف به یاس است، حزباللهی و سلطنتطلب مسابقه گذاشتند که چه کسی از همه نا امیدتر است.
وی گفت: عادت کردهاید که صرفا زشتی و فساد و تباهی را ببینید به حدی که اگر صحنه زیبایی هم ببیند نه تنها به شوق نمیآیید بلکه منزجر هم میشوید،خوبیها را باید سردست گرفت و ترویج کرد. این هم یکی از ابزارهای مبارزه است.
وحید جلیلی در پایان گفت: یکی از ظلم ها همین هست که مثبت ها وآدم های خوب و عادل را نبینیم و مطرح نکنیم. اگر ما میخواهیم امروز جریان عدالتخواهی تازهگردانی شود نیازمند این هستیم که امواج امید و انرژی به آن تزریق شود، شاید قدرت آن برای یقه گرفتن از ظالم بیشتر شود. اگر امر به معروف دوش به دوش هم نباشد و ما در مبارزه با آسیب ها و آفتها و مفسدین داشتهها و نعمتها و آدمهای سالممان را به صحنه نیاوریم شکست خواهیم خورد. اگر مفسدین قوی هستند پس لشکرخود را به صحنه بیاوریم.
انتهای پیام/