دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی:

16 آذر، نقطه عطف تاریخی در فضای آموزش عالی کشور است

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: حرکت دانشجویان دانشگاه تهران در 16 آذر 1332 بسیار دقیق و حساب شده و مبتنی بر حس وطن پرستی و تبعیت از اسلام ناب بود.
کد خبر : 238290

دکتر ابراهیم کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: «روز شانزده آذر یک نقطه عطف تاریخی در فضای آموزش عالی کشور است. به لحاظ تاریخی 16 آذر، یادآور شهادت سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به ورود نیکسون، معاون وقت رییس‌جمهور وقت آمریکاست.»


او افزود: «در شانزده آذر 1332 یعنی چهار ماه پس از کودتای آمریکایی 28 مرداد، قرار بود نیکسون به کشورمان سفر و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران، مدرک دکتری افتخاری حقوق دریافت کند. دانشجویان هوشیار اما در دانشکده فنی دانشگاه تهران دست به تجمع اعتراض آمیز زدند که با حمله عوامل امنیتی رژیم طاغوت، سه نفر از آنان به شهادت رسیدند و شمار زیادی هم مجروح شدند.»


عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی، بیان کرد: «معنای سفر نیکسون به ایران این بود که از آن تاریخ ، ایران تحت حمایت و مدیریت سیاسی ایالات متحده آمریکا قرار می‌گرفت. کودتای 28 مرداد در حقیقت یک کودتای ضد مردمی بر علیه دولت ملی دکتر مصدق بود و پس از آن یک خفقان همه جانبه از سوی رژیم پهلوی در کشور شکل گرفت.»


کلانتری ادامه داد: «ورود نیکسون به ایران فقط چند ماه پس از کودتای 28 مرداد، بیانگر این بود که قرار است آمریکا در ایجاد خفقان و سرکوب حرکت‌های مردمی و نابود کردن دولت‌های متکی بر نگاه مردم، یک نقش جدی بازی کند. در آن روزها، دانشجویان سیاسی و نخبه ما موضوع کودتا را با حساسیت پیگیری و تا جایی که توان داشتند در مقابل سلطه‌گری آمریکا حرکت می‌کردند.»


او افزود: «عملا شانزده آذر در ایران و به ویژه در دانشگاه‌های کشور، روز تقابل سیاسی بین فرزندان ملت با دولتمردان مستکبر آمریکایی است. این نقطه عطف تاریخی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام روز دانشجو نامگذاری شد و تا به امروز عملا توانسته ماهیت خود را حفظ کند.»


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ گفت: «البته عده‌ای تلاش کردند ماهیت روز دانشجو را استحاله کنند؛ یعنی روز دانشجو را به مسایل جناحی و داخلی و همچنین مسائل گوناگون دست چندم معطوف کنند. البته توده دانشجویی و مسئولان و دست‌اندرکاران آگاه آموزش عالی هیچ وقت اجازه ندادند که این استحاله رخ دهد.»


کلانتری در ادامه با اشاره به عدم تحقق نقشه دشمن در استحاله روز دانشجو اظهار کرد: «وقتی به انگیزه کسانی که به فکر استحاله ماهیت روز دانشجو هستند نگاه می کنیم، این طور به ذهن می آید که انگار آنان از طرف آمریکا ماموریت دارند تا ذهن عموم مردم و به ویژه دانشجویان ما را که در طول سالیان متمادی از ناحیه آمریکا ضربه خورده به نوعی از دشمن اصلی منحرف کنند. البته این افراد تا به امروز به هدف خود نرسیده اند.»


به گفته کلانتری حرکت دانشجویی سال 1332 در یک فضای مظلومانه رقم خورد، یعنی در فضایی که کودتا تازه شکل گرفته بود و همه جریانات ملی و مذهبی به نوعی از عرصه سیاسی کشور حذف شده بودند. همچنین افرادی مثل دکتر مصدق در زندان به سر می‌بردند و بسیاری از فعالان سیاسی آن روزها دستگیر شده و تحت محاکمه بودند.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ بیان کرد: «در آن روزها، آیت‌الله کاشانی هم که یکی از رهبران بزرگ نهضت ملی به شمار می‌آمد در کنج انزوا گرفتار شده بود. حرکتی که شانزدهم آذر 1332 در دانشگاه تهران به وجود آمد، یک حرکت دقیق، حساب شده و مبتنی بر حس وطن‌پرستی و تبعیت از اسلام ناب بود.»


او با اشاره به فضای جمهوری اسلامی ‌گفت: «در این فضا، دست دانشجویان و آحاد مردم برای برگزاری هرگونه مناظره و اظهارنظری باز است. خود این، یک امتیاز بزرگی است که به برکت انقلاب و خون شهیدان نصیب ملت شده است. از طرف دیگر چهره آمریکا نسبت به گذشته برملاتر و دشمنی‌های آمریکا به شدت نمایان‌تر شده است.»


کلانتری افزود: «امروز دولتمردان آمریکایی اصلا خجالت نمی‌کشند که سخن از سوزاندن ریشه ملت ایران به زبان می‌آورند و این خیال باطل را برای رسانه‌های خودشان مطرح می‌کنند. آمریکایی‌ها، همه جانبه خود را مقابل پیشرفت‌های جمهوری اسلامی قرار داده‌اند.»


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ با بیان اینکه دست آمریکایی‌ها با آل سعود تا مرفق به خون مظلومان منطقه فرو رفته است، بیان کرد: «ملت ایران و مردم منطقه به ویژه سوریه، عراق، یمن، لبنان، افغانستان و پاکستان، چهره آمریکا را به خوبی شناخته‌اند. در واقع تفاوت امروز با دهه 30 در این است که هم چهره و خوی استکباری آمریکا برای خیلی از مردم جهان، بیشتر آشکار شده است و هم به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی در این نقطه جغرافیایی، ملت ایران و مردم منطقه،‌ دستشان باز و نفس‌شان آزاد شده است.»


کلانتری در پایان گفت: «در حال حاضر مردم راحت‌تر می‌توانند اعتراض‌ها را بیان کنند. این موضوع کمک می‌کند با گذشت بیش از 60 سال از واقعه شانزده آذر 1332 راحت‌تر، جدی‌تر و عمیق‌تر از گذشته نسبت به تحرکات و دشمنی‌های آمریکا گفت‌وگو و نسل جدید خود را آگاه کنیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب