شکست انحصار، اعتراض دارد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، چند روزی از ماه آذر میگذرد و دانشجوها و دانشگاهها در تدارک برنامهریزی برای مراسم این روز هستند؛ اما امسال پای «حواشی» 16 آذر زودتر از خود این روز در رسانهها باز شده است. مساله این است که در این روز، دانشگاه محلی برای ظهور و بروز تمامی سلایق باشد اما هر عقل سلیمی میگوید که باید یک فصلالخطاب در دانشگاه حکم کند؛ همان فصلالخطاب قانون که در تمامی دانشگاهها تعیینکننده است. مدیران دانشگاهی نیز بر همین اساس خط مشی کلی را به مسئولان مربوطه ابلاغ میکنند.
روزهای گذشته برخی رسانهها از محدودیتسازی در دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه روز دانشجو گفتند. این رسانهها مدعی شدند که دانشگاه آزاد اسلامی، آزاد نیست و قرار است در انحصار جریانی خاص باشد. البته راستیآزمایی این ادعا چندان مشکل نیست اما مرور سالهای قبل گویای واقعیت دیگری است. در سالهای گذشته موضوعی وارد ادبیات روز دانشجو شد؛ چیزی که تحت عنوان ابتذال روز دانشجو عنوان میشد این بود که برخی مدیران دانشگاهی با هدایت تشکلهای دانشجویی سعی میکنند این روز را به خیر و خوشی سپری کنند؛ این سیاست که به سیاست سکوت شهره است درنهایت به برگزاری خندهبازار، جشن و استندآپ کمدی منجر میشود چیزی که متاسفانه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به وفور دیده میشد. این سیاست در حالی بود که از سوی دیگر با برنامههای مطالبهمحوری چون مناظره و کرسیهای آزاداندیشی مخالفت و در عوض کارناوالهای خانوادگی و جریانی خاص در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برپا میشد. لغو سخنرانی منتقدان دانشگاه آزاد اسلامی مسالهای بود که بارها مورد اعتراض دانشجویان قرار گرفت. گزینش سخنرانان مراسم روز دانشجو در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهگونهای رقم خورد که تنها اجازه حضور چهرههای موافق در دانشگاهها صادر شد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مجوز سخنرانی برنامه بسیج دانشجویی را لغو کرد. یکی از فعالان دانشجویی پیرامون اتفاقات دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفته بود: «گویا یک شبکه خاندان هزارفامیل وظیفه خفهکردن صدای آرمانخواهی فرزندان این مرز و بوم را برعهده گرفته است.»
او به رسانهها گفته بود: «عدم صدور مجوز برای برنامه سیاسی بسیج مسبوق به سابقه است و در سالهای گذشته نیز رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک بهرغم صدور مجوز هیات نظارت، اقدام به لغو برنامه بسیج دانشجویی کرده است.»
این فعال دانشجویی به نکته جالبی اشاره کرد و با بیان اینکه خطوطقرمز دانشگاه آزاد اسلامی بهجای مبانی انقلاب اسلامی، متاسفانه خاندان هزارفامیل است، گفته بود: «برخی مسئولان این دانشگاه در حالی ساعتها جوانان انقلابی را در پشت درهای اتاق خود سرپا نگه میدارند و حتی حاضر نیستند پای صحبت آنها بنشینند که به اذعان یکی از اعضای هیات نظارت، برخی جریانها بهراحتی در جلسات هیات نظارت شرکت میکنند و با اعمالنظر به تمامی خواستههای خود رسیدهاند.»
سال گذشته در واحد کرمان نیز در جلسهای که با مسئولان تشکلها درمورد برنامههای ۱۶ آذر برگزار شد، مسئولان دانشگاه اصرار زیادی مبنیبر لغو برنامههای ۱۶ آذر داشتند و توجیهی که برای لغو مراسم تشکلها داشتند این بود که برنامه دانشگاه در روز ۱۶ آذر به حاشیه میرود و استقبال کافی از برنامهها نمیشود و برنامههایی که در این واحد برگزار نمیشود «جریانشناسی فساد اقتصادی» و تریبون آزاد بوده است.
مسئول یکی از تشکلهای این دانشگاه با اشاره به لغو مراسم روز دانشجو در سال 95 نیز توضیح داد: «بنده سال گذشته را هم که به یاد میآورم در روز ۱۷ آذر بنا بود مناظرهای برگزار شود اما دانشگاه اعلام کرد این روز تعطیل است و ساعاتی پس از آن در سایت دانشگاه تعطیلی را لغو کردند!»
سال 95 بهمناسبت 16 آذر، مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور محمدباقر سعادت، نماینده اصلاحطلب مردم دشتستان در دانشگاه آزاد اسلامی برازجان برگزار شد؛ با توجه به اعلام دانشگاه، بسیج دانشجویی اقدام به طرح سوالاتی کرد اما بعد از چککردن سوالات از سوی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، بهیکباره سوالات بسیج دانشجویی حذف میشود. همچنین چند مجوز سخنرانی نیز لغو شد، واحد مشهد دانشگاه آزاد اسلامی مجوز سخنرانی علیرضا زاکانی را لغو کرد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رامهرمز دستور لغو مراسم سخنرانی جواد کریمیقدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی راکه دارای مجوز هیات نظارت هم بود، صادر کرد. در دانشگاه آزاد اسلامی گچساران نیز در حالی که نام غلامرضا تاجگردون بهعنوان سخنران اصلی برنامه روز دانشجو اعلام شده بود اما حجت نظری، دبیر دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی بهعنوان سخنران این برنامه اعلام شد.
با این حال ابراهیم کلانتری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره سیاستهای این دانشگاه گفته است: «اصلا بحث ما سر طیف اصلاحطلب و اصولگرا و جناحهای کاذب سیاسی نیست؛ بحث سر کسانی است که معتقد به آرمانهای انقلاب اسلامی هستند و کسانی که مخالف آرمانهای انقلاب، امام(ره) و رهبری هستند. به همین دلیل کسانی که به انقلاب، امام(ره) و رهبری معتقد باشند میتوانند در برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کنند.»
کلانتری گفته است: «این مسائل در دانشگاه آزاد اسلامی با دقت تمام مورد توجه قرار میگیرد، توصیه ما به تشکلهای انقلابی، دانشجویی و اسلامی و فعالان فرهنگی و دانشجویی این است که از این فرصت استفاده کنند و از شخصیتهایی که توان طرح مسائل انقلاب اسلامی و روشنگری و نشان دادن هویت استکباری دشمنان انقلاب و اسلام را دارند، در جلسات سخنرانی مناظره، میزگرد و برنامههای مختلف خود استفاده کنند.»
کلانتری افزود: «ما باید متوجه باشیم که دانشگاه محل حضور و نقشآفرینی نیروهایی است که با همه وجود به آرمانهای امام(ره)، انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری پایبند هستند. قطعا در دانشگاه روی چنین افرادی باز است و ما از آنها استقبال و استفاده میکنیم.»
کلانتری تاکید کرد: «از این فرصتی که برای دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی و اسلامی و فعالان فرهنگی و دانشجویی پدید میآید باید بهمنظور بالا بردن بصیرت سیاسی و آشناکردن نسل جوان با فراز و فرودهای سیاسی گذشته کشور بهویژه دخالتهای آمریکا و استکبار جهانی استفاده کنند و درواقع یک حرکت بصیرتی و معرفتی برای شناخت بیشتر مسائل سیاسی واقعی شکل بگیرد و بهشدت از سیاسیکاری و ورود به بازیهای سیاسی بیحاصلی که معمولا برخی از جریانات دوست دارند در دانشگاه رخ دهد، پرهیز شود.»
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/