احیای حس لامسه افراد قطع عضو به وسیله بازوی رباتیک پیشرفته
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، کوین والگامت در مصاحبه خود با واشنگتن پست نتایج یک جراحی تجربی را توضیح داد که طی آن یک بازوی پروتزی با الکترودها به اعصاب دست وی متصل شد. کوین والگامت که در دفتر املاک کار میکند 14 سال پیش دست و بخش زیادی از بازوی خود را در یک سانحه برقی از دست داد و به همین خاطر داوطلب شرکت در این برنامه اجرایی از سوی دانشگاه یوتا شد.
والگامت میگوید: «وقتی چیزی را در دست میگیرم آن را کاملا حس میکنم. وقتی میخواهم انگشتانم را حرکت دهم بلافاصله تکان میخورند. نمیدانم چگونه این حس را توصیف کنم ولی گویی دوباره دست دارم».
دست و انگشتان این پروتز عصبی توسط ضربههای عصبی کوین قابل کنترل است. محققان این برنامه به دنبال بازیابی حس لامسه بودند تا بیمار بتواند اشیا را بردارد و کنترل کند. بودجه این پروژه از سوی سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) تامین شده است.
محققان این پروژه دریافتند که افزودن حس لامسه به دستهای رباتیک مهارتهای حرکتی را بهبود میبخشد و سبب کاهش درد «فانتوم» ناشی از فقدان یک عضو میشود. درد فانتوم احساس ناخوشایندی است که بسیاری از افراد دچار قطع عضو با آن دست به گریبان هستند. ژاکوب جرج بیان کرد که با افزودن بازخورد حسی، یک حلقه بسته ایجاد میشود که حالت بیولوژیکی حس لامسه را تقلید میکند.
در این پروژه یک وسیله به صورت یک ردیف الکترودی متحرک مستقیما در اعصاب بازوی والگامت کار گذاشته شد. با اتصال این الکترودها در بازوی کوین، امکان کنترل راحت دست رباتیک فراهم شد به نحوی که بیمار میتوانست دست رباتیک را مشت کند یا اشیا را بردارد. سالها طول کشید تا این محققان توانستند با قرار دادن نقاطی روی دست که با فیبرهای عصبی مختلف در بازو مطابقت دارند، این حسها را در بازوی رباتیک ایجاد کنند.
والگامت به دلیل داشتن دست تازهاش و کارهایی که میتواند با آن انجام دهد از جمله برداشتن انگور بدون خرد کردن آن یا گرفتن دست همسرش خوشحال است. اما مهمترین علت شادی وی توانایی انجام کارهای شخصی است که همه برعهده داریم مثل قرار دادن یک بالش در رو بالشی.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/