دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1396 - 12:06

پرواز تحریک‌آمیز بمب افکن آمریکا بر فراز دریای چین

بمب‌افکن‌های نیروی هوایی آمریکا بر فراز منطقه ادعایی پکن در دریای چین جنوبی به پرواز درآمدند.
کد خبر : 192927

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از بی‌بی‌سی، امروز (جمعه) نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که دو فروند بمب‌افکن آنها بر فراز دریای چین جنوبی پرواز کرده‌اند و هدف از این اقدام «اعمال حق عبور آزاد از مناطق مشترک بین‌المللی» بوده است.


دو فروند هواپیمای بمب‌افکن از نوع بی-١ لانسر که در این ماموریت شرکت داشتند برای اجرای تمرین‌های آموزشی با جنگنده‌های نیروی هوایی ژاپن به منطقه اعزام شده بودند. این نخستین تمرین مشترک شبانه نیروی هوایی دو کشور بوده است.


پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز دریای چین در حالی گزارش می‌شود که آزمایش موشکی اخیر کره شمالی باعث افزایش تنش در منطقه شده است. روز سه‌شنبه، ارتش کره شمالی اعلام کرد که یک فروند موشک بالستیک دوربرد را آزمایش کرده و دستگاه تبلغاتی آن کشور گفت که این موشک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای و هدف قرار دادن خاک ایالات متحده است.


منابع نظامی آمریکا آزمایش یک فروند موشک قاره‌پیمای کره شمالی را تایید کردند و گفتند که بخشی از ایالت آلاسکا در برد این موشک قرار دارد.


در واکنش به این آزمایش، آمریکا ضمن اجرای مانورهای مشترک با کره جنوبی، از جامعه جهانی خواست تا فشار بیشتری بر کره شمالی وارد کنند. این در حالی است که وزیر خارجه روسیه، ضمن ابراز ناخرسندی از این آزمایش موشکی، در مورد استفاده از این واقعه برای تغییر رژیم در کره شمالی هشدار داد و گفت که روسیه با «خفه کردن» اقتصاد کره شمالی هم مخالف است.


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تلویحا ادامه حمایت چین از کره شمالی را از عوامل مشوق آن کشور در ادامه برنامه موشکی و هسته‌ای قلمداد کرد و گفت که جمهوری خلق چین به جای وارد کردن فشار بیشتر بر کره شمالی، مبادلات تجاری خود با آن کشور را افزایش داده است. آقای ترامپ در توئیتر خود نوشت: «مبادلات چین و کره شمالی در سه ماهه اول امسال ٤٠ در صد بیشتر شده. این هم از همکاری چین با ما!»


پیشتر، مقامات آمریکایی از دولت چین خواسته‌ بودند برای وادار کردن کره شمالی به توقف برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود فشار بیشتری را بر آن کشور وارد کند.


دریای چین جنوبی یکی از پر رفت و آمدترین آب‌راه‌های جهان است و هر ساله محموله‌های تجاری به ارزش چند هزار میلیارد دلار با کشتی از این منطقه عبور می‌کند. آب‌های این منطقه دارای منابع قابل توجه ماهیگیری است و همچنین گفته می‌شود که منابع عظیم نفت و گاز در بستر این دریا وجود دارد.


حق حاکمیت و مالکیت بر منابع این منطقه مورد اختلاف کشورهای جمهوری خلق چین، جمهوری چین (تایوان)، اندونزی، برونئی، فیلیپِن، مالزی و ویتنام است و این اختلاف هنوز حل و فصل نشده است. آمریکا مستقیما ادعایی بر این منطقه ندارد بلکه آن را حوزه آزاد بین‌المللی می داند و بر حق عبور و مرور تمامی کشورها از آن تاکید دارد.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که اجرای تمرین‌های نظامی در این منطقه برای همگان آزاد است و مستلزم کسب مجوز از هیچ دولتی نیست.


مقامات چینی هنوز نسبت به پروازهای امروز (جمعه) واکنشی نشان نداده‌اند اما در شرایط تنش‌آمیز کنونی در منطقه این اقدام قطعا باعث ناخرسندی دولت آن کشور خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب