ایرباس، 900 ماهواره برای ارسال اینترنت به فضا میسازد
به گزارش گروه علم و فناوری به نقل از رویترز، گفته میشود این پروژه با بودجه 2 میلیارد دلاری کلید میخورد و براساس آن، تا سال 2018 حدود 700 ماهواره به مدار زمین فرستاده شود و 200 ماهواره باقیمانده روی زمین و به عنوان پشتیبان روی زمین نصب شوند.
تعدادی از این ماهوارهها قرار است توسط شرکت «ویرجین گلکتیک» که روی توسعه پرتابگر کمهزینه کار میکند، به فضا پرتاب شوند.
ماموریت OneWeb ایجاد بزرگترین صورت فلکی ماهوارهای جهان است تا از این طریق، دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای نقاط دورافتادهای از زمین که تا الان به اینترنت دسترسی نداشتهاند، میسر کند.
جالب است بدانید که این پروژه دقیقا در چشم و همچشمی با شرکت اسپیسایکس کلید خورده است. الون ماسک که مدیرعامل اسپیسایکس است، سالهاست ایدههای مبتکرانهای برای دسترسی مردم جهان به اینترنت ارائه میدهد و یکی از ایدههایش نیز استفاده از ماهواره است.
در پروژهای که الون ماسک تعریف کرده، شبکهای شامل 4000 ماهواره ارزانقیمت است که توسط شرکت «فالکون 9» ساخته میشوند.
در کل، چندی است که غولهای مخابراتی، تجهیزات فضایی و اینترنتی مثل گوگل، فیسبوک و اسپیسایکس ایدههای جورواجوری برای ارائه اینترنت در جهان ارائه میدهند و گویا میدان رقابتی جدیدی در این زمینه به وجود آمده است.
به طور مثال، گوگل در این راستا 2 ایده بزرگ دارد؛ یکی «پروژه لون» است که براساس آن بالونهای بسیار بزرگی که از راه دور کنترل میشوند، به سطوحی از اتمسفر فرستاده میشوند تا سیگنالهای اینترنتی را به نقاط دورافتاده ارسال کند. ایده دیگر گوگل نیز ارائه اینترنت از طریق پهپادهایی است که تمامی انرژی مورد نیازشان را از نور خورشید میگیرند و Solara 50 نام دارند.
فیسبوک نیز با همکاری با بنیاد internet.org قصد ساخت پهپادها، ماهوارهها و لیزرهایی را دارد که آنها هم با همین هدف نصب و راهاندازی خواهند شد.
ایرباس، شرکت هواپیماسازی اروپایی و سازنده بزرگترین هواپیمای جت مسافربری جهان است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر تولوز، فرانسه قرار دارد و کارخانجات آن در سراسر اروپا گسترده هستند. شرکت ایرباس هماکنون بهعنوان بازوی تولید هواپیماهای مسافربری گروه ایرباس فعالیت میکند.
ایرباس هماکنون پس از بوئینگ، دومین شرکت هواپیماسازی جهان بهشمار میآید و در حدود نیمی از هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی جهان را تولید میکند.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/