۲۰درصد تالاب میانکاله خشک شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در همایش روز جهانی تالابها گفت: در سال 1349 هجری شمسی به دلیل حساسیت و اهمیت تالابها، 18 کشور دنیا در رامسر مهمترین معاهده بینالمللی محیط زیستی یعنی معاهده تالابها را امضا کردند و امروز بیش از 170 کشور دنیا عضو این معاهده مهم هستند.
ابراهیمی با یادآوری این موضوع که 24 تالاب کشور در کنوانسیون بین المللی تالابها به ثبت رسیده است، اظهار کرد: از این تعداد دو تالاب متعلق به مازندران است و البته استان مازندران دارای 900 تالاب انسان ساخت و طبیعی است.
وی ادامه داد: در این سالها شاهد خشک شدن بسیاری از تالابها در مازندران بودیم و به طوریکه در حال حاضر 20 درصد تالاب میانکاله و برخی از تالابها همچون عباس آباد به صورت کامل خشک شدهاند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با نقد عملکرد نادرست در حوزه آبخیز کشور اظهار کرد؛ در حالی که برداشت غیر مجاز از چاههای مجاز و حفر چاههای غیر مجاز یکی از دلایل مهم آسیب دیدن تالابهاست، در حال حاضر حدود 70 هزار چاه مجاز و 45 هزار چاه غیر مجاز در مازندران وجود دارد.
وی با بیان اینکه محیط زیست مخالف احداث سد نیست، افزود: در ساخت سدها باید کارشناسی درست در جانماییها و مسایل زیست محیط صورت گیرد.
ابراهیمی با بیان اینکه مازندران هشتمین استان خشکسالی زده و دومین استان در کاهش بارش کشور است، اظهار کرد: در سال جاری میزان بارش مازندران 50 درصد نسبت به سال گذشته و 30- 35 درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشت.
این مقام مسئول افزود: همچنین وسعت جنگل های مازندران از 3.5 میلیون هکتار به 2 میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است.
ابراهیمی با اشاره کاهش 70 درصدی آورد برخی از رودخانههای استان، گفت: تغییرات اقلیمی در همه ادوار اتفاق افتاده اما در این سالها عملکرد ما به گونهای بود که هر تغییر اقلیمی برای کشور ما به مخاطره تبدیل شد.
وی با بیان اینکه محیط زیست مخالف توسعه نیست، گفت: معتقدیم که دو شاخص مهم توسعه و محیط زیست باید در کنار هم باشند تا و به 80 میلیون نفر محیط بان که هدف گذاری سازمان حفاظت محیط زیست کشور است برسیم.
انتهای پیام/