آماده باش اقتصاد ایران برای مقابله با پس لرزههای سخنان ترامپ
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در جلسه هیات نمایندگان امروز با اشاره به سخنرانی که ترامپ داشت، گفت: بیشتر صحبتهای رئیس جمهور آمریکا توهین و استهزاء بود و موضوع برجام را هم به کنگره واگذار کرد اما برجام فرصتی را در اقتصاد ایران فراهم کرد که مدیران اقتصادی بتوانند توسعه فعالیتهای اقتصادی را فراهم آورند و در عین حال با ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی، بحث بروننگری و درونزایی به عنوان مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی در اقتصاد کلان کشور مطرح شد.
وی ادامه داد: در بعد اقتصادی کشورمان طی دوره چهار ساله گذشته شاهد یک ثبات نسبی بود و هیجانات قیمتی را که به مرور در قبل از این دوره شاهد بودیم کمتر مشاهده کردیم ضمن اینکه تورم بالای 40 درصد به رقمی کمتر از 10 درصد رسید و مردم به آینده امید پیدا کردند اما هنوز فاصله زیادی با وضعیت مطلوب وجود دارد که باید گامهای مستحکم اقتصادی را در این راستا برداریم.
خوانساری درباره نگاههای اقتصاد ایران به خارج از کشور نیز تاکید کرد: در این بین موفقیتهای دیپلماسی خوبی برای کشور حاصل شد که تا قبل از امضای سند برجام ایران تنها یک کشور منزوی و بدون ارتباط با جامعه جهانی بود اما پس از سخنرانی ترامپ به جز سه کشور حتی در خود آمریکا هم این صحبتها تایید نشد و اکثر مجامع بینالمللی و کشورهای اروپایی به مخالفت با چنین سخنرانی برخواستند و این نکته بیانگر این است که ایران در مجامع بینالمللی تنها نیست.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران صحبتهای ترامپ را از منظر داخلی نیز این گونه ارزیابی کرد و گفت: صحبتهای رئیس جمهور آمریکا نه تنها هیچ تاثیری در اتحاد مردم نداشت بلکه شاهد بودیم که انسجام و همبستگی بیشتری را در ارکان نظام با ملت ایجاد کرد؛ اما طی ماههای آتی امکان دارد که این مساله برای اقتصاد ایران چالش آفرین باشد و باید از امروز چارهاندیشی کنیم تا با نوسانات احتمالی که بر اثر صحبتهای رئیس جمهور آمریکا ایجاد شود اقتصاد را ایزوله کنیم.
وی ادامه داد: این مورد زمانی محقق میشود که انسجام سیاسی میان قوا و ارکان نظام و نیز ملت وجود داشته باشد و مشکلاتی را که در سالهای گذشته و امروز به عنوان چالشهای اقتصادی میشناختیم با سعه صدر برطرف شود.
وی به افزایش نرخ ارز در کشور نیز اشاره کرد و گفت: باید توجه داشت که نخستین جایی که پس از هر تلاطم اقتصادی مورد تاثیر قرار میگیرد بازار ارز است،بنابراین این انتظار از دولت به وجود میآید که بحث ارز را با توجه به تورم داخلی و خارجی و همچنین با واقعیتهای اقتصادی مدیریت کند.
وی افزود: تک نرخی کردن ارز در این میان برای ثبات اقتصادی ایران موثر است و به جای اینکه هر تصمیمی باعث ایجاد هیجان در نرخ ارز شود باید دولت هر چه سریعتر تکلیف آن را مشخص کند.
خوانساری در ادامه به بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت:باید قبول کنیم که محیط کسب و کار ما برای یک تولیدکننده کارآفرین در داخل کشور دچار مشکل است و در تمام زمینهها دولت در محیط کسب و کار دخالت دارد که منجر به ایجاد مشکلاتی شده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: شاخصهای ما در رتبههای بینالمللی خوب نیست و قطعا اگر بخواهیم اقتصاد را پربارتر کنیم باید به محیط کسب و کار بیشتر بپردازیم.
وی همچنین به بعضی از مجوزهای غیر ضروری که در برنامه ششم مصوب شده اشاره کرد و گفت:در راستای بهبود فضای کسب و کار امیدواریم اولویتهای اصلی دولت بهبود فضای کسب و کار باشد.
خوانساری با اشاره به نیازمندی ایران به اصلاح نظام بانکی کشور تاکید کرد: با توجه به سود بانکی یارانههای نقدی و سوخت ارزان تمامی افراد میتوانند بدون هیچ دغدغهای با سپردهگذاری در بانکها زندگی خود را بگذرانند پس اگر این مشکلات حل نشود و موضوع یارانه برطرف نگردد انتظاری از سرمایهگذاری نباید داشت.
وی همچنین افزود: برای مقابله با برخوردهای خارجی کشور باید دولت در راستای پرداخت طلب پیمانکاران و البته مطالبات بخش سلامت حرکت کند.
انتهای پیام/