رئیس مرکز پژوهشهای مجلس: افزایش یارانه باعث تشدید تورم میشود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، کاظم جلالی در ارزیابی از عملکرد تشکل جمنا گفت: به هر حال این دوستان هم تلاش خود را انجام دادند اما نتیجه تلاش آن ها مبهم است.
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: آقای رئیسی مستقل کاندیدا شده اند، آقای قالیباف هم اعلام کردند که به صورت مستقل کاندیدا شده اند و آقای میرسلیم هم که در لیست جمنا نبودند و از طرف موتلفه کاندید شده اند پس باید بگردیم و کاندیدای برخواسته از جمنا را پیدا کنیم، شاید آقای جهانگیری کاندیدای جمنا است!
جریان اصولگرایی نیازمند چهرههای جدیدتر و جوانتر با ادبیات مدرنتر است
جلالی در خصوص تغییر و تحولات سیاسی عرصه انتخابات ریاست جمهوری 96 در جریان اصولگرایی نیز تأکید کرد: بعد از انتخابات باید آسیب شناسی از روند کار جریان اصولگرایی شود و من تصور می کنم جریان اصولگرایی نیازمند این است که چهرههای جدیدتر و جوانتر با ادبیات مدرن تر وارد عرصه بشوند.
بیش از نیمی از جامعه بر اساس اصولگرایی و اصلاحطلبی تصمیم به رأی دادن نمیگیرند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این که «کمتر از 40 درصد مردم بر اساس اصولگرایی و اصلاحطلبی تصمیم به رای دادن در انتخابات میگیرند»، گفت: بیش از نیمی از جامعه بر اساس اصولگرایی و اصلاحطلبی تصمیم نمیگیرند البته این موضوع پدیده مثبتی نیست و هر اندازه بتوانیم تشکلها را در داخل جامعه تقویت کنیم حتما میتواند مفید باشد.
جریان احمدینژاد در کف جامعه پایگاه اجتماعی دارد/ انگیزههای معیشتی و مباحث یارانهای این پایگاه را به وجود آورد
جلالی در پاسخ به این سؤال که «آیا جریان احمدینژاد در فضای سیاسی امروز و بعد از رد صلاحیت احمدینژاد برای انتخابات ریاست جمهوری جریان سوم تلقی میشود»، گفت: بستگی به رفتار آینده وی و جریان او دارد.
وی ادامه داد: احمدینژاد و جریانش در کف جامعه پایگاه دارند که این موضوع غیرقابل انکار است اما این پایگاه دارای یک سبقه و بسیج تشکیلاتی نیست و انگیزههای معیشتی و اقتصادی این پایگاه را به دنبال مباحث یارانهای به وجود آورده است.
جلالی با انتقاد از این موضوع یادآور شد: این مسأله البته در فرهنگ سیاسی ما اثر منفی گذاشت و کاندیداها امروز نیز میخواهند با ادبیات یارانهای با مردم سخن بگویند.
افزایش یارانه نقدی با مجوز مجلس یا دولت یعنی تحمیل تورم مجدد به کشور
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به این که «موضوع افزایش یارانهها در اختیار مجلس است»، گفت: این که چه کسی می تواند این تصمیم بگیرد یک بحث است و این که این تصمیم چه تأثیری بر اقتصاد کشور میگذارد بحث مهمتر.
وی ادامه داد: افزایش یارانه باید با اصلاح قیمت صورت گیرد و برای اصلاح قیمتها باید دوباره هزینه تورم را در کشور بپردازیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در این خصوص تأکید کرد: بر اساس گزارش مرکز پژوهشها با ادله اثبات شده است که بعد از پرداخت یارانه نقدی سیر صعودی جدی و بسیار شدید افزایش تورم را داریم و نمودار با شیب تند موید این موضوع است.
روایت جلالی از تلاش احمدینژاد برای دور زدن قانون مجلس هفتم در توزیع یارانه
جلالی همچنین با یادآوری موضوع تصویب قانون هدفمندی در مجلس هفتم نیز گفت: برخی از اقتصاددانان آن مجلس نیز قائل بودند که توزیع یارانه اثرات تورمی دارد و البته قرار نبود اجرای قانون اینگونه باشد.
وی ادامه داد: مجلس در سال اول در حد 10 هزار میلیارد تومان به دولت اجازه اجرا داده بود و این رقم، رقم قابل تحملی برای اقتصاد کشور بود اما دولت آقای احمدینژاد قانون را اجرا نمیکرد و آن قدر به تأخیر انداخت که در دو ماه آخر سال آن را اجرا کرد تا پرداخت یارانهها همین قیمت 45 هزار تومان را پیدا کند که مجلس در یک عمل انجام شده قرار بگیرد.
جلالی با اشاره به این که مجلس برای برخود با این موضوع تلاش جدی و اعتراض کرد، گفت: مجلس در آن زمان دوندگی کرد و آقای احمدینژاد مقاومت اما در نهایت آنها قانون را دور زدند و با تاخیر در اجرای قانون مشکلات اقتصادی ایجاد کردند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان این که «جریان احمدینژاد با طرح این وعدهها مطالبه عمومی ایجاد کرد»، تأکید کرد: یادم میآید در آن زمان در بسیاری از مراسم و شهرها سخنرانی میکردم و بعد از آن مردم انتقاد میکردند که چرا شما به عنوان نمایندگان در مجلس به آقای احمدینژاد مجوز نمیدهید تا یارانه بیشتری به مردم بدهد.
رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تأکید کرد: نباید با یارانهها بازی کرد و نباید انتخابات را به مزایده گذاشت، این توهین به شعور مردم ایران است و روش خردمندانه و درستی نیست.
انتهای پیام/