قطعنامه محکومیت انتقال سفارت آمریکا به قدس و تغییر وضعیت آن تصویب شد
به گزارش خبرگزاری آنا از رسانههای خبری، سازمان ملل متحد با اکثریت آرا، قطعنامهای در محکومیت تصمیم آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور در سرزمینهای اشغالی از تلآویو به بیتالمقدس تصویب کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در جلسهای اضطراری پیشنویس قطعنامهای در مخالفت با تصمیم اخیر آمریکا درباره بیتالمقدس را به رأی گذاشت. این نشست به درخواست کشورهای اسلامی و عربی برگزار شد.
در این رأیگیری نمایندگان ۱۲۸ کشور به قطعنامه مجمع علیه تصمیم آمریکا رای موافق و ۹ کشور به آن رأی مخالف دادند. ۳۵ کشور نیز رأی ممتنع خود را به این قطعنامه اعلام کردند. ۲۱ کشور نیز در این رأیگیری شرکت نکردند.
سخنرانی نمایندگان کشورها پیش از رأیگیری؛
غلامعلی خوشرو؛اشغالگری رژیم صهیونیستی مرکز بحران های خاورمیانه است.
غلامعلی خوشرو،نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در این نشست گفت: اشغالگری رژیم صهیونیستی مرکز کلیه بحران ها و منازعات در خاورمیانه و فراتر از آن است و این واقعیتی است که مدت هاست از سوی ملل متحد شناسایی شده است. درطول چند دهه گذشته رژیم اسرائیل بی وقفه با اشغال سرزمین فلسطین، کشتار و بی خانمان کردن فلسطینی ها مرتکب جنایات متعدد شده و در عین حال از مصونیت کامل بهره مند بوده است. در طول این مسیر، ایالات متحده از طریق ارائه حمایت های بی قید و شرط خود و دفاع از این رژیم به هر وسیله ممکن، به رژیم اسرائیل کمک کرده است.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: دولت ایالات متحده هیچ گاه در سوء استفاده از حق وتوی خود، در تضاد با منشور ملل متحد، برای ایجاد سپری برای رژیم اسرائیل در شورای امنیت در مقابل خواست جامعه بین المللی به خود تردیدی راه نداده است.
خوشرو اضافه کرد: در جریان جلسه سه روز قبل شورای امنیت، ایالات متحده برای چهل وسومین بار از حق وتوی خود برای حفاظت از رژیم صهیونیستی استفاده کرد تا مانع از آن شود که این رژیم با عواقب جنایات شنیع خود روبرو شود. بدین ترتیب، امریکا بار دیگر مانع تلاش های بین المللی در جهت یافتن راه حلی برای مساله فلسطین شد.
وی اظهار کرد: تصمیم غیرقانونی اخیر دولت امریکا برای شناسایی قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت خود به این شهر مقدس این موضوع را مثل روز روشن کرده است که امریکا تنها در پی به حداکثر رساندن منافع رژیم صهیونیستی است و هیچ گونه توجه و احترامی به حقوق مشروع فلسطینیان، از جمله حق آنان بر تعیین سرنوشت، قائل نیست.
نماینده ایران با بیان این که مساله فلسطین از همان سال های اولیه در دستور کار ملل متحد بوده است، افزود: به علاوه، جامعه بین المللی به درستی حقوق لاینفک فلسطینیان را برای دهه های بسیار به رسمیت شناخته است.
خوشرو ادامه داد: تراژدی دردناک و زخم کهنه منطقه ما که از 100 سال پیش و با توطئه اعلامیه بالفور آغاز شد، اکنون با وعده نادرست، غیرقانونی و نامشروع رئیس جمهوری ایالات متحده برای انتقال سفارت امریکا به شهر مقدس قدس وارد مرحله جدیدی شده است. ما این اقدام یک جانبه و نسنجیده امریکا را که هدف از آن تحریف حقایق تاریخی و جایگزین کردن آنها با تخیلات است، محکوم می کنیم.
وی یادآور شد: دولت امریکا تلاش کمی برای مخفی کردن نیات خود برای تغییر تمرکز شورای امنیت از مساله فلسطین به مسائل ساختگی 'جایگزین' در منطقه، با نیت دادن فضای بیشتر به رژیم صهیونیستی برای دنبال کردن سیاست ها و اقدامات جنایت کارانه خود، دارد. با همین نیت سفیر امریکا در سازمان ملل متحد در چند جلسه شورای امنیت در خصوص خاورمیانه عنوان کرده است که دولت امریکا دیگر به این اعتقاد جامعه بین المللی که مساله فلسطین اولویت شورا در منطقه خاورمیانه است، پایبند نیست.
