«سلمان فارسی» جان تازه تلویزیون میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، اوایل سال 95 بود که علیاصغر پورمحمدی؛ معاون وقت سیما در سفری به شهر اصفهان و بازدید از زادگاه سلمان فارسی، اعلام کرد که میتوانند سریالی در مورد این شخصیت بزرگ تاریخ اسلام تولید کنند. اعلام این خبر در شرایطی بود که داود میرباقری پس از نمایش سریال مختارنامه، از آمادگیاش برای ساخت سریال «سلمان فارسی» خبر داده بود، اما مشکلات مالی سازمان باعث شد تا چند سال فیلمنامه این سریال راکد بماند و میرباقری نیز با فعالیت در شبکه نمایش خانگی از فضای تلویزیون و تولید سریال فاخر فاصله بگیرد.
البته ناگفته نماند که در همان زمان نیز بهروز خوشرزم به عنوان تهیهکننده سریال اعلام آمادگی کرده بود اما به دلیل طولانیشدن پروسه پیشتولید از تهیهکنندگی انصراف داد، تا اینکه با اعلام معاون سیما، مرکز سیمافیلم به تهیهکنندگی حسین طاهری، تهیه این سریال را در دست گرفت.
زمانی که مسئولین سیما به فکر تولید سریال «سلمان فارسی» افتادند، شاید بهترین گزینهای که میتوانست سریال فاخر دیگری بسازد، همان داود میرباقری بود چرا که بیش از آن هم این کارگردان با تولید سریالهایی چون «مختارنامه»، «امام علی (ع)» و «معصومیت از دست رفته» کار خود را در این زمینه ثابت کرده بود و سازمان صدا و سیما میتوانست برای چندمین بار به او اعتماد کند و جدای از آن فیلمنامه آمادهای توسط میرباقری در این خصوص وجود داشت و این زمان را کنترل میکرد.
در شرایطی که لیست تولید سریالهای الف ویژه سیما از حد مجاز بالاتر رفته و هزینهها غیرقابل کنترل شده بود، سازمان سیما مجبور بود یکی را انتخاب کند، از این رو تصمیم گرفت با اولویتبندی در تولید، ماجرا را مدیریت کند و در نهایت قرعه به نام «سلمان فارسی» درآمد و داود میرباقری مامور تولید سریال الف ویژه دیگری شد.
از همان ابتدای سال 95، بار دیگر بازنویسی فیلمنمامه «سلمان فارسی» آغاز شد و در این راه امرالله احمدجو (کارگردان و فیلمنامهنویس) در نگارش دیالوگها به میرباقری کمک کرد. قصه این سریال از زمان تولد تا وفات سلمان فارسی روایت و زندگی این صحابی بزرگ پیامبر، به ویژه مقطع مشرف شدن او به دین اسلام و همراهی وی با پیامبر را به تصویر میکشد.
از آنجایی که حوزه حرکت سلمان به لحاظ جغرافیایی بسیار گسترده است و ابتدا از ایران باستان خود را به اروپا میرساند و درباره آیین مسیحیت تحقیق میکند که از فلسطین تا ترکیه را دربرمیگیرد. پس از آن به حجاز میآید و مکه و مدینه را میبیند و سرانجام به ایران پس از اسلام مراجعت میکند، در نتیجه این سریال به لوکیشنهای بسیاری نیاز دارد. از این رو معصومزادگان؛ مدیر سابق مرکز سیمافیلم اعلام کرده بود که این سریال با مشارکت یک استان ساخته خواهد شد و در آن مقطع زمانی شهرداری اصفهان اعلام کرده بود که حاضر است یک کارخانه قند با مساحت 90 هکتار را برای تولید این سریال در اختیار سازندگان قرار دهد اما تا حال حاضر این اتفاق رخ نداده و فعلا گروه سازنده در مرحله مطالعاتی فاز صفر این سریال که از اواخر سال ۹۵ شروع شده بود، قرار دارند.
براساس پیشبینیها مراحل پیش تولید این پروژه از اوایل سال آینده آغاز خواهد شد و این سریال در 40 قسمت 55 دقیقهای در گروه معارف، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تولید میشود که معاون سیما و مدیر سیما فیلم نیز در هر مرحله از این پروژه بازدید کرده و در جریان روند کار قرار میگیرند.
با شرایط و امکاناتی که برای تولید سریال «سلمان فارسی» مهیا شده، میتوان گفت به زودی شاهد سریال فاخر دیگری از سیما خواهیم بود که جان تازهای به تلویزیون خواهد داد.
انتهای پیام/