سهم ۶۰ درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه تحصیلات تکمیلی تا پایان سال/ ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاه با اجرای طرح شفا
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده در این جلسه بابیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی درزمینهٔ علمی و فرهنگی است، اظهار داشت: این دانشگاه با پیشنهاد آیتالله هاشمی رفسنجانی، تایید امام (ره) و مشارکت بزرگانی چون رهبر معظم انقلاب در سال ۶۱ تأسیس شد و امروز آن نهال نوپا به شجرهای طیبه تبدیلشده که مایه برکات بسیاری برای کشور و انقلاب است.
دانشگاه آزاد اسلامی محلی برای توسعه علم، تضارب آراء، آزاداندیشی و اسلامیت است
وی با اشاره به تعبیر آیتالله وحید خراسانی از نام دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: همانگونه که ایشان فرمودند؛ دانشگاه آزاد اسلامی محلی برای توسعه علم، تضارب آراء، آزاداندیشی و اسلامیت است.
دکتر میرزاده بابیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، طی دوران حیاتش توانسته نقش مهمی در توسعه علمی، اسلامی در حوزه نفوذ خود در کشور داشته باشد، افزود: علیرغم یک دوره رکورد دوساله، خوشبختانه پنجاه و شش درصد از بار تحصیلات تکمیلی کشور در حال حاضر بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و این دانشگاه طی ۳۰ سال گذشته بیشترین اثر را در حوزه آموزش دورههای کاردانی و کارشناسی داشته و اکنون در حوزه تحصیلات تکمیلی پیشگام شده است.
جذب دانشجو در ۸ رشته محل دکتری در استان خراسان جنوبی تا مهرماه ۹۴
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خود به ارائه گزارشی از وضعیت توسعه تحصیلات تکمیلی در استان خراسان جنوبی پرداخت و گفت: طبق آمار ارائهشده، در مهرماه ۹۲ در این استان حدود ۲۴ رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد وجود داشت که این تعداد تا مهرماه ۹۴ به ۶۱ رشته محل افزایش خواهد یافت. همچنین تا مهرماه ۹۴ در ۸ رشته محل دکتری اقدام به جذب دانشجو خواهیم کرد این در حالی است که درگذشته، دکترای تخصصی در این استان وجود نداشت.
وی با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: توسعه کارگاهها و آزمایشگاهها و جذب اعضای هیات علمی ازجمله راهکارهایی است که موجب افزایش همافزایی و توسعه تحصیلات تکمیلی خواهد شد. همچنین با اجرای طرح تجمیع ۱، یعنی ادغام پردیسهای علوم و تحقیقات با واحدهای مادر توانستیم، فضا و امکانات بیشتری در راستای جذب دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی فراهم ساخته و امکانات بیشتری را در اختیار دانشجویان این دورهها قرار دهیم.
راهاندازی ۱۱۰۰۰ آزمایشگاه و کارگاه در دانشگاه آزاد اسلامی
میرزاده با اشاره به راهاندازی سامانه «ساها» اظهار کرد: با راهاندازی سامانه ساها (آزمایشگاه ملی)، ۷۴۰۰ آزمایشگاه و ۳۶۰۰ کارگاه، علاوه بر اینکه قابلاستفاده برای دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی است، در اختیار دانشجویان دیگر دانشگاهها نیز قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه طبق برنامه مصوب تا پایان سال ۹۴، باید ۵۳۰۰۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی جذب شود، اظهار داشت: با جذب دانشجو درترم بهمن سال ۹۴، از این عدد فراتر خواهیم رفت بهگونهای که حدود ۶۰ درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: هدف اصلی ما تبدیل این دانشگاه به دانشگاهی کارآفرین و اثربخشی بیشتر در توسعه علمی است، چراکه مأموریت نسل ۳ دانشگاهها، تولید علم نافع است.
زمینه برای اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد در شهرکهای شفا
میرزاده هدف از بررسی وضعیت املاک واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیات امنای استانی را تعیین تکلیف اراضی دانست تا هر چه سریعتر نسبت به اقدام پارکهای فناوری در استانها و واحدها اقدام شود.
وی با اشاره به اجرای طرح شفا در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توسعه شهرکهای فناوری در کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در نظر داریم زمینه اشتغال فارغالتحصیلان این دانشگاه را فراهم کنیم.
وی بابیان اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی امری هزینهبر است، خاطرنشان کرد: برای این هدف چارهای جز فعالیتهای زودبازده مانند تبدیل به احسن کردن اموال نداریم، البته طرحهایی مانند توسعه شرکتهای دانشبنیان در دست اقدام است که امیدواریم در آینده نزدیک به سوددهی برسد.
همچنین در این جلسه دکتر آصف زارع رییس واحد بیرجند به ارائه گزارشی از عملکرد این واحد دانشگاهی و قراردادها و تفاهمنامههای منعقد شده با سازمانها و ارگانهای مختلف پرداخت.
در این جلسه، حجتالاسلام دکتر رضایی بیرجندی امامجمعه شهرستان بیرجند، وجه الله خدمتگزار استاندار و عبدالله زاده، هروی، هاشم زهی و حجتالاسلام عبادی از نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
انتهای پیام/