هوش مصنوعی مایکروسافت و پرواز عقابی + ویدئو
به گزارش گروه علم فناوری آنا به نقل از Microsoft Research، عقاب، کرکس، مرغ دریایی و بسیاری از پرندگان شکارچی باید مدتی طولانی در آسمان بچرخند تا بتوانند طعمهای بیابند پس باید روشی داشته باشند که با آن انرژی خود را ذخیره کنند. آنها ستونهای بالارونده هوای گرم را پیدا میکنند و با چرخیدن در مسیر آنها، بدون نیاز به صرف کوچکترین انرژی یا بالزدن در آسمان شناور میمانند.
شرکت تکنولوژی مایکروسافت با آموختن این روش، اکنون در حال تکمیل یک الگوریتم برای بهکارگیری آن است. این الگوریتم تا حدودی توانایی استفاده از این ویژگی طبیعت را به پهپادها داده است اما هنوز نیازمند مراحل تکمیلی است.
مایکروسافت با این هوش مصنوعی توانسته پهپادی به ابعاد پنج متر و وزن 5/5 کیلو را به پرواز درآورد. این پهپاد میتواند ستونهای گرمایی را پیدا کند و در آنها شناور شود و پس از افول یکی، به سوی دیگری برود.
پهپاد مایکروسافت برای جابهجایی در محیطی که ستون گرمایی ندارد، از موتورهایی بهره میگیرد که در آینده با انرژی خورشیدی یا باد کار خواهند کرد اما اکنون برای یافتن ستونها و عملکرد درست و بهموقع برای جابهجایی، نیازمند یک کاربر ناظر روی زمین است که با کنترل از راه دور میتواند پهپاد را از سقوط نجات دهد.
پرندگان این کار را به استفاده از مغزی به کوچکی گردو و به صورت غریزی انجام میدهند اما پهپاد مایکروسافت باید با استفاده از سنسورهای خود ستونهای هوای گرم را تشخیص دهد و سپس وضعیت بعدی هوا، موقعیت خود و نیاز به انرژی را برآورد کند و همه این کارها باید در کسری از ثانیه و بدون مغز و فقط با اتکا به الگوریتم انجام شوند.
این شرکت امیدوار است که زودتر از گوگل و فیسبوک موفق به ساخت پهپادهای تمام خودکار و هوشمند با مصرف حداقل انرژی ممکن شود. مایکروسافت همچنین اعلام کرده است که از تجارب به دست آمده در این پروژه برای هوشهای مصنوعی دیگری مانند خودروهای خودران که باید تصمیماتی دقیق را در کسری از ثانیه بگیرند، استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/