دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1396 - 15:00

ربات DNA ساخته شد

دانشمندان آلمانی موفق به ساخت بازوی رباتیک DNA خودسامانی شده‌اند که می‌تواند بچرخد و مانند چنگک عمل کند.
کد خبر : 253062

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Forbes، تنظیمات این بازوی رباتیک خودسامان را می‌توان به ریموت کنترل کرد. خودسامانی فرآیندی در یک سامانه آشفته است که در آن اجزاء یک ساختار یا الگوی منظم را به عنوان نتیجه برهم‌کنش محلی خاص حول اجزای خود بدون تاثیرپذیری از بیرون شکل می‌دهند.


می‌توان از این ربات در محموله‌های باربری در مقیاس نانو استفاده کرد که از طریق کنترل از راه دور به دستورهای الکترومغناطیسی واکنش نشان می‌دهد. این ربات بخشی از پروژه اوریگامی DNA است که در آن از مولکول‌های DNA برای ساخت اشکال سه‌بعدی کاربردی استفاده می‌شود.


ماتئو پالما از دانشگاه کوئین مری لندن در این باره می‌گوید: «ژن‌ها از توالی‌های مختلفی ساخته شده‌اند. این توالی‌ها به ترتیبی در کنار هم قرار می‌گیرند و به شکل رشته‌ای از DNA درمی‌آیند که شامل اطلاعات ژنتیکی است. دانشمندان با طراحی دقیق توالی A ،G ،T و C موفق به توسعه روش جدیدی برای تا زدن DNA به اشکال مختلف اوریگامی شدند».


علاوه‌ بر این DNA تک رشته می‌تواند با ترکیبات مختلفی سازگار شود و تبدیل به DNA دو رشته‌ای شود. وقتی که تمامی ترکیبات تک رشته‌ای و دو رشته‌ای DNA را در نظر می‌گیرید، درک می‌کنید که با ترکیب این دو می‌توان تعداد زیادی از اشکال بسیار بزرگ را ساخت. این امر به دانشمندان اجازه می‌دهد که سازه‌های بسیار پیچیده‌ای را طراحی کند. همچنین با استفاده از این روش می‌توان سازه‌های ظریف، ساده و بسیار کاربردی را ساخت.


بازوی رباتیک DNA توسط فردریک سیمل و همکارانش از دانشگاه فنی مونیخ ساخته شده است. این بازوی رباتیک شامل یک بخش از DNA دوجداره سخت می‌شود که روی لولایی از جنس DNA تک رشته‌ای می‌چرخد. خود این ترکیب به پلت‌فرم بزرگ‌تری، ساخته شده از DNA، متصل است.


در ادامه می‌توانید ویدئوی این بازوی رباتیک را تماشا کنید:





مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب