دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی دانشجوی واحد شبستر صورت گرفت

انتشار «امام­زاده‌­های آذربایجان و شمال غرب ایران» و «تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته»

کتاب‌­های «امام­زاده‌­های آذربایجان و شمال غرب ایران» و «تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» از سوی امیر چهره­گشا دانشجوی رشته تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تألیف و از سوی نشر اختر منتشر شد.
کد خبر : 231914

امیر چهره­گشا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «بناهای آرامگاهی از جمله بقاع متبرکه امامزادگان، از جنبه‌­های مختلف، از جمله نقش آن­ها در جغرافیای شهری، فعالیت­های مذهبی، اقتصادی، سیاسی و هنری و بالاخره برای شناسایی گسترش و احترام و اعتبار مذهب در دوره­‌های مختلف تاریخی قابل مطالعه بوده و از اهمیت خاصی برخوردار است.»


چهره­گشا با توجه به استفاده از دو روش تحقیق میدانی و کتابخانه­ای در تالیف کتاب افزود: «در این اثر سعی شده است تا با شناساندن شرح حال و نسب افراد مدفون در این بقاع، به موقعیت جغرافیایی و مشخصات بنا نیز پرداخته شود.»


وی ادامه داد: «وجود تعداد زیادی از این بقاع در ایران، گویای موج گسترده مهاجرت­هایی است که در قرون اولیه اسلامی به سوی ایران صورت گرفته است و مهاجرت امام­زادگان به ایران در چهار دسته صورت گرفته است: آنهایی که از بیدادگری­‌های امویان و بویژه حجاج بن یوسف مجبور به مهاجرت شدند. بزرگوارانی که به هنگام ولیعهدی حضرت امام رضا ع به ایران آمدند. تعدادی که در خروج بر خلفای اموی و عباسی شرکت داشتند. گروهی که در زمان حکومت علویان در مازندران به ایران آمدند.»


کتاب «امام­زاده­های آذربایجان و شمال غرب ایران» سال 1396 از سوی نشر اختر تبریز در 1000 نسخه چاپ و با قیمت 250000 ریال روانه بازار شد.


کتاب در 348 صفحه و شامل 5 فصل: امامزادگان استان آذربایجان شرقی، امامزادگان استان آذربایجان غربی، امامزادگان استان اردبیل، امامزادگان استان زنجان، منابع و فهرست اعلام است.


کتاب «تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» به قلم میرزا علی ثقه‌الاسلام تبریزی نوشته شده بود که با مقدمه و تحقیق و تعلیقات امیر چهره­گشا دانشجوی رشته تاریخ واحد شبستر گردآوری و از سوی نشر اختر در 110 صفحه با قیمت 100000 ریال چاپ شد.


«تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» در ردیف کتاب­های مهم تاریخی تبریز قرار گرفته و در این اثر به بررسی چهار مورد از اماکن تاریخی تبریز: بقعه سید حمزه، بقعه عین ابن علی و زین بن علی، بقعه صاحب الامر و بنای باغ شمال پرداخته شده است.


این پانزده و شانزدهمین کتاب امیر چهره­گشا است. عنوان تعدادی از کتاب­های چاپ شده به شرح ذیل است: یادمان صفرخان، زندانی زمان، نگاهی به مبارزات با سابقه­ترین زندانی سیاسی جهان، صفرخان قهرمانیان؛ تاریخ عجب شیر؛ پیشگامان تاریخ و فرهنگ آذربایجان؛ عجب شیر در گذر زمان؛ آتالاردان چاتان سسلر؛ ائل قایغی­سی: زندگی­نامه و آثار دکتر حسین دوزگون؛ سهند دونیاسی؛ فیزیک نور؛ امامزاده‌های آذربایجان و شمال‌غرب ایران


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب