علیه من پروندهسازی میکنند/ ۵۶ مجوز به بسیج دانشجویی داده شده است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید احمد معتمدی با اشاره به دو هدف اصلی برنامههای سال جاری دانشگاه پلی تکنیک تهران، گفت: هدف نخست، ارتقاء جایگاه دانشگاه امیرکبیر به فهرست صد دانشگاه برتر دنیا و تاکید بر بالا بردن سطح علمی دانشگاه است؛ همانطور که در کشور، دانشگاه امیرکبیر جزو سه دانشگاه برتر است نیازمندیم این رتبه را که در جهان بین ۶۰۰ و ۷۰۰ است، به صد دانشگاه اول جهان برسانیم.
وی افزود: هدف دوم مدیریت دانشگاه امیرکبیر قرار گرفتن این دانشگاه در بین دانشگاههای نسل سوم است. نسل اول دانشگاهها تنها و عمدتا به آموزش میپردازند، نسل دوم در حوزه تحقیقات بنیادی و کاربردی به جز آموزش فعالیت دارند اما در دانشگاههای نسل سوم حوزه تکنولوژی اهمیت ویژهای دارد و به غیر از تحقیقات و آموزش به صورت تولید محصول فعالیت میکنند که برنامههایی برای ورود دانشگاه امیر کبیر به جمع دانشگاههای نسل سوم در حال اجرا است تا بتوانیم قسمت عمدهای از درآمد دانشگاه را از این طریق ایجاد کنیم و به عرصه اقتصادی کشور هم کمک شایانی انجام دهیم.
معتمدی هم چنین تاکید کرد که که دانشگاه امیر کبیر به علت فضای آموزشی پتانسیل زیادی برای حرکت به این سمت دارد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از مشکلات دانشگاهها و سازمانهای بزرگ کشور را نداشتن برنامههای اجرایی و ناقص بودن این برنامهها اعلام کرد و گفت: اگر قرار باشد به اهداف تعیین شده برسیم تنها باید برنامههای اجرایی داشته باشیم که خوشبختانه پلی تکنیک تهران برنامه ریزیهای اجرایی مستمر در سال ۹۴ را دارد.
رایزنی برای بازگشت برخی اختیارات سلب شده به دانشگاه
معتمدی در ادامه گفت: دانشگاه امیرکبیر از حمایت وزارت علوم برخوردار است و همچنین در حال رایزنی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم برای بازگشت اختیارات سلب شده است. در چند روز گذشته توانستیم با استناد به بخشنامه وزارت علوم، برنامه ریزی درسی را به عهده بگیریم. وزارت علوم طی آن بخشنامه برنامه ریزی درسی را به دانشگاههای برتر کشور سپرد. خوشبختانه دانشگاه امیرکبیر از ماهها قبل این کار را شروع کرده بود و حالا طبق این بخشنامه با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
وی یکی دیگر از برنامههای اجرایی دانشگاه پلی تکنیک را «سرمایه گذاری روی محورهای آموزشی» اعلام کرد و گفت: مقرر گردیده جنبه تشویقی دانشجویان بر جنبه تنبیهی ارجحیت پیدا کند و همچنین آزادی عمل دانشجو بالا برود. همانطور که در دانشگاههای برتر میبینیم دیگر مقولهای به نام اخراج وجود ندارد و سرمایه گذاری روی جنبههای تشویقی چند برابر شده است. این عدم اجبارها و آزادیها نشاطی که سالها از دانشجویان گرفته شده را باز میگرداند و باعث اشتیاقی در فضای دانشگاه میشود.
دکتر معتمدی، هم چنین از اجرای برنامه های مؤثر دانشگاه پلی تکنیک تهران در زمینه آب و محیط زیست، انرژی و ICT در سال جاری خبر داد و افزود: با اصلاح ساختاری که به وجود آمده این برنامهها تا پایان سال ۹۴ قطعاً به بار خواهند نشست. همچنین سرمایه گذاریهایی روی شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته که به زودی شروع اجرای برنامههایش شکل خواهد گرفت. دانشگاه امیرکبیر همچنین قصد دارد نشریههای فنی و مهندسی که در ISI معتبر هستند را منتشر کرده و رتبه علمی آن ها را بالا ببرد.
به گفته معتمدی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه دانشجویی حدود ۵۷ برنامه در سال جاری اجرا خواهد کرد که بزرگترین آنها ایجاد فضای خوابگاه و مکان مناسب رفاهی برای دانشجویان است.
معتمدی در این باره تاکید کرد: این فضا با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام ایجاد خواهد شد که تا ۲ سال آینده در دسترس دانشجویان قرار خواهد گرفت. این دانشگاه قصد دارد هدف گذاریهایی را درباره ایجاد ظرفیت بیشتر نیز انجام دهد که دو برابر کردن این ظرفیت وابستگی به منابع مالی کشور نداشته باشد و به صورت مستقل خودش درآمدزایی کند.
وی هم چنین درباره برنامههای فرهنگی دانشگاه امیرکبیر پرداخت و گفت: تمام برنامه های فرهنگی با هماهنگی مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صورت میگیرد. همچنین برنامههایی برای ایجاد نشاط و دوری از آن فضای متشنجی که اکثر مواقع در دانشگاه امیرکبیر دیده میشد داریم. متأسفانه در گذشته تمام مراسمهایی که در دانشگاه برگزار میشد با ایجاد تشنج در بین دانشجوهای طیفهای متفاوت روبرو بود که امروز به حداقل خود رسیده است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر مدیریت سیاسی را آفت دانشگاه خواند و گفت: مدیریت بدون هیچ جهت گیری باید انجام گیرد. همه دانشجویان مثل فرزندان ما هستند و فضای اعتراض برای تمام طیفها وجود دارد. در این مدت مجوزهای زیادی از طرف دانشگاه به طیفهای اصول گرا برای اجرای برنامههایشان داده شده که بطور مثال ۵۶ مجوز و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال به بسیج دانشجویی، ۱۲ مجوز و ۷۳ میلیون ریال به انجمن اسلامی، ۱۰ مجوز به کانون اندیشه مسلمان و یک مجوز تشکیل به انجمن اسلامی طرقیخواه در اواخر سال ۹۳ و همچنین یک مجوز برگزاری برنامه، مجموعه آمار مجوز و بودجهای است که در اختیار تشکلهای دانشجویی از طیف اصولگرا و اصلاحطلب قرار دادهایم. اگر قرار باشد کسی اعتراض کند دانشجویان اصلاح طلب باید این کار را انجام دهند.
به گفته معتمدی در دوره مدیریت وی، این دانشگاه تنها ۲ برنامه روز ۱۶ آذر و روز معلم را به تنهایی برگزار کرده و سایر برنامههای دانشگاه توسط دانشجویان برگزار شده است.
مسائل سال ۸۸ بین نسل جوان و نظام فاصله انداخت
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه این نشست خبری در حاشیه های ایجاد شده همزمان با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی توضیحاتی را مطرح کرد.
وی در این رابطه گفت: متأسفانه مسئولان سه قوه امکان حضور در این مراسم را نداشتند و با این فکر که رئیس تشخیص مصلحت نظام نزدیکترین فرد به مقام معظم رهبری است و همچنین دوست خوب و همکار شهید مطهری بوده، شخصیت متناسبی برای شرکت در این مراسم بود که دانشگاه بتواند از طریق ایشان پاسخگوی جوانان باشد.
معتمدی افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب دانشگاه میتواند فضای پرسش و پاسخ و رفع ابهام برای جوانان باشد که در یک فضای منطقی با سؤالات منطقی نسل جدید اقناع شوند. متأسفانه بعد از مسائل سال ۸۸ بین نسل جدید و نظام و کشور فاصلهای ایجاد شد و سؤالات جدید و جدی برای این نسل پیش آمد که نظام با حرکت درست پاسخگوی تمام آنها است و حضور آیت الله رفسنجانی در دانشگاه در این زمینه بسیار تأثیر گذار بود.
وی تاکید کرد: دانشگاه امیرکبیر با رعایت خطوط قرمز که در آن توهین به رهبری و ارکان نظام، توهین به ادیان و هتک حرمت وجود نداشته باشد، فضای آزادی را برای مطرح کردن سؤالات دانشجویان ایجاد کرده است.
رییس دانشگاه پلی تکنیک از برگزاری یک نشست درباره مسائل فنی هستهای بنام از پلی تکنیک لوزان تا پلی تکنیک تهران در خرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: کارشناسان از طیفهای مختلف در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی هم چنین درباره حضور احمدی نژاد در دانشگاه توضیح داد: در رابطه با حضور احمدینژاد در دانشگاه امیرکبیر درخواستی نیامده است و اگر درخواست ارائه شود در هیات سه نفره با حضور رئیس دانشگاه، نماینده ولی فقیه در دانشگاه و نماینده وزارت علوم درخواست را بررسی میکنیم ولی با افرادی که قانون اجازه میدهد و منعی ایجاد نشده است مشکلی نداریم.
در حال پرونده سازی علیه من هستند
دکتر معتمدی هم چنین در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری آنا درباره هجمههای رسانهای اخیر در رابطه با موضوع مدیریت وی در سازمان پژوهشهای صنعتی، پاسخ داد: حرکتهایی که در آن تحول و تغییر وجود داشته باشد با مقاومت روبرو خواهد شد. من از ابتدای فعالیت اجراییام سیاسی بودهام اما هیچ وقت سیاسی کاری نکردهام. این که بعد از ۱۸ سال پروندهای درست میشود جای سؤال دارد. چند سال قبل هم پروندههای این چنینی که فقط به سازمان پژوهشها مربوط بود در قوه قضاییه صورت گرفت که همگی با ارائه اسناد رفع اتهام شد اما امروز پروندهای در دیوان محاسبات کشور باز شده است که پیگیری آن توسط آقایی است که بهتر است نامی از آن برده نشود.
وی ادامه داد:باید بگویم انگیزه این آقا برای اتهامات این چنینی ۴۰۰ میلیون تومان پولی بوده که ۱۵ سال پیش باید به سازمانهای پژوهشها پرداخت میشده و طی شکایتی که از ایشان شده، تا امروز نزدیک به ۳ میلیارد تومان باید پرداخت کنند و چون از این شکایت صرفنظر نشده، ایشان که نمیدانیم با چه کسانی ارتباط دارند، در حال پرونده سازی علیه من هستند. اما خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته اسناد و مدارکی به دیوان محاسبات کشور ارائه شده که طی اعاده دادرسی بررسی خواهد شد و رفع اتهام میشود. در کل این آقا که ظاهراً از منسوبان یکی از نمایندگان مجلس میباشند، به دنبال منافع شخصی هستند و این پرونده را پیگیری میکنند.
وی همچنین اظهار کرد: من از رسانه ها بابت انتشار این اخبار شکایتی نخواهم داشت چه بسا که آنها صدای بلند و زور زیادی دارند اما بزودی ارائه اسناد و مدارک درست حقیقت را آشکار خواهد کرد.
انتهای پیام/