دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1396 - 09:28
استاد واحد علوم و تحقیقات عنوان کرد:

کاهش 50 درصدی ذخیره آبی سدهای کشور نسبت به سال 95

عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی راهکارهای جبران کمبود منابع آب پرداخت و گفت: ذخیره آبی سدهای کشور اکنون نسبت به سال گذشته حدود 50 درصد کاهش داشته است.
کد خبر : 257922

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر سید مهدی برقعی گفت: «بر اساس آمار وزارت نیرو، میزان ذخایر آبی سدهای کشور 40 درصد است که در مقایسه با سال گذشته حدود 50 درصد کاهش داشته است و با توجه به پیش‌بینی میزان بارندگی، سال 1397 سالی بسیار کم آب خواهد بود.»


وی در اعلام نظر نسبت به راهکارهایی که برای افزایش نزولات جوی عنوان می‌شود، افزود: «شاید برخی بارور کردن ابرها را راهکاری برای افزایش میزان بارندگی بیان کنند، ولی این روش تأثیر زیادی نخواهد داشت. همچنین با توجه به کاهش چشمگیر آب‌های زیرزمینی، در سال آینده با بحران کم‌آبی روبرو خواهیم بود.»


برقعی، منابع آب را مانند بودجه مالی کشورها برشمرد و افزود: «منابع آب همانند بودجه مالی، محدود است. بنابراین باید همانگونه که در هزینه کردن بودجه وسواس به خرج می‌دهیم، در استفاده از منابع آبی که بسیار محدود است نیز وسواس به خرج داده و میزان مصرف را مدیریت کرد.»


وی تغییر الگوی مصرف را امری ضروری در کاهش مصرف آب دانست و افزود: «اکنون در تهران هر فرد به طور متوسط روزانه بالغ بر 190 لیتر آب مصرف می‌کند. متأسفانه اکثر افراد جامعه رفتاری پرمصرف دارند. اگر تنها 10 لیتر در مصرف روزانه خود صرفه‌جویی کنیم همانند آن است که حجم بالایی از بارندگی را داشته‌ایم.»


برقعی، بازیابی آب‌های غیرمتعارف را راهکاری برای جبران کمبود آب عنوان کرد و ادامه داد: «بازیابی آب‌های غیرمتعارف اعم از آب فاضلاب‌ها، جوی‌ها و نهرها که شاید در گذشته به دلایلی نظیر عدم توجیه اقتصادی و کیفیت مناسب از آنها استفاده نمی‌شد، به چرخه مصرف راهکاری مناسب برای جبران کمبود منابع آبی است.»


وی، تصفیه آب دریا را راهکاری مناسب برای مصارف شرب و غیرشرب شهرهای ساحلی بیان کرد و افزود: «اکنون در شهرهایی نظیر بندرعباس، قشم و کیش فرآیند شیرین‌سازی آب دریا در حال اجرا است. این روش می‌تواند نیاز آبی شهرهای ساحلی را برطرف کند.»


برقعی با توجه به بحث «مدیریت جامع آب» در سیستم مدیریت شهرها، ادامه داد: «در مدیریت جامع آب، هدف جلوگیری از هدررفت حتی یک قطره از آبی است که وارد شبکه آبی مدیریت شهر می‌شود. بنابراین بازیابی و تصفیه فاضلاب‌ها که همواره به عنوان آخرین منابع آب از آنها یاد می‌شود، می‌تواند نقش بسیار پررنگ و موثری در تأمین آب مورد نیاز داشته باشد.»


وی با بیان اینکه تنها 10 لیتر از آب مصرفی هر فردی اختصاص به مصارف شرب و پخت و پز دارد، گفت: «در تهران روزانه بالغ بر 3 میلیون مترمکعب حجمی است که راهی فاضلاب‌ها می‌شود، کافی است تنها 2 میلیون مترمکعب از این میزان را تصفیه کرده و وارد چرخه مصرف کنیم تا با کمبود آب در تهران مواجه نشویم.»


استاد دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات گفت: «خوشبختانه با توجه به تکنولوژی‌های موجود در ایران حتی می‌توان آب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها را در چرخه مصرف شرب نیز وارد کرد، چراکه آب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها به مراتب می‌تواند از آب تصفیه شده از سدها با کیفیت‌تر باشد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب