دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله رحمت در گفت‌وگو با آنا تصریح کرد؛

آنان که در آستانه انقلاب می‌گفتند شاه بماند، امروز جانی دوباره گرفته‌اند

خبرگزاری آنا: جانشین آیت‌الله توسلی در دفتر امام خمینی(ره) گفت: در آستانه انقلاب، عده‌ای از متحجرین می‌گفتند ما نمی‌توانیم حکومت شاه را از بین ببریم. شاه باشد، ولی حکومت، مردمی شود. امثال این افکار در زمان حیات امام بود و همگی برای انقلاب مضر بود.
کد خبر : 230

آیت‌الله محمدرضا رحمت، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره سخنان اخیر حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در زمینه نگرانی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از خطر تحجر اظهار کرد: تحجر یعنی مثل سنگ شدن و دگم بودن به قول عوام. کسی که دگم باشد یعنی سنگ شده است و قابل تغییر نیست و نمی‌تواند مسائل واقعی را درک کند و آنچه را که خود فکر می‌کند، باید آنگونه شود.


وی با اشاره به افراط‌گرایی در مبارزه با تحجر و خطر افتادن به دام بی‌توجهی به ارزش‌ها در این مسیر افزود: افرادی فکر می‌کنند که باید با تحجر به هر شکل و هر نحو و اندیشه‌ای مبارزه کرد. این هم کار خطرناکی است، افراط و تفریط هر دو نادرست است. همانطور که اگر به گفتار و رفتار امام(ره) دقت کنیم، مشاهده می‌کنیم که آنچه را که از اسلام می‌فهمید عمل می‌کرد.


آیت‌الله رحمت گفت: اگر اسلام را محور قرار دهیم در نتیجه اعتدال به دست می‌آید. اسلام، دین عدالت در همه زمینه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. اگر بخواهیم از تحجر پرهیز کنیم و به افراط کشیده نشویم، باید دستورات اسلام را عمل کنیم؛ همانطور که امام (ره) عمل کرد و در عمل به ما آموخت.


جانشین آیت‌الله توسلی در دفتر امام خمینی(ره) اضافه کرد: در عبارات و زیارات ائمه اطهار می‌خوانیم کسانی که جلوتر از شما افتاده‌اند، بیچاره شده‌اند و آنهایی هم که عقب افتاده‌اند، بیچاره‌اند. عقب‌مانده‌ها متحجرند و جلورفته‌ها هم افراط‌گرا هستند. اما کسی که پا به پای شما باشد، آنطور که شما باشید او به سر منزل مقصود می‌رسد. منظور امام (ره) و نوه ارزشمند ایشان هم این است که ما باید اینچنین باشیم.


آیت‌الله رحمت در پاسخ به این سؤال که "مصداق‌های متحجرین چه کسانی بودند؟" گفت: برخی در مجامع دینی با وجود همه سفارشات مقام معظم رهبری، علما، یاران امام و دلسوزان انقلاب، کارهای‌ نامناسب انجام می‌دهند و 9 ربیع که می‌شود جلسات خاص تفرقه‌انگیز می‌گذارند؛ این تحجر است. تحجر یک مرتبه بالاتر از حماقت است. امام(ره) برای اینکه این سد را بشکند و به مردم بفهماند اسلام این نیست که اینها مطرح می‌کنند، از خطر متحجرین سخن گفت.


وی ادامه داد: قرآن فحاشی را منع کرده است، چراکه می‌گوید حتی به آن‌هایی که غیر خدا را می‌پرستند هم فحش ندهید؛ حال چه رسد به اینکه عده‌ای به کسانی که خدا را قبول دارند فحش می‌دهند. یا امام علی می‌گوید که دوست ندارم سباب باشید و فحش دهید. حال عده‌ای که با اسم علی(ع) و فاطمه(س) فحاشی می‌کنند، اینها باعث تحریک دشمنان اسلام می‌شوند.


آیت‌الله رحمت خاطرنشان کرد: مثلا در آستانه انقلاب، عده‌ای از متحجرین می‌گفتند ما نمی‌توانیم حکومت شاه را از بین ببریم. شاه باشد، ولی حکومت مردمی شود. امثال این افکار در زمان حیات امام بود و همگی برای انقلاب مضر بود.


وی در پایان اظهار کرد: امام خطری را از جانب این جریان فکری به شدت احساس می‌کرد. حالا هم بعضی از صاحبان این دیدگاه‌ها، امروز جانی دوباره گرفته و در عرصه حضور یافته‌‌اند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب