دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون سفیر استرالیا

پس از توتال و ایرباس، چرا ما نیاییم

معاون سفیر استرالیا در دیدار با عضو هیات هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به حضور شرکت‌هایی نظیر توتال و ایرباس در عقد قرارداد با ایران برای توسعه تجاری، شرکت‌های استرالیا نیز ترغیب و تشویق شده‌اند تا در این زمینه به توسعه تجاری با ایران بپردازند.
کد خبر : 202341

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، حسین پیرموذن رئیس اتاق بازرگانی اردبیل و عضو هیات رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار با معاون سفیر استرالیا درباره آینده تجاری دو کشور و حضور فعال بخش‌خصوصی در اقتصاد گفتت: تحریم‌ها در سال‌های گذشته باعث شد تا ایران در حوزه صنعت و نوسازی ماشین‌آلات بخش کشاورزی و صنایع غذایی با برخی نارسایی‌ها و عقب‌ماندگی‌ها روبرو شود.


وی ادامه داد: دولت یازدهم تمام تلاش خود را در بازسازی بخش صنعتی و نوسازی صنایع غذایی گذاشت و به‌راحتی می‌توانیم از تجربیات استرالیا که یکی از پیشروهای صنایع غذایی است، استفاده مطلوبی را داشت.


رئیس اتاق اردبیل تاکید کرد: دولت در سال جاری بودجه مناسبی را برای نوسازی ناوگان صنعتی و ماشین‌آلات صنایع غذایی گذاشته که در این زمینه می‌توان از تجربیات کشور استرالیا بهره‌مند شد.


پیرموذن ضرورت راه‌اندازی تورهای صنعتی بین تجار دو کشور را یادآور شد و اظهارکرد: راه‌اندازی این تور فرصت خوبی را برای واحدهای کوچک و متوسط فراهم می‌آورد تا با حجم سرمایه‌گذاری بالا کارکرده و همکاری‌های مشترکی را انجام دهند.


عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران ادامه داد: در استان اردبیل ما به‌شدت نیازمند توسعه کشاورزی مدرن و راه‌اندازی ماشین‌آلات جدید همراه با تقویت صنایع تبدیلی هستیم. دولت یک و نیم میلیارد دلار در بخش کشاورزی در شمال استان اردبیل سرمایه‌گذاری کرده که با اتمام این امر قطعاً در منطقه مغان تقویت صادرات محصولات فراوری‌شده کشاورزی را شاهد خواهیم بود.


وی خاطرنشان کرد: استان اردبیل در بین استان‌های کشور در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی رتبه اول را دارد و ما به‌راحتی می‌توانیم هم در بخش کشاورزی و هم صنایع غذایی از تجارب و توانمندی‌های سرمایه‌گذاران استرالیایی استفاده کنیم که امیدواریم زمینه این کار به‌سرعت فراهم آید.


پیرموذن در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: بعد از برجام هیات تجاری استرالیا به ایران سفر کرد ولی متأسفانه حجم تجارت بین دو کشور پایین است بطوریکه در سال ۲۰۰۰ آمار صادرات و واردات دو کشور یک میلیارد دلار بود ولی تخمین می زنیم روابط تجاری دو کشور در سال گذشته کمتر از ۴۰۰ میلیون دلار باشد.


وی با بیان اینکه کشور ایران در منطقه پرتلاطم خاورمیانه بهترین کشور از نظر امنیت اجتماعی و سرمایه گذاری است، افزود: باید ارتباطات تجاری دو کشور افزایش یابد.


وی با اشاره به اینکه ایران در دهه 1990 شریک اول تجاری استرالیا در خاورمیانه بود اضافه کرد: دفتر تجاری استرالیا در تهران (آسترید) در سال ۲۰۱۰ به دنبال تشدید تحریم علیه ایران تعطیل شد ولی از سال ۲۰۱۶ مجددا این دفتر بازگشایی شد.


وی از آمادگی اعزام هیئت تجاری اتاق اردبیل به استرالیا خبر داد و افزود: مشوق های سرمایه گذاری در اردبیل در حال اجراست که می توان سرمایه گذاری های مشترکی انجام داد.


بعد از برجام روابط ایران با استرالیا در سطح عالی گسترش یافته است


معاون سفیر استرالیا در ایران گفت: بعد از برجام روابط ایران با استرالیا در سطح عالی گسترش‌یافته و شاهد بهبود روابط تجاری و بازرگانی دو کشور هستیم.


تیم پترسن در دیدار با مسئولان ارشد اتاق اردبیل و مدیران اقتصادی استان اردبیل در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل اظهار کرد: خوشحال هستم که برای اولین بار به استان سرسبز اردبیل سفر می‌کنم و موافق نظر شما در تقویت روابط تجاری فی‌مابین هستم.


وی خاطرنشان کرد: در گذشته ایران شریک ممتاز تجاری استرالیا در خاورمیانه بود ولی در سال‌های اخیر به دلیل برخی تحریم‌ها روابط تجاری دو کشور کمرنگ شده بود که با انعقاد توافق برجام، روابط دو کشور رو به بهبود گذاشته است.


تیم پترسن ادامه داد: با توجه به حضور شرکت‌هایی نظیر توتال و ایرباس در عقد قرارداد با ایران برای توسعه تجاری، شرکت‌های استرالیا نیز ترغیب و تشویق شده‌اند تا در این زمینه به توسعه تجاری با ایران بپردازند.


وی با استقبال از سفر یک هیئت عالی‌رتبه از اردبیل به استرالیا برای دیدار با تجار، بازرگانان و صنعتگران کشور استرالیا بیان داشت: به دنبال سفر این هیئت، به‌صورت متقابل از کشور استرالیا نیز هیئت‌هایی به ایران و به‌ویژه اردبیل سفر می‌کنند تا شاهد توسعه روابط بین دو منطقه باشیم.


معاون سفیر استرالیا، آینده روابط دو کشور را ازلحاظ کمی و کیفی رو به گسترش و بهبود ارزیابی کرد و اظهار داشت: در گذشته ایران در صادرات فرش و خشکبار به استرالیا و به شکل متقابل استرالیا نیز در صادرات گندم و گوشت قرمز به ایران فعال بوده است. در شرایط کنونی توانمندی توسعه روابط با ایران در حوزه‌های نفت و گاز، معدن، مدیریت منابع آب و صادرات دانش فنی در بخش‌های کشاورزی و آموزشی را داریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب