مرحله نهایی مسابقات ملی ربات آبزیان 23 آبان برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دبیر مسابقات ربات آبزیان واحد علوم و تحقیقات گفت: «ربات آبزیان موضوعی جدید در دنیا است که اخیرا به آن توجه ویژه ای شده است، واحد علوم و تحقیقات نیز در این زمینه با برگزاری اولین دوره این مسابقات نشان داد که نگاهی ویژه به این نیاز کشور دارد.»
دکتر امیرحسین جاوید افزود: «در مرحله اول مسابقات که بحث طراحی مدنظر بود 6 تیم توانستند با کسب امتیازهای لازم به مرحله بعدی راه پیدا کنند. با اینکه بنابر درخواست تیم های راه یافته به مرحله دوم، در چندین نوبت اقدام به جابجایی در زمان برگزاری بخش عملی شده است، متأسفانه تاکنون تنها سه تیم اکتاگون، شارک و مانتاریکا رسما اعلام آمادگی کرده و تیم نوشهر انصراف خود را اعلام داشته است. تیم نون از دانشگاه مالک اشتر و تیم آرتمیس از دانشگاه اراک هنوز وضعیت حضور خود را مشخص نکرده اند.»
وی ادامه داد: «مرحله عملی این دوره از مسابقات شامل 5 بخش خواهد بود. بخش اول تست معادله حرکت است که ملاک کسب امتیاز در این مرحله تشابه ضرایب معادله حرکت ربات با آبزی زنده است. در بخش دوم تست سرعت صورت خواهد گرفت و ملاک کسب امتیاز در این مرحله طی کردن مسافت در مسیر مستقیم با طول 31 متر در کمترین زمان ممکن است.»
جاوید افزود: «در مرحله سوم حرکت زیگزاک و دوار مورد ارزیابی قرار گرفته و ملاک کسب امتیاز انجام مرحله بطور کامل و بدون برخورد با موانع است. در مرحله چهارم به دنبال ارزیابی تشخیص هدف رباتها هستیم که ملاک کسب امتیاز در آن، تشخیصگوی نارنجی رنگ به قطر ۵۰ سانتی متر از فاصله ۱۰متری و رسیدن به فاصله تعیین شده از آن و یا تشخیص حلقه نارجی به قطر داخلی نیم متر از فاصله ۱۰ متری و عبور از میان آن از سوی رباتها است. مرحله آخر به تست قدرت و توان مصرفی رباتها اختصاص یافته که ملاک کسب امتیاز، عدم اتمام باتری در طول مسیر است.»
وی تصریح کرد: «بعد از اتمام مسابقات در روز سه شنبه، هیأت داوران پس از بررسی انجام مراحل مسابقه از سوی تیمها، اقدام به انتخاب تیمهای برتر این دوره از مسابقات ملی ربات آبزیان خواهند کرد که نتایج و اختتامیه این دوره از مسابقات روز چهارشنبه 24 آبان جاری در سالن همایش دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات اعلام و به برترین های این رقابت ها تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا خواهد شد.»
در مرحله اول مسابقات ربات آبزیان که برای نخستین بار از سوی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، حدود 13 تیم برای حضور اعلام آمادگی کردند که از این میان 9 تیم توانستند در زمان تعیین شده طرح های خود را به دبیرخانه این مسابقات ارائه دهند. پس از بررسی و داوری، 6 تیم به مرحله نهایی مسابقات ملی ربات آبزیان راه پیدا کردند.
انتهای پیام/