چینیها بزرگترین تلسکوپ رادیویی دنیا برای ردیابی حیات فرازمینی را میسازند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این کشور همین حالا نیز میزبان بزرگترین تلسکوپ رادیویی دنیا با قطر ۵۰۰ متر است. عنوانی که آن را با رصدخانه «Arecibo» در کشور پورتو ریکو شریک است. البته دو تلسکوپ مورد اشاره از نوع ثابت هستند، در حالی که بزرگترین نمونه قابل جهت دهی در ایالت ویرجینیای آمریکا در حال کار است.
رادیو تلسکوپ جدید چینیها حدود ۱۰ درصد از نمونه آمریکایی بزرگتر خواهد بود و میتواند تا ۷۵ درصد از سطح کل آسمان بالای سر خود را تحت پوشش قرار دهد. علاوه بر این، تلسکوپ مذکور قادر به پوشش فرکانسهایی با طول موج پایینتر نسبت به تمام نمونههای مشابه خواهد بود. بنابراین دیگر هیچ سیگنال کیهانی، هرچند ضعیف نیز از گوشهای شنوای چینیها مخفی نمیماند.
رصدخانه رادیویی جدید در طول موجهای ۱۵۰ مگاهرتز تا سه گیگاهرتز با رصدخانه فعلی چینیها همپوشانی خواهد داشت، مسئله که میتواند کمک بزرگی به شناسایی حیات فرازمینی در کهکشانهای دور نماید.
لازم به ذکر است که میان طیف موجهای ایجاد شده توسط هیدروژن و اکسیژن به عنوان عناصر تشکیل دهنده آب (ماده اولیه مورد نیاز برای تشکیل حیات) فاصله قابل توجهی وجود دارد. بنابراین همپوشانی دو تلسکوپ رادیویی چینیها کمک میکند که بتوان با دقت و سرعت بیشتری سیگنالهای واقعی را از انعکاسهای دروغین تشخیص داد.
هنوز مشخص نیست که تلسکوپ رادیویی جدید چینیها کی آماده بهره برداری خواهد بود، ضمن این که در خصوص هزینههای احتمالا هنگفت احداث آن نیز صحبتی به میان نیامده است.
منبع: دیجیاتو
انتهای پیام/