دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گردشگری مهم‌ترین راهکار حذف اقتصاد تک محصولی

سازمان توسعه تجارت ایران با بررسی زمینه‌های توسعه صنعت گردشگری و افزایش فعالیت بنگاه‌های خدماتی،در پی ایجاد بستری مناسب برای اشتغال و رونق اقتصادی است.
کد خبر : 183490

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط‌عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، نادره تاج‌پور، دبیر میز خدمات گردشگری دفتر توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش‌بنیان، با اشاره به حجم قابل توجه گردش پولی حوزۀ گردشگری درجهان گفت: گردشگری به مثابه صنعت مولد یاری دهندۀ اقتصاد و موتور محرک توسعۀ همه جانبه کشورها محسوب می‌شود.


تاج‌پور تصریح کرد: گردشگری به عنوان «صنعت قرن بیست و یکم» و در واقع راه میانبری برای توسعۀ اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و نیز تولید ثروت در کشورهای صنعتی است. صنعت گردشگری شامل انواع بسیار گسترده‌ای از بنگاه‌ها و گردشگران است که به تولید، عرضه و تقاضای محصولات متنوع و خدمات گوناگون می‌پردازد، به گونه‌ای که تفکیک حوزۀ گردشگری از سایر بخش‌های اقتصادی را دشوار کرده است.


وی در ادامه گردشگری را راهکاری برای حذف اقتصاد تک محصولی قلمداد کرد و افزود: باید از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشورمان در جذب گردشگر بین‌المللی سود جست تا از گذر آن، به ایجاد اشتغال و در نتیجه به رشد اقتصادی در کشور رسید، چرا که تأثیر شگرف صنعت گردشگری به صورت مستقیم، غیر مستقیم و القایی بر درآمد بنگاه‌های خدماتی از جمله هتل‌ها، آژانس‌های مسافرتی، خطوط هوایی و سایر خدمات حمل و نقل مسافر، فعالیت‌های رستوران و صنایع تفریحی، انکار ناپذیر است.


دبیر میز توسعه صادرات خدمات گردشگری گفت: با توجه به اعلام مجمع جهانی اقتصاد، صنعت گردشگری ایران برای سومین سال متوالی به عنوان مقرون به صرفه‌ترین صنعت در جهان برای گردشگران معرفی شده است و درزمینۀ برخورداری از منابع فرهنگی و جاذبه‌های طبیعی و گونه های شناخته شدۀ حیوانی در ردۀ سی و هشتم جهان قرار دارد.


وی در پایان اظهار کرد: آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان می‌دهد که از هر 10 نفر شاغل در جهان یک نفر در حوزه گردشگری مشغول به کار بوده است و به همین دلیل ورود گردشگران خارجی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور بسیار مؤثر خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب