گنجینه بذر بشر در امان است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جزیره اسوالبارد در نروژ قدمتی چندصد ساله و اهمیتی به همین قدمت برای تمدن اروپا دارد. این مجمعالجزایر نروژی که در شمالیترین مدار نروژ و در نیمه راه قطب شمال قرار دارد، روزگاری برای صید نهنگ و پس از آن برای معادن ذغالسنگش شهرت داشت و اکنون فعالیتهای علمی، یکی از جاذبههای این منطقه است.
غار اندوخته گیاهی تمدن بشر که در آن مجموعهای از بذر تمامی گیاهانی که در 100 سال گذشته در زمین بوده است و البته بذرهای کشاورزی سراسر جهان نگهداری میشود، در جزیره اسوالبارد واقع شده است. این غار زیرزمینی که بهصورت مصنوعی ساخته شده است، در منطقهای قرار دارد که دمای طبیعی محیط این غار را به منفی 30 درجه سانتیگراد میرساند و برای حفظ آن به کمترین انرژی ممکن نیاز خواهد بود اما طی ماههای گذشته خبر تکاندهندهای در جوامع علمی منتشر شد. در ورودی غار اسوالبارد به دلیل گرمایش زمین و آبشدن یخها نم کشید و دچار آبگرفتگی شد.
اکنون دانشگاه اسوالبارد و شرکت Statsbygg که متصدی و مالک این غار هستند اعلام کردند که با ساخت دیوارهای ضدآب، زهکشی بیرونی و انتقال تجهیزات الکترونیک به داخل، هرگونه خطر احتمالی برای این غار دفع شده است.
یک دهه پس از ساخت و ساز این منطقه و اجرای پروژه «آخرالزمان گیاهان» به دلیل گرمایش زمین، هنوز زمینهای اطراف غار کاملا یخ نزده است ولی با گرم شدن هوا، یخهای موجود نیز آب میشود و سیلهایی به راه میافتد. اکنون شرکت سازنده مسیرهایی برای هدایت آب طراحی کرده است که از ورود رطوبت به داخل تأسیسات جلوگیری میشود و در کنار آن تجهیزات الکترونیکی که گرما تولید میکنند به داخل غار منتقل شدهاند و بازدیدهای انسانی از این محل هم به حداقل کاهش پیدا کرده است تا حتی دمای بدن دانشمندان نیز موجب گرم شدن اطراف و آب شدن یخها نشود.
غار اندوخته گیاهی، محلی است که در آن از بذر تمامی گیاهان کره زمین و بهخصوص محصولات کشاورزی بشر نگهداری میشود و آنها در دمای چند ده درجه زیر صفر برای روز مبادایی که کره زمین نابود شود، حفظ خواهند شد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/