پیازها بدون اشک میشوند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شرکت «Bayer» نخستین پیاز بدون اشک و شیرین به نام «Sunions» را در آمریکا پرورش داده است. قرار است این محصول در آینده به بازارهایی مخصوص ارسال شود.
به گفته تولید کننده Sunions از لحاظ ژنتیکی مهندسی نشده اما در یک پروژه هیبرید کردن پیازهای مختلف طی ۳۰ سال تولید شده است.
این درحالی است که آشپزها مدتهاست از اشک ریختن هنگام خرد کردن پیاز گله دارند. این مشکل چنان فراگیر است که سوال «چگونه بدون اشک ریختن پیاز خرد کنم؟» بیش از ۱/۱ میلیون پاسخ در گوگل دارد و تعداد ویدئوهای مربوط به این سوال در یوتیوب بیش از شش میلیون بازدید داشتهاند.
دلیل اشک ریختن آن است که پیاز حاوی ترکیبات متلاطمی است که پس از بریدن آن با آب طبیعی چشم انسان واکنش نشان داده است و اسید سولفوریک ایجاد میکنند. به همین دلیل چشم انسان اشک تولید میکند تا این مشکل را برطرف کند.
درهمین راستا Bayer محصول Sunions را تولید کرده است که برخلاف پیازهای معمولی پس از انبار شدن ترکیبات متلاطم آن افزایش نمییابد. بلکه این ترکیبات در پیاز مذکور کاهش مییابد بنابراین تاثیر اشک ریختن پس از خرد کردن نیز از بین میرود. آزمایشهای Sunions نیز بدون اشک بودن این پیاز را تایید کردهاند. علاوه برآنکه این پیاز بدون اشک است بلکه طعم شیرینتری نیز دارد و به همین دلیل حتی میتوان آن را خام خورد.
منبع: مهر
انتهای پیام/