شیوه نامه جدید اردوهای دانش آموزی اعلام شد/60 هزار مدیر و مربی آموزش برگزاری اردو می بینند
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، علی رمضانی، در پاسخ به سوال وضعیت تغییر در آییننامه اردوهای دانشآموزی گفت: آییننامههای اردوهای دانشآموزی بعد از حادثه واژگونی اتوبوس دانشآموزان هرمزگانی مورد تجدید نظر قرار گرفت بر این اساس به دستور وزیر آموزش و پرورش جلسه کارگروه ویژه در حوزه پرورشی با حضور معاونت پرورشی و اردویی برگزار، و دستورالعمل جدید با محوریت آسیبها مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا آییننامه مربوط به اردوها طی دو هفته آینده از جانب شورای عالی آموزش و پرورش بهطور رسمی اعلام میشود.
فعالیت مرکز کنترل سفرهای برون استانی به چه نحوی انجام میشود؟
- مدیرکل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی: این مرکز به منظور کنترل و بهینهسازی اردوها، کاهش حوادث احتمالی و اطلاعرسانی در طول سفر به خانواده دانشآموزان شروع به کار کرده است که در طی آن همه اردوها با فاصله بیش از ۲۰ کیلومتر از حاشیه شهر از جانب مدارس اعلام و توسط این مرکز بهصورت ۲۴ ساعته کنترل میشود.
فلسفه تشکیل مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی چیست
- مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی به عنوان بازویی مشورتی و اجرایی در کنار مجریان و مسئولین برگزار کننده اردوهای دانش آموزی طراحی شده است تا با بررسی همه جانبه پارامترهای تاثیر گذار در روند برگزاری اردوها به ویژه شرایط و وضعیت جوی، شرایط و وضعیت راهها، کنترل سرعت ناوگان حامل دانش آموزان، مدیریت امداد رسانی در حوادث احتمالی، امداد به اردوهای دانش آموزی دچار حادثه شده و... کمک نماید که اردوهای دانش آموزی کماکان به عنوان یکی از کارآمدترین ابزارهای تربیتی به جامعه دانش آموزی خدمات ارائه نماید.
آیا بین وظایف مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی با وظایف مدیران آموزش و پرورش مناطق و استانها موازی کاری و اختلال وجود ندارد، به طور مثال طبق آیین نامه موجود، ادارات آموزش و پرورش باید مجوز برگزاری اردو را صادر کنند ولی این مرکز هم میخواهد مجوز صادر کند یا حتی مانع برگزاری اردو شود؟
- خیر. اتفاقا نه تنها موازی کاری و یا اختلال وجود ندارد بلکه مرکز کنترل به عنوان یک مکمل در کنار مدیران حضور مییابد تاآنچه را که مجریان و برگزار کنندگان اردو پیش بینی کرده اند، به بهترین شکل ممکن تحقق یابد. به عنوان نمونه یک مدرسه در غرب کشور میخواهد گروهی از دانش آموزان را برای برگزاری اردو به مشهد مقدس اعزام کند و ممکن است به هر دلیلی از شرایط جوی مقصد که اتفاقا چند صد کیلومتر هم دورتر است اطلاعی نداشته باشد یا در طول مسیر نمیتواند به صورت مستمر کیفیت رانندگی راننده را کنترل کند، یا نمیداند اردو الان در کدام مسیر قرار دارد، کی به مقصد رسید، کجا استراحت میکند و دهها پرسش دیگری که به دلیل محدودیت منابع انسانی و امکانات قابل پاسخگویی برای مسئولین اعزام کننده نیست، اما همه این موارد را مرکز کنترل به بهترین شکل و در سامانهای جامع اطلاع رسانی میکند. به طور مثال مرکز کنترل الزاما به خودرویی اجازه تردد میدهد که مجهز به سامانه سپهتن باشد که بتواند در طول مسیر سرعت و کیفیت رانندگی راننده را رصد کند، شرایط جوی و وضعیت راه را به مسئولین اطلاع رسانی میکند، در صورتی که مسیر مناسب برای مقصد انتخاب نشده باشد، پیشنهاد بهتر را ارائه میکند، وضعیت و روند اخذ مجوز را بررسی میکند، حضور مسافر غیر دانش آموز در اردو را بررسی میکند و... لذا همه این موارد نه تنها مانع مدیریت مسئولین اردویی نیست بلکه به عنوان یک ابزار مدیریتی در اختیار مدیران اردویی نیز قرار میگیرد.
یکی از مشکلاتی که بعضا همکاران ادارات کل آموزش و پرورش استانها به آن اشاره میکنند، پاسخگویی شفاهی مرکز کنترل به درخواستهای آنها است که قابلیت استنادی ندارد. برای رفع این مشکل چه راهکاری را پیشنهاد میکنید؟
- به زودی و با تدبیر مقام عالی وزارت، مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی به سیستم اتوماسیون اداری مجهز میشود و همه مکاتبات نیز مستندا و مکتوب ارائه میشود و قابلیت استنادی خواهد یافت. هم اکنون نیز ادارات کل آموزش و پرورش استانها میتوانند از طریق سیستم اتوماسیون معاون پرورشی و فرهنگی به مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی اطلاعات خود را منتقل نمایند.
مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی زیر مجموعه سازمان دانش آموزی است یا معاونت پرورشی و یا اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی؟
- این موارد از مسائل ساختاری و درون سازمانی است که در کیفیت کار هیچ تاثیری ندارد و مرکز فوق چه در سازمان دانش آموزی یا چه در اداره کل فرهنگی هنری باشد تحت مدیریت معاونت پرورشی و فرهنگی و در خدمت جامعه دانش آموزی است و هیچگونه تفاوتی در میزان و سطح خدمات ندارد. اما مسوولیت این مرکز با معاونت پرورشی وفرهنگی ومدیر کل فرهنگی هنری و اردویی قائم مقام مرکز را به عهده دارد.
آیین نامه اصلاح شده اردوها و بازدیدهای دانش آموزی چه زمانی ابلاغ میشود و تا آن زمان برگزاری اردوها تابع چه مقرراتی است؟
- اصلاح و تدوین آیین نامه مراحل پایانی خود را طی میکند و پیش بینی میشود تا دوهفته دیگر توسط شورای عالی آموزش و پرورش بررسی، تصویب و ابلاغ شود و تا آن زمان کماکان آیین نامه اردو و بازدید دانش آموزی و متمم دستور العمل اردوی راهیان نور قابل استناد است.
آموزش و آگاهی مدیران ومربیان نسبت به وظایف و مسئولیتشان در نحو برگزاری اردوها به چه صورتی انجام میشود؟
- وزارت آموزشوپرورش به منظور آگاهی از نحوه برگزاری اردوهای دانشآموزی و معرفی مسئولیت مجریان امر، آزمونهایی را بهصورت کلاسهای ضمن خدمت برای ۶۰ هزار مدیر و مربی برگزار میکند و مجریان ملزم به شرکت در این آزمونها هستند.
بعضا در برخی موارد مکان ذکر شده در رضایت نامه والدین برای اردو با محل اعزام دانش آموزان تفاوت دارد که به عنوان مثال میتوان به اردوی دانش آموزی پارک شهر اشاره کرد که منجر به غرق شدن ۶ نفر شد، در این راستا چه تمهیداتی از جانب وزارتخانه سنجیده شده است؟
- اردوهای دانشآموزی براساس موضوع، زمان و مکان طراحی میشوند و مجریان مدراس باید به منظور اطلاع والدین تمامی موارد را در رضایتنامهها ذکر کنند. عدم مطابقت مکان و اطلاعات ذکر شده در مجوز اردوها با نحوه برگزاری آن، تخلف محسوب شده و با مدارس متخلف برخورد میشود. وزارت آموزش و پرورش امین مردم است و نسبت به جان دانشآموزان مسئولیت بزرگی دارد؛ بنابراین نگرانی اولیا نسبت به شرکت فرزندان خود در اردوهای دانشآموزی کاملاً منطقی است و وزارتخانه باید با ایجاد شرایط رضایتّبخش و مطمئن نسبت به کسب اطمینان والدین اقدام کند.
منبع: میزان
انتهای پیام/