دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ابراز تأسف مقام کویتی از تحول منفی در روابط با ایران

معاون وزیر خارجه کویت از تحول منفی بوجود آمده در روابط کشورش با ایران به دنبال قضیه «باند العبدلی» ابراز تأسف کرد.
کد خبر : 199842

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از فارس، «خالد الجارالله» معاون وزیر خارجه کویت بر تداوم میانجی‌گری کشورش برای حل بحران بوجود آمده در روابط بین قطر با چهار کشور عربی تأکید کرد.


وی در حاشیه مراسمی که در سفارت مغرب به مناسبت هجدهمین سالگرد پادشاهی «محمد ششم» برگزار شد، گفت که تلاش‌های امیر کویت برای حل بحران قطر با استقبال عربی و بین‌المللی مواجه شده است.


به نقل از روزنامه القبس کویت، جارالله درباره بحران کویت و ایران در پی قضیه «باند العبدلی» نیز اظهار داشت: «ما در یک بیانیه رسمی موضع خود را اعلام کردیم و از تحول منفی که در روابط ایران و کویت بوجود آمده است به شدت متأسف هستیم».


وی در خصوص نامه وزارت خارجه کویت به همتای لبنانی خود درباره حزب‌الله نیز تصریح کرد که تا کنون پاسخی دریافت نکرده‌اند و منتظر پاسخ لبنانی‌ها هستند.


بیست و دو مردادماه دو سال پیش (1394) کویت اعلام کرد یک گروهک را به همراه مقادیر زیادی اسلحه و مهمات در منطقه «العبدلی» این کشور بازداشت کرده و از آن زمان موج اتهامات علیه ایران و حزب‌الله در این رابطه آغاز شد.


برخی مقامات کویتی و رسانه‌‌های این کشور مدعی شدند گروهک مذکور با ایران و حزب‌الله ارتباط داشته‌ است؛ اتهامی که هم ایران و هم حزب‌الله بارها آن را رد کرده‌اند.


اخیرا نیز روزنامه السیاسة کویت به نقل از کسانی که آنان را مقامات عالی‌رتبه خواند، مدعی شد که حدود 14 عضو باند «العبدلی» پس از صدور حکم نهایی دادگاه فرجام علیه آنها به ایران فرار کرده‌اند.


این روزنامه مستندی برای ادعای خود ارائه نکرد و نوشت که پس از رأی دادگاه تجدیدنظر مبنی بر تبرئه و آزادی این 14 نفر تا زمان صدور حکم نهایی دادگاه فرجام، این افراد در تدارک برای فرار به ایران بوده‌اند و به محض صدور حکم دادگاه فرجام درباره حبس 5 تا 10 ساله آنها، با یک لنج که در ساحل دریا منتظر آنها بود به ایران فرار کرده‌اند.


دادگاه کویت این افراد را به جاسوسی و تلاش برای انجام اقدامات خصمانه علیه کویت، تعرض به وحدت و سلامت ارضی کویت و در اختیار داشتن مواد محترقه، سلاح گرم، مهمات و دستگاه‌های شنود متهم کرده است.


اخیرا کویت از ایران خواسته بود تعداد اعضای دیپلمات خود را از 19 نفر به 4 نفر کاهش دهد.


در واکنش به این اقدام، وزارت خارجه ایران کاردار کویت در تهران را فراخواند و یادداشت اعتراضی ایران را به وی تحویل داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب