دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1396 - 15:25

نهاوندیان: رأی اولی‌های این انتخابات فقط 18 ساله‌ها نبودند/ محو فقر مطلق تا سال 1400/ برخی نگاه صدقه‌ای به محرومان دارند

رئیس شورای  اطلاع‌رسانی دولت و رئیس دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه انتخابات 96 با رقم زدن یک حضور عظیم و بی‌سابقه ملت ایران حتما آثار عمیقی در صحنه سیاست داخلی و خارجی خواهد داشت، گفت: رأی اولی‌های این انتخابات تنها جوانان 18 سال نبودند بلکه کسانی در انتخابات شرکت کردند که در گذشته برای این امر قانع نشده بودند.
کد خبر : 181838

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، نهاوندیان در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر ملی سال 95 با تاکید بر اینکه همه ملت ایران و دوست‌داران اسلام و آزادگی در سراسر جهان از نمایش پر شکوه روز 29 اردیبهشت ماه شادمان شدند، افزود: عنصر اصلی این پدیده شگفت توسط خود مردم رقم زده شد.


وی تصریح کرد: این توفیق نظام است که مرتبا توانایی جذب آن و تجمیع نیرو و استعدادهایش افزایش می‌یابد و می‌تواند افراد تیم ملی ایران را رشد دهد.


وی با تاکید بر اینکه روزی، روز ملی ما خواهد بود که تیم ملی ایران 80 میلیونی باشد، عنوان کرد: زمان نمایش این قدرت ملی هم بسیار مهم بود چرا که در شرایطی پیام نشاط، مشارکت و امنیت از ایران برخاست که نه تنها کشورهای منطقه بلکه دیگر کشورها و قاره‌ها هم نگرانی‌های جدی امنیتی داشتند. بدین ترتیب کسانی که رویاهای دیگری را برای منطقه در ذهن می‌پروراندند حتما باید با دیدن این عظمت به تغییر برنامه‌های خود بیندیشند.


نهاوندیان تاکید کرد:‌ قطعا دوره 4 ساله پیش‌رو به عنوان یک دوره تاریخ‌ساز در کشور به ثبت خواهد رسید.


رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ادامه داد: در حوزه اقتصاد کلید پیشرفت ما مشارکت مردم است و اگر مردم پای کار اقتصاد بیایند تولید ثروت و محو فقر از چهره جامعه ایران نیز محقق خواهد شد. البته اگر مشارکت مردم را تضمین کرده باشیم و برای فراهم کردن لازمه این مشارکت تنها به شعار بسنده نکنیم.


نهاوندیان افزود: لازمه این دستاورد اتخاذ یک رویکرد مردم محور است و اینکه قانع شده باشیم که رشد مستمر اقتصادی تنها بر پایه سرمایه و فناوری نیست بلکه مردم آن را رقم می‌زنند.


وی ابراز کرد: اگر مردم حضور داشته باشند هم سرمایه و فناوری را می‌آورند و هم مدیریت فناورگرایانه را مورد حمایت قرار می‌دهند. این رویکرد در مقابل رویکردی است که همه چیز را از دولت توقع دارد.


وی اظهار کرد:‌ یک تصویر غیر واقع‌گرایانه وجود دارد که دولت را قدرت مطلق می‌داند و با این تفکر مشکل اصلی دولت هم عدم شناخت و درک درد جامعه است در حالی که این نگاه از ریشه نادرست است.


رئیس دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه در اقتصاد آنچه که باید به حرکت در بیاید مردم هستند، عنوان کرد: دولت هم وظیفه دارد تا زمینه مشارکت مردم را فراهم آورد.


وی به 5 وظیفه دولت در رویکرد مردم محور اشاره کرد و گفت: نخستین رویکرد فراهم کردن محیط مناسب برای کارآفرینی است. در فضای اقتصادی مقابله با انحصار و رانت‌زایی باید به طور جدی پیگیری شود.


به گفته وی متاسفانه اقتصاد نفت‌زده و دولت‌زده ما با پیشینه 70-80 ساله شرایطی را فراهم کرده که حتی در زمان دستور کار قرار دادن خصوصی‌سازی هم مقابله با رانت را نمی‌توان عملیاتی کرد.


