بررسی تاثیر افزایش دمای آب دریاها بر زندگی آبزیان
ماتیاس در این باره میگوید: «ما تاثیر افزایش دما را در چرخههای تولیدمثل گونههای مختلف ارزیابی میکنیم. سپس بررسی میکنیم که آیا تخمهای حاصل از این چرخههای تولیدمثلی در آبهای گرمتر دوام میآورد یا نه».
دانشمندان این طرح پژوهشی در اروپا تاثیر تغییرات آب و هوایی را بر ماهیها، منابع دریایی، صدفهای دریایی، و گونههای دیگر گران قیمت بررسی میکنند. هدف این است که ببینند چه راههایی برای سازگار کردن صنعت با تغییرات آب و هوایی وجود دارد؟
میرون پک، محقق علوم زیستی اقیانوسها و مسئول هماهنگکننده این طرح تحقیقاتی، درباره این بررسیها میگوید: «میتوانیم سرعت رشد ماهیها را پیشبینی کنیم و ببینیم در نهایت چه اتفاقی برای گونههای مختلف آنها میافتد. برای بررسی تاثیر آن بر کار پرورشدهندگان ماهی و ماهیگیران هم از الگوهای اقتصادی موجود استفاده میکنیم».
مزارع آبزیپروری تجاری هم در این طرح تحقیقاتی هستند. مثل یک مزرعه در شمال لهستان که سالانه ۲۵ تن ماهی کپور، ماهی لوتی، لای ماهی و اردک ماهی تولید میکند. آبی که در این مزرعه جریان دارد در نیروگاهی در نزدیکی مزرعه گرم میشود. محققان میخواهند بدانند ماهی این منطقه که از تیره کپورماهیان چگونه خود را با محیط گرمتر تطبیق میدهند.
هر چه دمای آب بالاتر باشد، ماهیها تحت استرس بیشتری قرار میگیرند. افزایش استرس هم باعث میشود که ماهی در مقابل حمله ویروسها و باکتریها آسیب پذیرتر باشند.
مسئول این مزرعه میگوید که دانش محققان به پرورش دهندگان ماهی کمک میکند که میزان خطرات را کمینه و منافع بالقوه را بهینه کنند. وی میگوید: «میدانیم که دمای بالای آب بر رشد ماهیها تاثیر میگذارد. اما مشتریان ما انتظار دارند ماهی کپور دو تا دو کیلو و نیم وزن داشته باشد. شناخت الگوهای مربوط به تغییرات آب و هوایی به ما کمک میکند تا الگوهای تغذیه برای پرورش ماهی کپور را کارآمدتر کنیم».
محققان با کمک نتیجه آزمایشها به مدلی برای بررسی میزان آسیبپذیری گونههای مختلف و ظرفیت سازگاریشان با تغییرات محیطی دست مییابند.
انتهای پیام/