سیاست واحد کرج تاکید بر تولید فناوری وکارآفرینی از طریق فعالیتهای دانشبنیان است
دکتر بهروز میرزا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: با توجه به شرکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سومین جشنواره فرهیختگان واحد کرج یکی از واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۶۰۰ عضو هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت و بیش از سی هزار دانشجو است که حدود۳۰درصد از آنها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند. وجود یک سایت بزرگ برای دانشگاه و نیز فعالیت دانشکدهها و رشتههای متنوع باعث شکل گیری پژوهشهای چند نظمی و تبادل فعالیتهای پژوهشی بین رشتهای شده است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج افزود: کسب عنوان سوم تولید علم در بین دانشگاه های آزاد اسلامی شده کل کشور نیز که از طرف پایگاه Scopus در سال ۲۰۱۵ اعلام شده است نیز موید این موفقیت است.
وی با توجه به پتانسیل و امکانات کم نظیر واحد کرج به تبیین سیاستهای اجرایی این واحد پرداخت و به آنا گفت: سیاست این واحد علاوه بر تولید علم که وظیفه ذاتی دانشگاه است بر روی تولید فناوری وکارافرینی و همچنین حل مشکلات کشور از طریق فعالیتهای دانش بنیان است در این راستا در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سومین جشنواره فرهیختگان، واحد کرج محصولاتی را ارائه کرد که تمامی آنها از سوی اعضای هیئت علمی و دانشجویان طراحی و ساخته شدهاند.
میرزا با توجه به حضور در نمایشگاه فرهیختگان امسال گفت: واحد کرج از یک دستگاه مدل اولیه آب شیرین کن خورشیدی رونمایی کرد |
وی اظهار کرد: این محصولات به دو دسته عمده طبقه بندی میشوند: محصولاتی که در راستای حرکت در تولید فناوریهای جدید و تولید علم و حل مشکلات پژوهشی دانشگاهی هستند شامل تجهیزات آزمایشگاهی فناوری نانو شامل دستگاه لایه نشانی با پلاسما، دستگاه پلاسما جت، کوره ۱۰۰۰ درجه تجهیزات آزمایشگاهی مواد متالوژی شامل دستگاههای ریختهگری گریز از مرکز، توربو مشغل گازی و... و همچنین محصولات دارویی از آن جمله هستند. دسته دوم شامل تجهیزاتی است که بطور مستقیم میتواند مشکلات کشور را از طریق ورود به مباحث استراتژیک و حیاتی حل کند.
میرزا با توجه به حضور در نمایشگاه امسال افزود: واحد کرج از یک دستگاه مدل اولیه آب شیرین کن خورشیدی رونمایی کرد.
وی ادامه داد: همانگونه که میدانیم دو مقوله آب و انرژی به عنوان منابع استراتژیک هر کشوری محسوب میشوند و توانمند بودن هر کشوری در زمینه مصرف و مدیریت آنها میتواند باعث ارتقاء جایگاه اقتصادی و سیاسی و... شود. در کشور ما به علت وضعیت جغرافیایی و وجود مناطق وسیعی که از بیآبی رنج میبرند و یا آب شیرین وجود ندارد وجود سیستمهای آب شیرین مسئلهای ضروری و حیاتی چه در بخش خانگی چه در بخش صنعت و چه در بخش کشاورزی است همچنین باتوجه به منابع محدود انرژی و بالاخص منابع سوخت فسیلی استفاده از انرژیهای پاک و تجدید پذیر برای ایجاد یک توسعه پایدار امری اجتناب ناپذیر است. بطوریکه در خیلی از شهرها و روستاهای دور افتاده محدود بودن منابع انرژی (که بعضا هزینههای بالایی هم دارد) و نیز محدود بودن آب شیرین سبب عدم تعادل جمعیت، مهاجرت و نیز مشکلات بهداشتی و... میشود.
میرزاد افزود: لذا طراحی و ساخت سیستم هایی که توانایی شیرین کردن آب را صرفا از سوی انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی دارند امری لازم و ضروری برای کشور است. در این راستا این واحد اقدام به طراحی و ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی کرده است که از سوی دانشجویان به سرپرستی اساتید واحد به اتمام رسیده است. این پروژه در فاز اول برای استفاده خانگی و بهره برداری محدود بصورت پروتوتایپ طراحی شده است که در مسابقات ملی که سال جاری در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد رتبه کسب کرده است در صورت حصول شرایط مناسب در فاز دوم دستگاه های آب شیرین کن با کاربرد صنعتی نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/