دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1396 - 10:20

در MIT ماکارونی پرینت گرفتند + ویدئو

پژوهشگران دانشگاه حین آزمایش روی باکتری به روشی برای تولید ماکارونی‌های تغییر شکل‌دهنده رسیدند.
کد خبر : 182760

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از PopularScience، استفاده از پرینت‌های سه‌بعدی در صنایع و ساخت مواد تازه گستره وسیعی در پزشکی تا تجهیزات فضایی را پوشش داده است اما پرینت گرفتن ماکارونی جدیدترین و عجیب‌ترین کاربردی‌ است که برای این تکنولوژی پیشنهاد شده است.


پژوهشگران مؤسسه تکنولوژی ماساچوست وقتی روی باکتری‌هایی که در واکنش به آب تغییر می‌کنند تحقیق می‌کردند، به کاربرد نوعی ژلاتین برخوردند که در واکنش به آب چگالی خود را تغییر می‌داد. آنها در زمان استراحت خود مشغول بازی با این ژلاتین شدند و در نهایت سر از اتاق پرینتر آزمایشگاه درآوردند و با استفاده از این ژلاتین یک پاستای تازه ساختند که وقتی خشک است، صاف و بدون شکل خواهد بود اما همین‌ که در محیط نمناک قرار می‌گیرد تغییر شکل می‌دهد و پس از پختن شکل‌های پروانه‌ای، لوله‌ای و دیگر انواع را به خود می‌گیرد.


روش ساخت این پاستا اینطور است که لایه‌هایی از ژلاتین حساس به رطوبت را در میان بافت پاستا قرار دادند و پرینت گرفتند و مشاهده کردند که وقتی پاستا در آب بیفتد، تغییر چگالی بخش‌های مختلف موجب پیچش آن می‌شود. استفاده از این روش برای تولید پاستا می‌تواند هزینه‌های بسته‌بندی و حمل و نقل را به‌شدت کاهش دهد تا جایی که براساس برآوردها حجم بسته ماکارونی به 67 درصد کاهش می‌یابد و این یعنی بیش از 30 درصد حجم بارگیری خالی می‌شود.


این شیوه تولید ماکارونی هنوز به شکل صنعتی ممکن نیست چراکه بافت ساخته شده، فقط با پرینترهای آزمایشگاهی قابل دستیابی است و در کارخانه‌ها دستگاه‌های تولید پاستا چنین قابلیتی ندارند اما شاید فروشگاه‌های آنلاین بتوانند از این به بعد ماکارونی‌های ترنسفورمر را بنا به سفارش مشتریان تولید کنند. مزه ماکارونی‌های تولید شده نیز یکی از مسائل است و اکنون به دلیل حجم ژله‌ای که در تولید آن به‌کار رفته، مزه چندان جذابی برای مشتریان تنوع‌طلب نخواهند داشت.





مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب