دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مرگ تراژیک ریاضی‌دان «ذهن زیبا» و همسرش در حادثه رانندگی

پروفسور جان نش، استاد دانشگاه پرینستون آمریکا، برنده جایزه نوبل و ریاضیدان برجسته آمریکایی به همراه همسرش آلیسا نش، در تصادف رانندگی در نیوجرسی کشته‌شدند.
کد خبر : 19847

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از آسوشیتدپرس، پروفسور نش به همراه همسرش در یک تاکسی در ایالت نیوجرسی آمریکا در حال عبور از اتوبانی بودند که راننده تاکسی کنترل خودرو را از دست داده و با گاردریل کنار جاده برخورد کرد. در این حادثه هیچ‌یک از این دو نفر کمربند ایمنی خود را نبسته بودند و در هنگام واژگونی خودرو از ماشین به بیرون پرتاب شدند.




راسل کرو در نقش جان نش در فیلم «ذهن زیبا» به کارگردانی ران هاوارد


پروفسور نش در سال 1994 به دلیل اثری که نظریات ریاضی‌اش بر اقتصاد گذاشت، توانست برنده جایزه نوبل اقتصاد شود. زندگی او و همسرش در سال 2001 موضوع فیلمی با عنوان «یک ذهن زیبا» با بازی راسل کرو بود که حتی این فیلم نیز برنده 4 جایزه اسکار شد.




راسل کرو در نقش جان نش در فیلم «ذهن زیبا» به کارگردانی ران هاوارد


نش که در زمان تصادف 86 سال داشت به همراه آلیسا، همسر 82 ساله‌اش، سال‌های طولانی با بیماری توهم اسکیزوفرنی خود مبارزه کرده بود و توانسته بود این بیماری را بدون کمک دارو تحت کنترل خود بگیرد. این زوج بخشی از شهرت خود را به‌خاطر فعالیت‌های خیرخواهانه در زمینه سلامت روانی و درمان‌ها به دست آورده‌اند.


تلاش‌ها و راه‌حل‌های او در زمینه کار با دنباله‌های عددی در ریاضیات از اهمیت بسیاری برخوردار است. جیم اونیل، سخنگوی دادستانی شهر میدل‌ساکس درباره این حادثه گفت: «انتظار نمی‌رود هیچ اعلام جرمی علیه کسی صورت گیرد».


راسل کرو، بازیگر مرد نقش نش در فیلم یک ذهن زیبا، پس از شنیدن این خبر در توییتر خود نوشت: «خشکم زده...، قلبم برای جان، آلیسا و خانواده‌شان به درد آمد. چه شراکتی داشتند؛ ذهن‌های زیبا و قلب‌های زیبا».


اوایل هفته جاری پروفسور نش و همسرش برای دریافت جایزه ابل ریاضیات به کشور نروژ سفر کرده بودند. این جایزه از سوی آکادمی علوم نروژ به‌خاطر فعالیت‌های نش در زمینه معدلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی به او اهدا شد.


در همین‌باره کریستوفر ایسگروبر، مدیر دانشگاه پرینستون نیز اعلامیه‌ای به شرح زیر صادر کرد: «خبر فوت نابهنگام پروفسور جان نش و همسر قهرمانس، آلیسا، ما را در بهت و اندوه فرو برد چراکه هر دو آنها از اعضای برجسته جامعه پرینستون بودند. آنچه جان در طول زندگانی خود انجام داد، الهام‌بخش بسیاری از دانشمندان، ریاضی‌دانان و اقتصاددانانی است که با کار بزرگ و خارق‌العاده‌ای که او در «تئوری بازی‌ها» انجام داد آشنا هستند. زندگی این زوج نیز برای تمامی کتاب‌خوان‌ها و مخاطبان فیلم که آن ‌را شناخته‌اند، محرکی برای مقاومت در برابر سختی‌های توان‌فرساست».


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب