دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ثریا قاسمی: خانه سینما تنها محلی برای تشییع اموات شده‌است

بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه به هنرمندان از کار افتاده ما هیچ توجهی نمی‌شود گفت: خانه سینما به عنوان یک صنف هنری در سینما تنها به محلی برای تشییع اموات تبدیل شده‌است.
کد خبر : 202455

ثریا قاسمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی آنا در رابطه با بیکاری و اهمیت ندادن به پیشکسوتان در حوزه هنر عنوان کرد: شاید این بیکاری تقصیر کسی نباشد چرا که به هر حال هنرمند جماعت تا یک زمانی بدن، هوش و حافظه‌اش به او اجازه کار کردن می‌دهد بعد از یک مدتی دیگر توانایی کار کردن ندارد حالا یا بیمار می‌شود یا کهولت پیدا می‌کند.


وی ادامه داد: من فکر می‌کنم باید یک قانون نظام‌مند و یا یک ارگانی قانون‌مند وجود داشته باشد که به صورت قانون‌مدار بتواند به مسایل بیکاری هنرمندان رسیدگی کند.


این بازیگر پیشکسوت با اشاره به اینکه در این شرایط خانه سینما هرگز، هرگز و هرگز نه متولی بوده نه رسیدگی کرده است، تاکید کرد: هیچوقت برای خانه سینما هیچ چیزی اهمیت نداشته است. به صراحت می‌گویم که خانه سینما هرگز هیچ کاری برای هیچکس نکرده است چرا که اصلا نمی‌تواند کاری انجام دهد.



قاسمی افزود: یک عده آدم هر سه، چهار سال یک بار به خانه سینما می‌آیند و می‌روند و هیچ کاری هم انجام نمی‌دهند. در ثانی پیشنهادی هم در خصوص ایجاد یک ارگان قانون‌مند دادم، کار خانه سینما و افرادی که سال‌ها در آن هستند نیست. بلکه این کار باید تحت یک نظام قانونمند باشد که دولت از آن حمایت کند.


بازیگر فیلم سینمایی «ویلایی‌ها» افزود: به این خاطر که باید افراد امینی در این ارگان حضور داشته باشند که اگر بودجه‌ای به آن‌ها سپرده می‌شود خرج هنرمندان ناتوان کنند. اگر برای من نوعی که امروز کار می‌کنم، قانونی گذاشته شود که چند درصد از درآمد من به صندوقی برود که این صندوق را یک امانت‌دار مطمئن، مومن و با صلاحیت اداره کند و آن را به هنرمندانی که بیکار و بیمار هستند، برساند، شاید تا حدی این ماجرا حل شود.



قاسمی با تاکید دوباره بر این امر که این کار به خانه سینما ربط ندارد، گفت: مگر تمام هنرمندان ما سینمایی هستند؟ ما شاخه‌های مختلف هنر داریم که خیلی پیشکسوتان در این شاخه‌ها امروز بیکار هستند. یا کاری به آن‌ها سپرده نمی شود و یا خودشان توان کار کردن را ندارند. به عنوان مثال فیلمبردارهایی داریم که آزاد کار می‌کنند یا بچه های صحنه‌ای که همه خانه‌نشین شده‌اند.


وی اضافه کرد: خانه سینما تنها محلی برای تشییع اموات و عرض تسلیت شده است و نمی‌توان انتظار دیگری از آن داشت.


بازیگر فیلم سینمایی «در پناه تو» با تاکید بر این امر که اجرای این کار تاسیس یک نهاد و بنیادی کارآمد را می‌طلبد، افزود: البته لازم است که این نهاد به صورت قانونی به تصویب برسد و نگهدار و اعضای آن باید اعضای مومن و صادقی باشند، بیکاری‌ها و بیماری‌ها را ارزیابی کنند و بتوانند یک قانون درست، حسابی، اصولی و اساسی برای آن پیدا کنند که این امر به یک عده قاضی و وکیل حتی مجلس مربوط می‌شود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: باید از اساس این کار آغاز شود و تعداد نفراتی که امروز به هر دلیل قادر به کار کردن نیستند پیدا شود و برای آن‌ها چاره‌ای اندیشیده شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب