رژیم صهیونیستی؛ بزرگترین فروشنده سلاح به دولتهای سرکوبگر
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، سایت الجزیره در گزارش اخیر خود به قلم جاناتان کوک مینویسد اسرائیل مدتهاست کار تامین سلاح و آموزش نیروهای نظامی رژیمهای سرکوبگر و خودکامه را که به قتل عام، پاکسازی قومی و نسل کشی مشغولاند، به عهده گرفته است.
فعالان حقوق بشر به تازگی تلاشهای خود را برای نشان دادن ارتباط های تسلیحاتی و آموزشی پنهانی اسرائیل با دولتهای سرکوبگر، افزایش دادهاند. بر خلاف تحریم تسلیحاتی میانمار از سوی ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا، اسرائیل به دولت میانمار که به طور گسترده و سیستماتیک به پاکسازی قومی مسلمانان پرداخته، سلاح فروخته است.
ماه گذشته میانمار از سوی سازمان ملل متحد به خاطر پاکسازی قومی مسلمانان روهینگیایی محکوم شد. گزارش شده است صدها هزار مسلمان روهینگیایی در هفتههای اخیر در پی ویرانی روستاها، قتلها، خشونتها و تجاوزهای سازمان یافته نیروهای دولتی میانمار علیه این اقلیت قومی، به کشور همسایه یعنی بنگلادش فرار کردهاند.
اسرائیل جزئیات مربوط به روابط تسلیحاتی خود را با دولت نظامی میانمار منتشر نکرده است اما مدارک به دست آمده، نشان میدهد اسرائیل به ارتش میانمار، قایقهای نظامی گشتی، تفنگ و تجهیزات نظارتی فروخته است. نیروهای ویژه میانمار هم از سوی اسرائیلیها آموزش دیدهاند.
روابط تسلیحاتی اسرائیل با دولت سرکوبگر میانمار حتی واکنش فعالان حقوق بشری اسرائیل را برانگیخته و قرار است گروههای حقوق بشری در تاریخ 30 اکتبر (8 آبان) در برابر کنست - مجلس اسرائیل - گردهم بیایند و خواستار توقف سریع فروش سلاح به میانمار شوند.
همچنین برخلاف تحریمهای ایالات متحده و اروپا، شرکتهای اسرائیلی به شبه نظامیان سودان جنوبی سلاح و تجهیزات نظامی فروختهاند. اسرائیل در حالی به شبه نظامیان سودان جنوبی سلاح فروخته که این کشور از اواخر سال 2013 در یک جنگ داخلی خونین درگیر بوده است.
اتحادیه آفریقا و جامعه بینالملل بارها نگرانی خود را از رویدادهای خونین سودان جنوبی اعلام کردهاند. بر پایه گزارشهای منتشر شده، جنگ داخلی سودان جنوبی تا کنون بیش از 300 هزار کشته، صدها هزار مجروح و چند میلیون آواره به جای گذاشته است.
در اثر خشونتهای داخلی بیش از دو میلیون نفر در خود این کشور آواره شدهاند و حدود یک و نیم میلیون نفر هم به کشورهای همسایه گریختهاند. این در حالی است که از عمر سودان جنوبی تنها شش سال می گذرد. این کشور در سال 2011 استقلال خود را از سودان به دست آورد و جمعیت آن نزدیک به 13 میلیون نفر است.
ایتای مک، یک وکیل و مدافع حقوق بشر اسرائیلی به الجزیره گفت: «بسیاری از کشورهای غربی سلاح میفروشند اما آنچه در مورد اسرائیل منحصر به فرد است، این است که هر جا جنایات جنگی و جرائم علیه بشریت رخ میدهد، شما میبینید اسرائیل حاضر است! شرکتهایی که سلاح میفروشند و مقامهایی که بی سر و صدا با این گونه تجارتها موافقت میکنند باید پاسخگو باشند، در غیر این صورت، چنین اعمالی هرگز متوقف نخواهد شد.»
زد و بندهای پنهانی اسرائیل با دولتهای سرکش
به گفته ایتای مک، همدستی اسرائیل با ارتش میانمار بخشی از الگوی کمک آن به رژیمهای سرکوبگر و ناقض حقوق بشر است که تاریخ آن به دههها پیش باز میگردد و اهمیت تجارت اسلحه را برای اقتصاد اسرائیل نشان میدهد.
در طول تابستان سال جاری میلادی، مقامهای دفاعی اسرائیل با 99/8 درصد از تمام درخواستها برای مجوز صادرات سلاح موافقت کردند. اسرائیل همچنین به آتش خشونتهای جاری در میانمار و سودان جنوبی، دامن میزند.
اسرائیل به طور مخفیانه به مناطق و کشورهایی مانند بالکان، رواندا، شیلی، آرژانتین، سری لانکا، هائیتی، ال سالوادور و نیکاراگوئه سلاح فروخته و از سلاحهای اسرائیلی بارها در نسل کشیها و پاکسازیهای قومی استفاده شده است. به گفته ایتای مک، اسرائیل همچنین با رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی، روابط نزدیکی داشت.
ییر آرون، محقق نسلکشی دانشگاه آزاد اسرائیل - یک دانشگاه دولتی آموزش از راه دور - در همین باره گفت که فروش سلاح به رژیم هایی چون میانمار، مانند فرستادن سلاح به آلمان نازی در زمان هولوکاست است. او به الجزیره گفت: «چنین فروشهایی، من و همه اسرائیلیها را به جنایتکار تبدیل میکند زیرا این سلاحها به نام ما ارسال میشوند. ما به نسل کشی کمک میکنیم.»
تلاش گروههای حقوق بشر داخلی برای روشن کردن ابعاد روابط تسلیحاتی اسرائیل با رژیم سرکوبگر میانمار و قطع این روابط، تا کنون از سوی مقامها و دادگاههای اسرائیل ناکام مانده است. روزنامه هاآرتص، آویگدور لیبرمن وزیر دفاع را هنگامی که ماه گذشته در پارلمان ادعا کرد سیاست اسرائیل در میانمار با قواعد روشن جهان مطابقت دارد، به دروغگویی متهم کرد.
مقامهای اسرائیلی از ارسال اطلاعات مربوط به صادرات اسلحه به دولت نظامی میانمار در جلسه ماه گذشته دادگاه عالی که با هدف بررسی موضوع توقف فروش سلاح به میانمار برگزار شد، خودداری کردند. وکلای دولت بر برگزاری غیرعلنی جلسات دادگاه عالی درباره روابط تسلیحاتی اسرائیل با میانمار، اصرار داشتند.
پس از بررسیهای به عمل آمده، سه قاضی دادگاه با بستن پرونده، حکم دادند تصمیم آنها در این باره نباید منتشر شود! این امر تا حد زیادی به معنای تایید ادامه فروش سلاح به میانمار است. استدلال آنها برای بستن پرونده این بود که این امر روابط خارجی اسرائیل را در معرض خطر قرار میدهد.
در اواخر سال گذشته، همین دادگاه درخواستی را که خواستار آن بود، مقامات اسرائیلی اسناد مربوط به نقش اسراییل در تامین تسلیحاتی نیروهای صرب را طی کشتار مسلمانان بوسنی در دهه 1990 میلادی منتشر کنند، رد کرد.
فعالان حقوق بشری و مخالفان داخلی، درخواستهایی را هم برای روشن شدن ابعاد روابط تسلیحاتی اسرائیل با رژیمهای سرکوبگر در سودان جنوبی، رواندا، شیلی، هائیتی و آرژانتین مطرح کردهاند که تاکنون راه به جایی نبرده است.
شواهد نشان میدهند اسرائیل هم به ارتش سودان جنوبی و هم به شبه نظامیان این کشور، سلاح و تجیهزات نظامی فروخته است. طبق یک گزارش سازمان ملل متحد، اسلحههای ساخت اسرائیل (Ace) و (Galil) به طور گسترده در درگیریهای سودان جنوبی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
منافع اقتصادی اسرائیل از تجارت مرگ
به گفته ایتای مک، مقامهای انگشت شماری در وزارت دفاع اسرائیل بر 400 هزار مجوز سالانهای که برای فروش سلاح صادر میشود، نظارت دارند. او گفت: «این، بدان معنی است که در عمل هیچ نظارتی وجود ندارد.»
شرکتهای اسرائیلی به طور قانونی مجازند به 130 کشور جهان سلاح بفروشند اما فعالان حقوق بشری داخلی میگویند کشورهای دیگری هم هستند که شرکتهای اسرائیلی به آنها به طور پنهانی، سلاح و تجهیزات نظامی می فروشند. اسرائیل به طور جدی مخالف کاهش فروش تسلیحات در جهان است.
تجارت تسلیحاتی اسرائیل در سال 2016 میلادی، حدود 6/5 میلیارد دلار ارزش داشت. این رقم در سال 2015، 5/7 میلیارد دلار بود. فروش تسلیحاتی اسرائیل به آفریقا در سال 2016، حدود 70 درصد افزایش پیدا کرد.
شماری از کشورهای آفریقایی متهم به نقض گسترده حقوق بشر، در نمایشگاه سالانه دفاعی اسرائیل - نمایشگاهی برای عرضه و فروش تسلیحات - حضور داشتند. این نمایشگاه در ماه ژوئن با حضور بیش از 100 کشور برگزار شد.
اسرائیل ششمین صادرکننده عمده تسلیحات در جهان است. فروش سلاح یکی از منابع عمده درآمد اسرائیل به شمار میآید و حدود 8 درصد تولید ناخالص داخلی، از راه فروش تسلیحات تامین میشود. طبق گزارشهای منتشر شده، زندگی حدود 100 هزار خانواده اسرائیلی، به صنعت جنگ افزار وابسته است.
جان براون روزنامه نگار روزنامه هاآرتص به الجزیره گفت: «اگر کشورها بهترین تسلیحات را بخواهند، احتمالا سمت ایالات متحده و اروپا میروند اما زمانی که هیچ کشور دیگری به شما چیزی نفروشد، پس سمت اسرائیل میروید!»
به گفته این روزنامه نگار، مزایایی را که اسرائیل از راه تجارت اسلحه به دست میآورد، تنها با مقیاس پول نمیتوان اندازهگیری کرد. مساله مهمتر برای اسرائیل، پیوندهای دیپلماتیک و استراتژیکی است که از راه تجارت اسلحه، حاصل میشود.
منبع: شبکه خبری الجزیره/ نویسنده: جاناتان کوک/ترجمه و تلخیص: محمدرضا پارسا
انتهای پیام/