عمر جاودانه ممکن نیست
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، دستیابی به زندگی ابدی برای بشر و به خصوص دانشمندان همواره یکی از جلوههای کیمیاگری محسوب شده است اما روز به روز این داستان علمی و تخیلی کمرنگتر و غیرعملیتر جلوه میکند و محققان بیشتر به این نتیجه میرسند که نمیتوان زمان را متوقف کرد.
محققانی که پیری را بررسی کردهاند، نتیجه گرفتهاند که هیچ راهی برای از بین بردن مرگ وجود ندارد حتی با دستیابی به موفقیتهای چشمگیر در داروها یا روشهای درمانی نمیتوان جلوی مرگ را گرفت.
مشکل این است که ما مسنتر میشویم و بعضی از سلولها دچار نابودی و کاهش میشوند، بنابراین بدن ما تحلیل میرود و اندامها به درستی کار نمیکنند، در حالی که سلولهای دیگر سرعت میگیرند و سبب سرطان میشوند. ما میتوانیم فعالیت سلولهای سرطانی را برای توقف تاثیر مخرب آنها کاهش دهیم، اما این احتمالا اثرات پیری را بدتر میکند.
در تحقیق محققان دانشگاه آریزونا که عنوان آن «Catch-22» است به این نتیجه رسیدهاند که پیری از نظر ریاضی، منطقی و صد البته زیستی به معنای واقعی کلمه اجتنابناپذیر است.
پیش از این با کشف «تلومرها» در ترکیبات دیانای، محققان امیدهایی برای جاودانه کردن بشر داشتند زیرا آنها نقش زیادی در جلوگیری از فرسایش کوروموزومها دارند و به همین دلیل محققان به دنبال رژیمهای غذایی و مواد دارویی حاوی این ماده رفتند.
پروفسور مازل، محقق ارشد این تحقیق، گفت: «حتی اگر بتوان سلولها را جوان نگاه داشت نمیتوان با روند سرطانیشدن آنها مقابله کرد و در نهایت یک گزینه پیش روی ماست؛ یا از بین بردن سلولهای جوان سرطانی و یا نگه داشتن آنها که در هر دو صورت نتیجه آن حرکت به سوی مرگ است».
دانشمندان می گویند که ایده زندگی برای همیشه اجرایی نیست و رویای جاودانگی قرار است چیزی در حد یک فانتزی باقی بماند.
محققان در نشریه «مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم» اظهار داشتند که پیری از خواص ذاتی چند سلولی است.
پروفسور مازل افزود: «در طول زمان، در یکی از این دو راه یا هر دو، وضعیت بدتر خواهد شد. یا تمام سلولها روند تحلیل را ادامه خواهند داد و یا سرطان چیزی است که دریافت خواهید کرد. و دلیل اصلی این است که همه چیز در طبیعت در پی نابودی و بینظمی است، مهم نیست چقدر سعی میکنید و از شکستن آنها جلوگیری میکنید، در نهایت باز هم نمیتوانید».
منبع: ایسنا
انتهای پیام/