سفیر ایران اضافه کرد این اظهارات نفرت انگیز بخشی از یک نقشه بزرگ تر برای مشروعیت دادن به اشغالگری اسرائیل و سیاست ها و اقدامات توسعه طلبانه آن است، که نه تنها مغایر تک تک مقررات حقوق بین الملل است، بلکه همچنین مغایر تعالیم کلیه ادیان و پیامبران الهی است که بر اساس عدالت و شفقت بنا شده اند.
خوشرو تاکید کرد: دولت های عضو سازمان ملل متحد هیچگاه به این تمایلات متوهمانه وقعی ننهاده اند. این جلسه مجمع عمومی و نیز جلسه اخیر شورای امنیت در خصوص این موضوع گواه آشکار آن هستند که طرح ایالات متحده شکست خورده و اشغال فلسطین وقدس همچنان در مرکز تمام منازعات در خاورمیانه است.
وی یادآور شد: فلسطین در قلب و ذهن همه مسلمانان و نیز همه ملت های شیفته صلح در سراسر جهان است. انکار این واقعیت به معنای همدستی با اشغالگری و اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن وجدان بشری است. در شرایط دشوار کنونی، ما همبستگی خود را با مردم مظلوم فلسطین اعلام می کنیم.
وزیر خارجه فلسطین: تصمیم ترامپ تحریکآمیز و غیرقانونی است
ریاض المالکی وزیر خارجه فلسطین طی سخنانی در این نشست گفت: قدس کلید صلح و جنگ در خاورمیانه است و تصمیم آمریکا بر وضعیت شهر قدس تاثیری نمیگذارد، بلکه بر نقش آمریکا به عنوان میانجی صلح تاثیر میگذارد.
مالکی اظهار داشت: تصمیم آمریکا به رژیم صهیونیستی در پیشبرد طرحهای استعماری و به تروریسم و گروههای تندرو خدمت می کند، با توجه به جانبداری آمریکا از اسرائیل، نیازمند ایجاد چتر بینالمللی جدیدی برای روند صلح هستیم.
وی افزود: ما با وجود اینکه در معرض ظلم قرار گرفته و میگیریم، اما همچنان به دنبال حق و صلح هستیم.
وزیر خارجه فلسطین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: کسی که صلح را انتخاب میکند، باید از استعمار دست بردارد.
وی اظهار داشت: طی روزهای گذشته، تجاوزهای زیادی علیه فلسطینیان صورت گرفت و تصمیم آمریکا درباره قدس، تحریک آمیز، نامشروع است و این تصمیم باید لغو شود.
وزیر خارجه فلسطین افزود: رأیگیری امروز مهم است تا فلسطینیان بدانند که تنها نیستند.
وزیر خارجه ترکیه: تصمیم آمریکا قوانین بین المللی را به طور فجیعی نقض می کند
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز طی سخنانی گفت: تصمیم آمریکا درباره قدس، قوانین بینالمللی را به طرز فجیعی، نقض میکند.
وی افزود: تهدید آمریکا به قطع کمکهای مالی کشورها توسط آمریکا، رفتاری غیر اخلاقی است.
وزیر خارجه ترکیه گفت: که این کشور به قدس خیانت نمیکند، و ملت فلسطین تنها نیستند.
گفتنی است؛ «ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل گفته است مجمع عمومی در این نشست اضطراری، درباره پیشنویس قطعنامهای که خواستار لغو تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره قدس است، رایگیری میکند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد: آمریکا بزرگترین تامین کننده بودجه سازمان ملل است
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در جایگاه سخنران بعدی این نشست گفت: آمریکا بزرگترین تامین کننده بودجه سازمان ملل متحد هست، سازمان ملل متحد مکان و محلی برای دشمنی با اسرائیل شده است.
وی تصریح کرد: تصمیم ترامپ درباره قدس بازتاب دهنده اراده و خواست مردم آمریکا است، ما سفارت خود را از تلآویو به قدس منتقل خواهیم کرد و هیچ کسی ما را از این تصمیم منع نخواهد کرد.
به نوشته رویترز، تا کنون فقط 10 جلسه اضطراری مجمع عمومی تشکیل شده که آخرینبار در سال 2009 و با موضوع مشابه اشغالگری در قدس شرقی و اراضی خصوصی فلسطینیان بود. جلسه روز پنجشنبه در واقع ادامه آن جلسه است.
پیشتر در روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره همین قطعنامه رایگیری کرده بود که 14 کشور از 15 عضو این نهاد، رای مثبت دادند ولی آمریکا آن را وتو کرد.
طبق قطعنامه 478 شورای امنیت هیچ کشوری اجازه ندارد نمایندگی دیپلماتیک (سفارتخانه و کنسولگری) در شهر قدس تاسیس کرده یا تصمیمی درباره وضعیت آن بگیرد.
انتهای پیام/