دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1394 - 09:54
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده فنی دانشگاه تهران:

برنامه‌های دانشجویی را با خط قرمز گروه اقلیتی هماهنگ نمی‌کنیم/ بخاطر برگزاری مراسم دوم خرداد از مسئولان به ویژه معاونت فرهنگی دانشگاه تهران سپاسگزاریم

دو روز پس از مراسم بزرگداشت دوم خرداد در دانشکده فنی دانشگاه تهران که با حضور سعید حجاریان و عباس عبدی برگزار شد؛ احسان شرفیان، ‌ عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده فنی، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ‌توضیحاتی را درباره این مراسم ارائه داد.
کد خبر : 20281

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همایش «دوم خرداد تلاقی مشروطیت و جمهوریت» عصر روز دوشنبه ۴ خرداد ماه توسط انجمن اسلامی دانشجوبان دانشگاه تهران در تالار شهید چمران دانشکده فنی برگزار شد. مطابق اعلام انجمن اسلامی دانشگاه، سعید حجاریان و عباس عبدی در این همایش سخنرانی و محمدرضا جلایی‌پور، کامبیز نوروزی و عیسی سحرخیز در میزگردی با عنوان بررسی مطبوعات دهه هفتاد شرکت کردند. برنامه‌ای که با استقبال دانشجویان روبرو شد و یکی از تاثیرگذار‌ترین برنامه‌های انجمن اسلامی محسوب می‌شد.


احسان شرفیان درباره چگونگی اخذ مجوز برای برگزاری این مراسم در دانشکده فنی گفت: ‌ مجوزهای برنامه‌های ما که در دانشکده فنی هستیم، ‌از معاونت فرهنگی دانشگاه گرفته می‌شود. مجوز‌ها در شورای نظارت معاونت دانشگاه تهران توسط ۵ نفر از نمایندگان که رئیس دانشگاه، نماینده معاونت فرهنگی، نماینده ولی فقیه و دو نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه هستند به بحث گذاشته می‌شود و در صورت صلاحدید به آن مجوز داده می‌شود. خوشبختانه در مورد برنامه‌های اخیر انجمن اسلامی مشکل خاصی برای ما به وجود نیامد. در مورد برنامه بزرگداشت دوم خرداد هم ما کمی در مورد حضور آقایان حجاریان و سحرخیز این احتمال را می‌دادیم که شاید مجوز داده نشود، ‌ اما این خوشبختانه مهمانان ما در شورا بررسی و مجوز‌ها داده شد و پس از برگزاری مراسم هم مشکلی برای ما ایجاد نشده است.


تاثیر مثبت معاون فرهنگی جدید دانشگاه بر فعالیت‌های دانشجویی








اهداف کوتاه مدت ما این است که دانشکده فنی و در مرحله بعد دانشگاه تهران و بعد همه دانشگاه‌های کشور را بتوانیم بتوانیم با حس آگاه سازی روبه رو کنیم و بگوییم رسالت دانشجو فقط درس و پروژه و تحقیق نیست، بلکه دانشگاه نمودی از اتفاقات جهان است. و هدف بلند مدت ما این است دانشگاه باید تاثیر گذاری خود را روی جامعه داشته باشد و بر روی روابط‌ها داشته باشند و نهاد آگاه جامعه داشته باشد

شرفیان در پاسخ به این سئوال که آیا فضای دانشگاه‌ها بعد از استقرار دولت تدبیر و امید تغییر کرده است افزود: ‌حقیقتا همینطور است. بعد از سال ۹۲ فضای دانشگاه عوض شده است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که مواردی وجود دارد که هنوز فضای امنیتی بر جریان‌های دانشگاه حاکم است و برای ما مشکل ساز می‌شود. مثلا در برنامه‌ای که ما برای بزرگداشت مهندس بازرگان بهمن ماه سال گذشته برگزار کردیم، قبل از شروع برنامه ما مجوز حضور بعضی از افراد را از معاونت فرهنگی دانشگاه گرفته بودیم ولی طی روزهای آخر حراست دانشکده برخی از افراد را بدون بیان دلیل حذف کرد. اما اکنون خدا را شکر با روی کار‌آمدن دکتر مجید سرسنگی به عنوان معاون جدید فرهنگی دانشگاه تهران، تغییرات قابل ملاحظه‌ای در دانشگاه ایجاد شده است و ما به عنوان دانشجو رسالتمان این است که در هر شرایطی فعالیت خودمان را ادامه بدهیم .


شرفیان درباره خط قرمزهایی که بعضا برخی از جریانات برای تشکل‌های دانشجویی ایجاد می‌کنند، تصریح کرد: ‌برنامه‌های ما در چارچوب قانون اساسی کشور است و به همین خاطر نباید تا وقتی که در این چارچوب حرکت می‌کنیم، برنامه‌هایمان را با خط قرمز گروه اقلیتی هماهنگ کنیم، ما مهمان‌هایی را که می‌توانیم دعوت کنیم و می‌دانیم حضورشان برای دانشجویان اثر‌بخش هستند دعوت خواهیم کرد و از مجاری قانونی نیز مجوزهای مربوطه را کسب می‌کنیم، چرا که معتقدیم این افراد حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و نباید به دلایل نامعلوم از حضور آن‌ها در دانشگاه جلوگیری شود.


شرفیان درباره برخی حساسیت‌های دانشگاه در مورد افراد خاص که در این همایش از آن‌ها نام برده شد، نیز خاطر‌نشان کرد: ‌مطمئنا حساسیت درباره چنین افرادی وجود دارد و ما طی صحبت‌هایی که با مسئولان دانشگاه و حراست دانشگاه داریم این موضوع را به ما گوشزد می‌کنند، اما با بحث و گفت‌وگو و مطرح کردن مطالبات هر دو طرف را قانع و راضی می‌کنیم. در واقع کمی طرف مقابل از مواضع خود پایین می‌آید و ما هم از بعضی مواضع خود پایین می‌آییم و کار را پیش می‌بریم. به هر حال حساسیت روی بعضی مسائل وجود دارد و به عنوان مثال، ما نتوانستیم بخشی از کلیپ‌هایمان را پخش کنیم اما با فضای گفت‌وگو توانستیم بخشی از برنامه‌های پیشنهادشده را اجرایی کنیم.


امید بذر هویت ماست



شرفیان با تقسیم اهداف انجمن اسلامی دانشگاه به اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تصریح کرد: ‌ اهداف کوتاه‌مدت ما این است که در دانشکده فنی و در مرحله بعد دانشگاه تهران و بعد همه دانشگاه‌های کشور آگاه‌سازی شود و بگوییم رسالت دانشجو فقط درس، پروژه و تحقیق نیست، بلکه دانشگاه نمودی از اتفاقات جهان است و هدف بلند‌مدت ما این است دانشگاه روی جامعه تاثیرگذار باشد. ما در اهداف بلند مدت باید بتوانیم بگوییم که انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها باید در اتفاقات کشور صاحب نظر باشند.


عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در پایان درباره واکنش دانشجویان و تشکل‌های مقابل انجمن اسلامی نیز افزود: واکنش‌هایی از جانب تشکل‌های مقابل انجمن اسلامی داشتیم. آن‌ها بسیار متعجب بودند که دانشگاه چطور به این برنامه مجوز داده است و افرادی که به نظر آن‌ها مشکل ساز بودند در برنامه حضور داشتند. موضع گیری‌هایی هم قبل از برنامه داشتند اما معاونت فرهنگی به ما اطمینان خاطر داد که این برنامه سمت و سوی حاشیه‌ای پیدا نخواهد کرد. هواداران و اطرفیان ما هم خوشحال بودند که دانشگاه‌ها از فضای سرکوب‌های پیشین فعالیت‌های دانشجویی فاصله می‌گیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب