دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

احتمال ارسال کمک‌های ایران برای مسلمانان میانمار با کشتی

رئیس سازمان امداد و نجات از بررسی ارسال کمک‌های ایران برای مسلمانان میانمار از طریق دریایی و با کشتی خبر داد.
کد خبر : 217944

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مرتضی سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، با اشاره به توقف موقتی ارسال محموله کمک‌های ایران به مقصد بنگلادش برای مسلمانان میانمار اظهار داشت: محموله سوم هلال احمر ایران به وزن 30 تُن برای ارسال آماده و حتی در فرودگاه نیز بارگیری شد که متاسفانه بنگلادش مجوز لازم را برخلاف هماهنگی‌های قبلی صادر نکرد.


سلیمی درباره علت عدم ارسال محموله‌های ایران برای مسلمانان میانمار ادامه داد: مسئولان بنگلادش مدعی هستند که فرودگاه آنان کوچک است و امکان خالی کردن محموله‌ها را ندارند.


رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به تهیه 160 تُن کمک‌های کشورمان برای ارسال به میانمار عنوان کرد: تاکنون 70 تن از این محموله‌ها به بنگلادش ارسال شده است و با توجه به مشکلات ارسال هوایی کمک‌ها، درصدد هستیم تا با برگزاری جلسه ای با محوریت حجت‌الاسلام معزی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر شرایط ارسال محموله‌های ایران با کشتی را بررسی کنیم.


رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هم اکنون به جز محموله آماده شده برای ارسال جهت مسلمانان میانمار، کمک های نقدی نیز از طرف هموطنانمان صورت پذیرفته است که اگر با این مبالغ بخواهیم ملزومات مورد نیاز مسلمانان روهینگیایی را تهیه کنیم مسلماً مقدار کمک‌ها بسیار خواهد شد و ارسال با کشتی نیز متعاقباً گزینه مناسب‌تری خواهد بود.


فشار بنگلادش به میانمار برای بازگرداندن آوارگان مسلمان


به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که از اواخر اوت تاکنون هزاران مسلمان آواره روهینگیا از ترس خشونت و کشتار نیروهای امنیتی میانمار وارد بنگلادش شده اند، دولت داکا مذاکراتی را با میانمار آغاز کرده تا نسبت به بازگشت ایمن آوارگان روهینگیا اطمینان بدهد.


سازمان ملل برآورد کرده است که از 25 اوت تاکنون بیش از 507 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند.


شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش خواستار پایان خشونت ها و ایجاد مناطق امن در داخل خاک میانمار برای بازگشت مسلمانان روهینگیا شده است. وی همچنین خواستار آن شده است تا کمیته حقیقت یاب سازمان ملل به میانمار برود و همین طور از میانمار خواسته است تا به توصیه های تیم به رهبری کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل برای حل و فصل اوضاع در استان راخین عمل کند.


سخنگوی وزارت خارجه بنگلادش تاکید کرد: دولت بنگلادش در مذاکرات دوشنبه بر روی 5 پیشنهاد اصلی به دولت میانمار تمرکز خواهد کرد. این مذاکرات در شهر داکا برگزار می شود. ما تصور نمی کنیم که این بحران تنها با یک نشست حل و فصل شود.


شواهد و اسناد جمع آوری شده توسط پزشکان سازمان ملل نشانگر این واقعیت است که ارتش میانمار در حال پاکسازی قومی در استان راخین، جنایاتی از جمله تعرض و تجاوز جنسی گروهی را علیه زنان و دختران مسلمان روهینگیا مرتکب شده است.


آمادگی میانمار برای بازگشت آوارگان روهینگیا


به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، میانمار روز دوشنبه به آژانس آوارگان سازمان ملل اعلام کرده است که اولویت مهم این کشور بازگرداندن آوارگان روهینگیا است که به بنگلادش گریخته‌اند ولی هنوز کارهای زیادی لازم است برای برقراری ثبات و آرامش در استان راخین انجام شود.


بنگلادش و میانمار روز گذشته توافق کردند تا کارگروهی را با هدف برنامه ریزی برای بازگشت هزاران مسلمان روهینگیا تشکیل دهند.


وین میات وزیر اتحادیه میانمار در سخنانی در کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل در شهر ژنو تاکید کرد: اولویت فوری و بعدی ما بازگرداندن آوارگانی است که به بنگلادش گریخته‌اند. روند بازگشت آوارگان روهینگیا می تواند هر زمانی برای کسانی که مایل به بازگشت به میانمار باشند، آغاز شود. روند راستی آزمایی آوارگان بر اساس توافقنامه دولت های میانمار و بنگلادش در سال 1993 میلادی خواهد بود.


وی در ادامه تصریح کرد: هر کسی که به عنوان یک پناهجو در میانمار تایید شود، می تواند بدون هیچ مشکلی وارد کشور شود و با اطمینان کامل امنیت وی تضمین خواهد شد.


سازمان ملل برآورد کرده است که از اواخر اوت تاکنون بیش از 507 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند.


منبع: تسنیم



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب