ایران هر سال 40 میلیارد دلار در اثر تغییر اقلیم ضرر میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ناصر مقدسی، قائممقام سازمان جنگلها و مراتع کشور در هشتمین کنفرانس بینالمللی کشاورزی پایدار در غذا، انرژی، محیطزیست و صنعت گفت: موضوع کنفرانس امروز بحث وسیعی است که از انرژی تا صنعت سبز را دربرمیگیرد.
او مهمترین معاهده بینالمللی در حوزه محیطزیست را معاهده پاریس اعلام کرد و گفت: در این معاهده امنیت غذایی و کشاورزی پایدار مورد تاکید قرار گرفته است.
قائممقام سازمان جنگلها و مراتع کشور افزود: کماکان اختلافنظر در میان کشورهای توسعهیافته و در واقع مهمترین چالش در میان آنها در زمینه توسعه پایدار این است که کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته یا در حال توسعه کشورهای قربانی هستند.
او ادامه داد: کشاورزی امروز در دنیا آسیبپذیرترین صنعت است. در پیمان کیوتو کشورهای صنعتی موافقت کردند که گازهای گلخانهای خود را کاهش دهند. این پیمان سال 2008 به اتمام رسید و پس از آن دو متمم دیگر به این معاهده اضافه شد که عملیاتی نشد، در نهایت در سال 2020 که معاهده پاریس دوباره فعال میشود، کاهش گازهای گلخانهای از سر گرفته خواهد شد.
مقدسی اعلام کرد: در تحقیقات صورت گرفته مشخص شده که همه پهنههای ایران تا 2025 با کمبود بارش و تولید کشاورزی مواجه خواهد بود. یعنی تا سال 2025 آبهای روان و شیرین در کشور به شدت کاهش مییابد، همچنین ما در این سالها افزایش دمای بیشتری نسبت به نرم جهانی را در کشور شاهد هستیم. با اتفاقات آینده مخاطرات زیادی در انتظار ما است. تقریبا سالی 40 میلیارد دلار به خاطر تغییر اقلیم متضرر میشویم. امیدوارم که بتوانیم با رفع تحریمها به سمت کاهش مخاطرات آینده پیش برویم.
انتهای پیام/