دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران:

تزریق پول به بنگاه‌ها به تنهایی باعث رونق تولید نمی‌شود

یزدانی گفت: مشکل امروز بنگاه‌ها، بسته‌ای درهم‌تنیده است که رکود و کمبود نقدینگی یکی از این موانع تولید است؛ بنگاه‌ها به تغییر تکنولوژی و نیروی انسانی ماهر نیاز دارند. از طرف دیگر باید این‌ها بازار فروش خود را به‌خوبی شناسایی کنند. باید قوانین حوزه کار و مالیات مورد بازبینی قرار بگیرد.
کد خبر : 182962

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، امسال 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای افزایش ظرفیت 10 هزار بنگاه کوچک و خروج آنها از رکود در نظر گرفته‌شده است، این خبری بود که هفته گذشته علی یزدانی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اعلام کرد.


یزدانی از پنج برنامه اصلی سازمان صنایع کوچک خبر داد و تصریح کرد: با توجه به تعداد زیاد بنگاه‌های کوچک و پراکندگی آنها در کشور، همچنین بیشترین آسیب‌های وارده به آنها در سال‌های گذشته، عزم جدی برای رفع مشکلاتشان وجود دارد. زیرپروژه‌های متعددی ازجمله تشکیل خوشه‌های صنعتی، تقویت زیرساخت شهرک‌ها، ارتقای بهره‌وری صنایع آب، بازچرخانی پساب صنعتی، تشکیل خوشه‌های کسب‌وکار، حضور در نمایشگاه‌ها و ... در چارچوب این برنامه تعریف‌شده که امید می‌رود بتوان نشاط لازم را در صنایع کوچک و متوسط ایجاد کرد.


این گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه طرح رونق تولید است؛ طرحی که در سال 1395 کلید خورد و باعث شد بیش از 7 هزار و 500 واحد صنعتی کوچک و متوسط که با شرایط بحرانی روبه‌رو بودند، احیا شوند.


در سال 1395طرح رونق تولید بنگاه‌های تولیدی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی مدنظر قرار گرفت تا در ابتدای امر 7500واحد تولیدی کوچک و متوسط معادل 16هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت کنند اما با پیشرفت کار درنهایت در قالب طرح رونق تولید به حدود 24هزار واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی حدود 17هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.


ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران درباره تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارائه تسهیلات به بنگاه‌های کوچک گفت: انتظار ما این است که اشکالات قبلی طرح بار دیگر ادامه پیدا نکند؛ ما انتظار داریم که آقای یزدانی، معاون محترم وزیر قبل از رسانه‌ای کردن این خبر باید با اتاق ایران، پارلمان بخش خصوصی مشورت می‌کرد و از نظرات کارشناسی آنها در حوزه مسائل و مشکلات بنگاه‌های کوچک و متوسط آشنا می‌شدند تا بار دیگر مشکلات سیستمی قبلی تکرار نشود.


وی ادامه داد: این مشاوره تکلیف وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اقتصادی دولت است؛ اتاق ایران باید درباره مسائل بنگاه‌های اقتصادی بخش‌خصوصی نظرات خود را بیان کند؛ ما سال گذشته هم این ایراد را به طرح بیان کردیم که باید درباره استراتژی‌های مرتبط با بخش خصوصی با خود آنها گفت‌وگو شود.


روغنی گلپایگانی درباره ایرادهای طرح رونق تولید و اعطای تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط افزود: ضمن اینکه سال گذشته در تدوین و اجرای طرح با اتاق ایران هیچ مشورتی نشد، ایرادهای دیگری هم به طرح وارد بود که نمونه اصلی آن آمارهای متعدد و متناقض در ارائه مبلغ تسهیلات در نظر گرفته‌شده بود. ما متوجه نشدیم که مبلغ تسهیلات چقدر بود و به چه کسانی پرداخت شد؛ اگرچه بخشی از این تسهیلات تجدیدی بود.


روغنی گلپایگانی تصریح کرد: برای ارائه تسهیلات و بررسی درخواست‌ها سایت بهینه‌یابی تشکیل‌شده بود که بنگاه‌ها به آن مراجعه و ثبت‌نام می‌کردند. صحت‌وسقم ادعای آنها توسط خود وزارتخانه بررسی می‌شد و در کارگروهی که برای بررسی این مسئله تشکیل‌شده بود، هیچ فردی از اتاق ایران در آنجا حضور نداشت.


رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران درباره طرح رونق تولید تاکید کرد: این طرح خیلی خوب بود، اما به دلیل تناقض‌ها و عدم رعایت استانداردها و ضوابط، مشکلاتی را به وجود آورده بود. در این طرح سلیقه‌ای عمل می‌شود.


او مهم‌ترین مشکل بنگاه‌های کوچک و متوسط را غیر از کمبود نقدینگی، رکود دانست و گفت: وقتی تسهیلات به واحدهایی داده می‌شود که درگیر رکود هستند و بازاری برای ارائه محصولات خود ندارند، این نسخه دردی از تولیدکننده‌ها دوا نمی‌کند.


او مهم‌ترین مشکل تولیدکننده‌ها را نبود بازار تقاضا عنوان کرد و افزود: باید دولت بتواند برای تحریک بخش تقاضا، چاره‌اندیشی کند. تزریق پول به بنگاه‌ها باعث رونق تولید نمی‌شود.


به گفته رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، مشکل امروز بنگاه‌ها، بسته‌ای درهم‌تنیده است که رکود و کمبود نقدینگی یکی از این موانع تولید است؛ از طرف دیگر بنگاه‌ها به تغییر تکنولوژی و نیروی انسانی ماهر نیاز دارند از طرف دیگر باید این‌ها بازار فروش خود را به‌خوبی شناسایی کنند. باید قوانین حوزه کار، مالیات و بیمه مورد بازبینی قرار بگیرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب