روند صعودی تخلفات ساختمانسازی نگرانکننده است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری در نشست خبری ارائه گزارش صد روزه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه پس از انتخابات و مشخص شدن اعضای شورای پنجم در فرآیندی گسترده مجموعهای از جلسات در قالب کمیسیونها برگزار شد و در مجموع 12 جلسه با مدیران شهرداری از جمله معاونت معماری و شهرسازی داشتیم، اظهار کرد: در اولین سیاست، کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران رویکرد و برنامههایی را برای دوره جدید تدوین کرد و قرار شد تکالیف محقق نشده را که بارها تذکر داده بودیم، اما قسمت عمدهای از آن باقیمانده بود احصا کنیم.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان میداد اساسا مدیریت یکپارچهای در حوزههای تخصصی معماری و شهرسازی وجود ندارد، افزود: در این ماموریتها بخشهای زیادی از جمله زیباسازی، مشاور شهر تهران، مرکز مطالعات و برنامهریزی و غیره فعالیت میکردند که بعضا به این حوزه هیچ ارتباطی نداشتند.
روند صعودی تخلفات ساختمانی ادامه دارد
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه پروندههای تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده 100 نگرانکننده است، افزود: به ازای هر پرونده در شهرداریهای مناطق 22گانه برای صدور پروانه 1.2 پرونده به کمیسیون ماده 100 میرود که این نشان میدهد تخلفات ساختمانی سیر صعودی دارد و هر میزان این تخلفات افزایش پیدا کند، موجبات عدم تحقق طرح تفصیلی را رقم میزند و نشان میدهد که معاونت شهرسازی و معماری از ریل و مسیر اصلی خود خارج شده است.
به گفته سالاری، معاونت شهرسازی و معماری از ماموریتهای اصلی خود خارج شده و به محلی برای درآمدزایی تبدیل شده است و به جای ارتقای کیفیت محیط زندگی، مجموعهای از اقدامات غیرکارشناسی انجام شده که به انحراف از طرح تفصیلی انجامیده است.
وی با بیان اینکه در واقع بخشنامههای قابلتوجهی بعد از ابلاغ طرح تفصیلی ارائه شده است، گفت: این بخشنامهها با رویهها و قانون اساسی در طرح تفصیلی مغایرت دارد. ما باید در این زمینه اقدامات مناسبی را انجام دهیم و در راستای شفافسازی تصمیمات مناسبی را اتخاذ کنیم، تصمیماتی که طی 100 روز گذشته گرفته نشده است.
هوشمندسازی در بحث معماری و شهرسازی تهران
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه در راستای جلب اعتماد عمومی مردم به شهرداری تهران، ارائه خدمات به حوزه شهرسازی هوشمندسازی میشود، تصریح کرد: در این راستا جلسهای را با مسئولین مرتبط گذاشتیم و به توافق رسیدیم که طی یکسال آینده ارائه خدمات در حوزه معماری و شهرسازی هوشمند شود و حتی تمام واسطهها از جمله دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران نیز از این فرآیند اجتماعی حذف شوند و خدمات حوزه معماری و شهرسازی به صورت سیستمی انجام شود؛ در این زمینه فسادها و رانتها و واسطهها نیز از بین میروند.
وی ادامه داد: 120 دفتر خدمات الکترونیک در حوزه شهری به این بخش اختصاص داده شده بودند و دفاتر شهرسازی هم فعالیت میکردند. این موضوع باعث شده بود مردم بین دفاتر خدمات و دفاتر شهرسازیها سرگردان شوند و در این حالت صدور پروانه نیز افزایش پیدا کرده بود.
سالاری با بیان اینکه مهمترین اقدام شهرداری تهران طی 100روز گذشته ارائه بخشنامهای در این خصوص بود، اعلام کرد: مصوبات گذشته شهرداریها و شورای شهر در این راستا انجام نمیشد و پس از ابلاغ این بخشنامه، اعتراض شهرداران برخی از مناطق بالا گرفت و میخواستند رویه قبلی را بازگردانند. کمیسیون معماری و شهرسازی با این موضوع به شدت مخالفت میکند و هیچکس حق ندارد این بخشنامه جدید را از محتوا تهی کند.
ایمنسازی ساختمانهای ناایمن پایتخت
وی با اشاره به اقدامات انجام شده درخصوص ایمنسازی ساختمانهای ناایمن پایتخت و دستورات پیشرو، عنوان کرد: طرحی در این خصوص در صحن شورای شهر مطرح شد و به تصویب رسید تا ساختمانهای بلندمرتبه توسط شهرداری تهران شناسایی و ایمنسازی شوند. پاساژهای ناایمن در هسته مرکزی شناسایی شده و تعدادی از آنها پلمپ شدهاند. این نهضت ادامه دارد و تمامی ساختمانهای ناایمن به طور حتم پلمپ خواهند شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه از این به بعد بنا بر طرح تفصیلی اجازه ساخت ساختمان روی گسلها داده نمیشود، اضافه کرد: 239 ساختمان بلندمرتبه روی گسلها ساخته شده و باید ایمنسازی لازم صورت گیرد.
بازسازی بافت فرسوده در دستور کار است
سالاری با بیان اینکه قرار است به یک مدل نهایی در حوزه بازسازی بافتهای فرسوده برسیم، عنوان کرد: بستههای تشویقی و موثر باید جهت احیای بافتهای فرسوده به شهروندان ارائه شود و ما امیدواریم دراین زمینه دولت همکاریهای لازم را داشته باشد و تنها شعارگونه عمل نکند. اگرچه در دولتهای قبلی و دولت فعلی هم هیچ اقدام موثری در این زمینه انجام نشده، تنها وعده دادند و پرداخت قابلتوجهی صورت نگرفته، از آقای نجفی درخواست داریم در آخر هرسال آمار عملیاتی از احیای بافتهای فرسوده ارائه دهند. اگر ما کمکاری کنیم مردم، شهرداری، شورای شهر و دولت آقای روحانی را نخواهند بخشید.
وی با اشاره به برخی از طرحهایی که بدون بررسی کارشناسی به اجرا درمیآیند، گفت: باید نهاد مطالعات تغییر و تحول توسعه فضای شهری را ایجاد کنیم تا قبل از اجرای هر پروژهای مطالعات کارشناسی شده انجام شود. این نهاد متاسفانه در دولت دهم منحل شد. البته در نظر داریم طرح تفصیلی فعلی را بازنگری کنیم و این موضوع را در دستور کار شورای شهر قرار دادهایم و قرار است شهرداری گزارشی از میزان تحقق این طرح را ارائه دهد.
تخلفات ناتمام پالادیوم
سالاری در ادامه با اشاره به بازدیدهای میدانی از برخی از پروژههای پایتخت، تصریح کرد: در منطقه 22 چندین هزار مترمربع در قالب دو پروژه بزرگ با مقیاس 14 طبقه ساخته شده بود. برخلاف قانون پس از ساخت تعدادی طبقه به این ساختمان اضافه شد، این در حالی است که اصلا امکان صدور پروانه بعد از ساخت وجود ندارد. این ساختمان تمام فرآیند احداثش غیرقانونی و یکسوم میزان قانونی عوارض پرداخته بود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به تخلفات مجتمع پالادیوم تصریح کرد: پل هوایی و تونلی که دو ساختمان پالادیوم را به یکدیگر متصل کرده است، به وسیله رانت شهرداری ساخته شده، ما خواهان این هستیم که این پل هوایی و تونل هرچه سریعتر جمعآوری شوند. پالادیوم در گذشته باغ بود اما از دیوان عدالت اداری ابطال مصوبه گرفت و این در حالی است که بنا به تشخیص مجمع تشخیص مصلحت نظام تنها مرجعی که اجازه دارد اعلام کند یک ملک باغ است یا خیر شورای شهر است. این طرح پیوستهای مطالعاتی و ترافیکی ندارد. مالک ساختمان در بخشی تصمیم دارد پارکینگها را تغییر کاربری دهد و به درآمدزایی بپردازد، اما مالک ساختمان با شهردار سابق منطقه توافق کرده و یک پل هوایی از طبقه آخر ساختمان به ساختمان دیگر پالادیوم کشیده و حتی یک تونل ساخته است.
مصوبات برج باغها باید لغو شود
وی با بیان اینکه مصوبات برج باغها باید لغو شود، تصریح کرد: این موضوع را در دستور کار جلسه شورای شهر قرار دادیم و امیدواریم که مدنظر هیاترئیسه شورای شهر قرار گیرد. لغو مصوبه برج باغها باعث توقف مالسازی میشود و همچنین برای سرعت بخشیدن به صدور پروانهها، صدور پروانه را به دو مرحله تقسیم کردهایم.
وی در پایان به ایجاد منطقه تاریخی برای صیانت از بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم این مجموعه را بنا کنیم و یک شهردار تاریخی نیز انتخاب کنیم.
انتهای پیام/