پاکستان با حمایت ایران «فلج اطفال» را ریشه کن کرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محسن اسدی لاری درخصوص جزئیات سفر وزیر بهداشت پاکستان به ایران، گفت: یکی از اهداف سفر وزیر بهداشت پاکستان به ایران پیگیری توافقات قبلی است که این توافقات در دیدارهای گذشته دو وزیر در کشور پاکستان، ژنو و در حاشیه دیدارهای منطقهای شکل گرفته است.
وی افزود: خانم أفضل ترار به نظام سلامت ایران، در زمینه ارائه مراقبتهای اولیه سلامت، کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر و اهداف توسعه پایدار به ویژه در مقوله بیمه سلامت و طرح تحول سلامت علاقه داشته و در این سفر درصدد است تا از تجربیات ایران در این موارد استفاده کند، چراکه زمینه پوشش همگانی سلامت یک تکلیف برای تمام کشورها تا سال ٢٠٣٠ تعیین شده است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههای سفر وزیر بهداشت پاکستان، موضوع استفاده از تجربیات ایران در حوزه نظام آموزش پزشکی است که در سفری که به اصفهان خواهند داشت، در این مورد نیز به تفصیل با این نظام آشنا میشود.
وی ادامه داد: همکاری دو کشور در زمینه موضوعات دارویی در دستور کار است، به خصوص جلوگیری از قاچاق دارو و به ویژه داروهای تقلبی که در پاکستان ساخته میشود و به کشورهای مجاور صادر میشود یکی از مباحثی است که مورد تاکید ایران بوده است.
اسدی لاری تصریح کرد: هماهنگی مرزی برای کنترل بیماریهای واگیر برای دو کشور مهم است به ویژه برای ایران که از ورود بیماریهای مسری و بیماریهای مشترک انسان و دام به پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: دکتر هاشمی از تلاشهای نظام سلامت پاکستان در جهت کنترل فلج اطفال حمایت مستمر داشته و خوشبختانه کشور پاکستان در ماههای اخیر به موفقیتهای خوبی در زمینه ریشه کنی فلج طفال دست پیدا کرده و تا مدتی دیگر به این هدف بزرگ خواهد رسید.
دکتر اسدی لاری با بیان اینکه بحث پزشک خانواده یکی از مباحث مورد علاقه وزیر بهداشت پاکستان است، اظهار کرد: در جریان این دیدار سعی خواهد شد، برنامه عمل تفاهم نامه جامع بهداشتی درمانی در حضور دو وزیر ایران و پاکستان به امضا برسد.
وی گفت: یکی از مسائلی که همواره در دیدار دو وزیر مورد بحث بوده است، موضوع همکاری در سازمانهای جهانی به خصوص سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای مرتبط با سلامت در جهان است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل گفت: انتخاب مدل منطقهای یکی از نکاتی است که باید حتما مورد نظر قرار بگیرد و البته این موضوع همیشه بین کشورهای دوست مدنظر بوده است، به خصوص بعداز فوت دکتر فکری رئیس دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت، این نیاز بیشتر حس میشود.
دکتر اسدی لاری با بیان اینکه یک گروه بزرگ از همکاران وزارت بهداشت پاکستان و وزارتهای ایالتی پاکستان، با کمک سازمان بهداشت جهانی خانم افضل ترار را همراهی میکنند، افزود: این گروه قصد دارد از تجربیات ایران در زمینههای متفاوت از جمله نظام سلامت روستایی و شهری و بحث پزشک خانواده و بیمه بهره ببرد.
وی افزود: این گروه مدت یک هفته در تهران، اصفهان و شیراز خواهند ماند و در این مدت از تجربیات ایران در مواردی که ذکر شد، استفاده میکنند و باید گفت، حضور این تعداد از مدیران ارشد پاکستانی در حوزه سلامت در ایران بیسابقه بوده است.
انتهای پیام/