نهاوندیان با تاکید بر اینکه رانت درون دولت به شبه خصوصی‌ها نیز منتقل شده است، تصریح کرد: دولت یازدهم توانست عهدی را که با مردم برای شکستن زنجیره‌های تحریم‌های اقتصادی داشت محقق کند و بدین ترتیب قدم بزرگی در برقراری مناسبات بین‌المللی برداشته شد که باید ادامه یابد.


نهاوندیان ایجاد ارتباطات و تامین زیرساخت‌هایی مانند راه‌آهن، شبکه برق، شبکه آبرسانی و ... را از دیگر وظایف دولت مردم محور عنوان کرد.


رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه توانمندسازی استعدادها وظیفه دیگر دولت محسوب می‌شود، ‌افزود: ما در کشور چه در بخش نیروی انسانی و چه منابع استعدادهایی را داریم که برای رسیدن آنها به تولید نیازمند دست یاری‌گر هستیم.


نهاوندیان ادامه داد: تقویت تشکل‌های اقتصادی مردمی هم رویکرد دیگر دولت است. اگر مردم را باور داریم باید اجازه دهیم که گرد هم بیایند و خودشان مشکلات‌شان را حل و فصل کنند. در این زمینه دولت باید حمایت‌گر باشد و سخن آنها را بشنود.


وی رویکرد دیگر دولت مردم محور را کمک به محرومان عنوان کرد و گفت: ‌در همه اقتصادها فرآیند عادی و طبیعی چرخش اقتصاد یقینا همه مشکلات را حل و فصل نمی‌کند و قشر محرومی وجود خواهد داشت بنابراین باید عنایت ویژه‌ای به این محرومان صورت گیرد.


وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم فقر زدایی کنیم باید در جایی دیگر تولید ثروت کرده و با کمک آن محرومان را یاری رسانی کنیم برخی نگاه صدقه‌ای دارند بلکه باید با تکیه بر توانمندی‌ها مشکلات را حل کنیم چرا که توزیع فقر مشکل فقر را حل نمی‌کند.


رئیس دفتر رئیس جمهوری و نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه برای مقابله ریشه‌ای با فقر و تحقق هدف رئیس جمهور برای محو فقر مطلق از جامعه تا سال 1400 باید با تبیین مراجعه شود. اینکه هم‌دردی با مریض کنیم قطعا برای علاج درد کافی نیست بلکه مشکل محرومیت را باید شناخت و ریشه‌یابی کرد.


نهاوندیان تاکید کرد: ما محرومان را در سه دسته قرار داده‌ایم دسته نخست کسانی هستند که توانایی کار کردن ندارند در سال 1400 نباید خانواده‌ای وجود داشته باشد که توان کار کردن ندارد و در فقر مطلق است باید از امکانات عمومی برای فراهم کردن زندگی آبرومند این افراد بهره‌ برد.


وی ابراز کرد: دسته دیگر افرادی هستند که توانایی کار کردن دارند اما شغلی ندارند زمانی که کشور بیشترین درآمد ارزی را داشت ما برای ایجاد شغل تدبیر نکردیم و به همین علت هم اکنون باید با خانواده‌هایی مواجه باشیم که سرپرست خانواده فاقد شغل است. برای رفع محرومیت این دسته راه حل این نیست که پول به دست‌شان بدهیم بلکه باید فرصت کار کردن را فراهم کنیم.


نهاوندیان اعلام کرد: کالاها و خدمات ما باید از سطوحی از کیفیت برخوردار باشند که بتوانند تقاضای بازار را جذب کنند و راه حل این بخش اقتصادی است و نه اعانه‌ای است.


رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: دولت عزم جدی دارد که محرومیت فقر مطلق ظرف 4 سال آینده از چهره جامعه ایران پاک شود. البته تحقق این امر نیز همانند انتخابات تنها با حضور دولت امکان‌پذیر نیست.


وی تاکید کرد: کارآفرین برتر در کشور کارآفرینی خواهد بود که به برداشته شدن فقر مطلق از جامعه کمک کند. همه ما باید سهم خود را در این بخش تعریف کنیم.


وی خاطر نشان کرد: طرح اشتغال کاج در رابطه با کارورزی جزء فوریت‌های اجرایی ماه‌های پیش‌روی ما است که حتی نباید منتظر دولت دوازدهم هم باشیم و جامعه هر چه زودتر آثار آن را مشاهده خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب